Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Ang Lee
Met onder meer: Chow Yun-fat, Michelle Yeoh en Ziyi Zhang
Gesproken taal: Mandarijn
Releasedatum: 8 februari 2001
Zondag 22 februari in één bioscoop (Rotterdam)
Plot Wo Hu Cang Long
"A timeless story of strength, secrets and two warriors who would never surrender."
Li, een groot strijder, wil de rest van z'n leven in rust doorbrengen. Hij besluit zijn beroemde, krachtige zwaard aan een oude vriend te geven. Deze wordt echter gestolen en Li moet samen met de krijgster Yu achter het zwaard aan. Tussen de twee krijgers bestaat al geruime tijd een onuitgesproken liefde.
Li Mu Bai
Bo
Madame Yu
Tsai
EmDee
Film is mooi, beelden zijn prachtig, verhaal ook weinig mis mee.
Maar de gevechten zijn niet altijd mooi imho. Als je te duidelijk kunt zien dat ze echt zweven, haak ik af.
Het laatste gevecht in het bos vond ik zelfs tenenkrommend slecht.
Ramon K
Waarom? Ik heb nog nooit zo'n sprookjesachtig mooi gevecht gezien.
Goodfella
Je moet de regels die in dit soort films gelden inderdaad wel kunnen accepteren. Ik had er in het begin ook moeite mee...
Ramon K
Klopt, maar ik mag aannemen dat wanneer je het einde van de film nadert, je al lang gewend moet zijn aan de regels van deze film. Sprookjesachtig, mystiek en zwaartekrachttrotserend dit kunststukje. Ik verhoog met een half......4,5 sterren
EmDee
De gevechten in het begin in de "stad" komen nog behoorlijk echt over.
Hoe leg ik dit uit:
Het lijkt een beetje op een wandeling op de maan. Met een kleine afzet een grote stap/vlucht kunnen maken.
Maar als ze echt kunnen zweven, vind ik het persoonlijk te ver gaan.
En als ze dan een beetje gaan balanseren op veel te kleine takjes, houdt het voor mij op.
Spookjesachtig. Gelijk in de mythen des Japanners.
Ramon K
Ach ja Emdee, ik haakte ook af toen die verrekte wolf begon te praten in Roodkapje!
[edit] sorry voor de spoiler[edit]
ToNe
ik had het ergens eerder vermeld, maar het zijn nu eenmaal de regels/conventies/stijlvormen.
de hollywood protagonist ontwijkt kogels, verslaat een leger en loopt aan het eind weg met de vamp.
het is allemaal romantiek. de oosterse blijkbaar stijlistischer dan westerse.
ik vind het wel een beetje raar dat het bij deze film [algemeen gesproken] een beetje als minpunt wordt gezien terwijl bijna alle oude hk-flicks gebruik maken van deze wuxia-legende.
en in hoevoerre verschilt een 'matrix' van een 'verlichting [wuxia]' als context om zwevende mannetjes te rechtvaardigen?
laten we maar gauw de tv afzetten zodra de figuren ongeloofwaardige trekjes gaan vertonen...
leeuwenrob
ik had het idee naar een geschiedenisverhaal te kijken, en dan is zoiets wel weer moeilijk te bevatten (itt The Matrix)
blabla
- 2070 berichten
ik had het idee naar een geschiedenisverhaal te kijken
Dan doe je jezelf zwaar te kort om met zulke oogkleppen op te kijken.
mister blonde
en als je die indruk kreeg, waarom is dat moeilijk te bevatten? deze film is toch goed te volgen/ vatten?
leeuwenrob
ik vond de film niet moeilijk te volgen, maar hierboven ging het over de vechtscenes en daar doelde ik op: ik dacht naar een geschiedenisfilm te kijken en dan past dat er niet in.
Ik vond dat zweven gewoon wat overdreven,
ik heb hem dan volgens jou met oogkleppen op gekeken, maar dat is gewoon hoe de film op mij overkwam.
[edit] sorry voor de spoiler[edit]
Die film hoef ik dus ook niet meer te zien.
FisherKing
Oei, tegenvallend bij herziening ! (valt door de mand door het erg gebrekkige verhaaltje en de traagheid) Ik verlaag naar 2.5*
Raar dat zoiets essentieels je de eerste keer niet opvalt.
FisherKing
Ja, ik verbaas me er ook over. Waarschijnlijk gezien met teveel bier op.
De Knip
Het blijft een ongelooflijk verschil in waardering in verhouding met IMDB
Phooze
Kwam deze niet binnenkort op tv, of is hij al geweest? Ik dacht er van de week reclame voor te hebben gezien.
aegron
gisteren gezien. erg leuke film. cinematografisch erg mooi! het verhaal is nogal dun, maar goed daar kijk je zo'n film dan ook niet voor. nu vol spanning wachten op 29 maar om hero te kijken in de rkz-bios!
Newbie
Ik vond het eigenlijk niet zo heel spectaculair. Het was te rustig er was te weinig verhaal.
Ooit ben ik in slaap gevallen bij deze film. Nou lag dat meer aan mij dan aan de film, want het was de laatste avond van Lowlands en ik was moe geworden. En als je weet dat de bioscoop aldaar op z'n zachtst gezegd minder comfortabel is dan de gemiddelde Pathé (houten bankjes i.p.v. luie stoelen) dan is het wel duidelijk hoe moe ik was.
Een paar jaar later de film in de herkansing gedaan. Het verhaal viel me een beetje tegen. Een verhaal over wraak, schimmen uit je verleden gelardeerd met een liefdesdrama. Maar eigenlijk wat gewoner dan ik gehoopt had.
Maar het sfeertje en vooral de gevechten houden deze film overeind. Met het gevecht in de bomen als absoluut hoogtepunt. Prachtig, sprookjesachtig en erg spectaculair.
Ondanks alles wat minder goed dan gehoopt.
BoordAppel
met het gevecht in de bomen als absoluut hoogtepunt.
Dat heb ik al van meer mensen gehoord en hoewel dat een erg mooie scene is vind ik de vechtscene tussen Michelle Yeoh en Ziyi Zhang in die wapenkamer het mooiste. Echt schitterend gechoreografeerd.
sn@ke
- 2077 berichten
De vechtscenes waren erg goed ja , maar eigenlijk is dit een ongelooflijk vage film die enkel steunt op de vechtscenes. En die vechtscenes zijn zeker nog niet het beste van het beste. Eigenlijk een erg overrated film . Ik kan het niet beter verwoorden zoals fisherking het zei "de film valt door de mand door de traagheid en het gebrekkig verhaal". Ik vraag me dan ook echt af van waar al die hoge waarderingen. Het visuele kan deze film allesbehalve redden en "zoo" goed waren die scenes ook niet ( dradenwerk was soms erg zichtbaar). Wat ik ook erg raar vind is dit , bij de film equilibrium zitten velen de film af te breken voor de vechtscenes die er gewoon over zijn en op niets slaan. Is dat bij deze film dan niet het geval ? Waarom kunnen die gasten vliegen ? , dit slaat ook op niets.
BoordAppel

Draden zijn allemaal weggepoetst met de computer. Moet je me even zeggen waar je die draden hebt gezien.
Binnen het universum van de film is het allemaal logisch.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

El Laberinto del Fauno

Crash
Drama / Misdaad, 2004

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
flyingvechtsportenkung fugebaseerd op boekbergzwaardtaskmastercomb tigerdesert thief vuistgevechtzwaardgevechtdiefwraakvillainessdiefstalhistorischfemale martial artist18de eeuwwuxiawarrioraggressivebambootavern fight action heroqing dynastyvibrant