• 9.373.067 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Brett Haley

Met onder meer: Sam Elliott, Krysten Ritter en Laura Prepon

Plot The Hero

Lee, een voormalig icoon uit de westernfilms, heeft een goed leven door zijn gouden stem in te zetten voor commercials en daarnaast wiet te roken. Nadat hij een 'lifetime achievement award' in ontvangst heeft genomen krijgt hij onverwachts nieuws. Hij overziet zijn verleden en een toevallige ontmoeting met een cynische komiek zorgt ervoor dat hij een blik in de toekomst werpt.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Sam Elliott

avatar van Justinw

Justinw

Ziet er zeer interessant uit, leuke cast verder met namen als Nick Offerman.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Mooie trailer! Hier heb ik zin in. En John Milton vast ook.

avatar van John Milton

John Milton

Zeker! Had hem langs zien komen, de trailer. Ziet er goed uit.

Fantastische acteur, al jaren mijn idool.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Ans van Zwieten schreef:

Fantastische acteur, al jaren mijn idool.

avatar van scorsese

Aardige film over een oudere western-acteur die een lifetime achievement award krijgt uitgereikt. Een prima portret waarbij je het hoofdpersonage leert kennen door zijn relatie met zijn beste vriend, een nieuwe vriendin, zijn vervreemde dochter en zijn ex-vrouw (gespeeld door Katherine Ross, zijn vrouw in het echte leven). Een mooie rol van Sam Elliott die waarschijnlijk dicht bij hemzelf ligt. Het verhaal kabbelt iets te rustig voort voor een 3.5 sterren.

avatar van Collins

Collins

Een trage film. Er wordt een prima ritme gehanteerd voor iemand die na een nacht doorhalen een film zoekt om langzaam bij te herstellen. Een perfecte film voor nieuwjaarsdag dus. De film vraagt niet veel, slentert tevreden voort en is gemakkelijk bij te houden.

Niet spectaculair, maar gematigd in alles. Beetje humor, maar niet te uitbundig. Beetje drama, maar niet te emotioneel. Nee, de zintuigen raken niet overmatig geprikkeld bij het kijken naar deze feelgood.

Tot op zekere hoogte is dat aangenaam. Op den duur hoop je toch op wat commotie. Hoop je toch op wat uitbundigheid in plaats van al die matiging. Ga eens lekker tekeer, wens je de koele Sam Elliott hartgrondig toe. Maak van je hart eens geen moordkuil. Spice de film eens wat op. Beetje pit erin, meneer Elliott. Maar dat gebeurt niet.

Want, als er dan bij Sam een traantje vloeit, gebeurt dat eigenlijk ook heel beheerst en slentert de film vervolgens rustig in hetzelfde ritme verder.

Ach, 't was eigenlijk wel goed zo.

Een ok-film.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Aangename en sympathieke slow cinema met fijne cast, ondanks de emotionele lading nergens overdreven sentimenteel wordt.

Tevens 'n film die je, ondanks het wat tragische verhaal, met een goed gevoel achterlaat.

avatar van mrklm

mrklm

70-plusser Lee Hayden [Sam Elliott] was decennia geleden een gevierde westernacteur en leent zijn karakteristieke stem aan reclamespotjes. Een uitnodiging om een Lifetime Achievement Award in ontvangst te nemen valt samen met het bericht dat hij binnen een paar zal sterven aan alvleesklierkanker. Dat laatste houdt hij geheim, ook voor zijn beste vriend en voormalig co-ster Jeremy [Nick Offerman], maar het is wel het duwtje dat hij nodig heeft om een poging te doen de relatie met zijn dochter [Krysten Ritter] te hernieuwen. De rol van de zwijgzame, getormenteerde man is Elliott op het lijf geschreven en hij geeft dan ook een monumentale vertolking. De monoloog die hij met Jeremy oefent ter voorbereiding op een auditie is een masterclass in klein acteren. Het is jammer dat het scenario braaf de platgetreden paden blijft volgen.