• 9.374.004 stemmen

Geregisseerd door: Matthew Bright

Met onder meer: Michael Reilly Burke, Boti Bliss en Julianna McCarthy

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Ted Bundy

"Not every serial killer fits the profile."

Verfilming van het leven van Ted Bundy, de Amerikaanse seriemoordenaar die in de jaren '70 zeker 19 vrouwen vermoordde. Aanvankelijk en van de buitenkant lijkt Ted een aardige, behulpzame jongeman die goed presteert op de universiteit en zelfs voor een telefonische hulplijn werkt. Maar zijn frustraties over zijn afkomst en zijn steeds moeizamer verlopende relaties worden vele mooie, jonge vrouwen fataal. Als hij in de buurt van thuisstad Seattle steeds meer in de kijker loopt, trekt hij steeds verder weg om zijn gram te kunnen halen...

avatar van De Knip

De Knip

Heb deze Ted Bundy verfilming paar maanden geleden al eens gezien en de benadering is wat anders dan Ted 'Mark Harmon' Bundy. Deze versie was stuk minder spannend in ieder geval.

Wel aardig, maar dan ook niet meer dan dat.

***

avatar van Lis

Lis

Gisteravond gekeken en ik vond het wel goed weergegeven..gruwelijk!

In de 2e helft zat ik toch echt met afschuw te kijken ook al ken ik het verhaal.

Ik heb ook die andere gezien met Mark Harmon,maar in de film 'Ted Bundy'lieten ze meer gruwelijkheden zien.

avatar van stinissen

Vond hem nergens gruwelijk, nooit spannend en nooit echt goed een magere 5 dus 2.5*.

WEET JE TROUWENS WAAROM VROUWEN MAKE-UP EN PARFUM GEBRUIKEN....?

avatar van EmDee

EmDee

Nou?

avatar van stinissen

Omdat ze lelijk zijn en stinken

afz T. Bundy

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Gisteren uit de videotheek meegenomen, in de hoop dat dit een stuk beter zou zijn dan dat waardeloze product Dahmer. Dit bleek gelukkig zo te zijn. Redelijke thriller met een goed en duidelijk beeld over de psychopaat. Nergens bijzonder of speciaal, maar het weet wel te vermaken.

2,5 sterren.

avatar van Redlop

Redlop

Bundy was tot kort de meest notoire seriemoordenaar in de USA. Onlangs heeft de FBI een man gearresteerd die sinds begin jaren '80 werd gezocht en 48 moorden op zijn naam heeft staan. Onvoorstelbaar verhaal van de Green River Killer.

avatar van MarkFish

MarkFish

Zo'n seriemoordenaar, zo'n verhaal en dan zo'n kutfilm. Niet spannend, niet gruwelijk, niet eng, niet grappig. En waarom die Ted Bundy beschreven wordt als een charmante man, ik weet het niet. Het is een dikke loser, ook als je niet weet wat voor gruwelijke dingen die doet. Die vriendin van hem vindt hem geweldig, niet best.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Deliberate Stranger met Mark Harmon maar eens kijken, gaat over de zelfde griezel.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

MarkFish schreef:

Hij zal toch echt wel sympathiek zijn geweest, anders kreeg ie al die vrouwen niet mee. Hier het verhaal van Bundy.

avatar van Hemdale

Hemdale

Een van de betere serial killer verfilming van de laatste jaren. Echt niet te vergelijken met die andere films over bestaande seriemoordenaars zoals Dahmer en Gacy, die waren zo slecht, en helemaal vergeleken met deze.

avatar van Muldertje

Muldertje

ik vond t echt een goede film, wat een sicjo...vooral de sexscene met zn vrouw is schokkend!!

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Niet geweldig deze rolprent; geen spanning, geen echt schokkende scenes. **, waarvan *1/2 voor de laatste 10 minuten van de film. Die laten goed zien hoe Bundy vernederd wordt vlak voor zijn executie.

avatar van MarkFish

MarkFish

BoordAppel schreef:

Vast wel. Dat moest ook haast wel, maar die gast die hem speelde, vond ik een beetje een kwal. En absoluut niet charmant (ook nauwelijks als ik me probeer te verplaatsen in een vrouw). Die vriendin is helemaal idolaat van hem, skandal. Zielig, afhankelijk vrouwtje gewoon.

avatar van ichi

ichi

Viel mij reuze mee. Al na een paar minuten had ik wel door dat ik mij zou gaan vermaken de komende 90 minuten. Ik moest heel even wennen aan de manier van spelen van Burke als Bundy, niet echt charmant, ook niet beangstigend maar wel zo leip als een deur. Liever deze zwartkomische inslag dan zogenaamd realistisch en dan compleet de mist in gaan. Realistisch hebben we al gehad met The Deliberate Stranger(zij het minder expliciet).

Spannend was de film niet, maar zo nu en dan best wel bruut en het lijkt mij dat veel mensen het schokkend vinden, erg subtiel gaat hij niet met die vrouwen om. De sfeer en regie deden me toch wel denken aan Freeway, over de top acteerwerk, zo nu en dan vrij druk gefilmd en de hele film is doordrenkt met zwarte humor die ik wel kan waarderen.

Ik meende toch echt dat ik op het feestje Eric DaRe spotte, en ja, hahaha, dat was inderdaad badass vegetable Leo. Ook Tom Savini als ondervrager op het politiebureau vond ik erg lachen. 3.5

avatar van Purmerend

Purmerend

Op het laatst vertellen ze dat hij 2 weken voor zijn dood nog 200 brieven van vrouwen kreeg, die van hem hielden.

avatar van krabat

krabat

Purmerend schreef:

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden.

avatar van Caligula

Caligula

MarkFish schreef:

Ted Bundy kwam sympathiek over, was daarenboven knap, een vlotte prater en een gehaaide manipulator, kortom bezat de beste ingrediënten om een vrouw mee te krijgen in zijn auto. (Hij had zelfs een mechanisme in zijn auto waarmee hij door een hendel onder zijn stoel de rechterdeur van zijn auto kon sluiten, net als Ed Kemper.)

avatar van savi_7

savi_7

erg goede film van ted bundy als ted in het bos een vrouw achterna zit, vind ik hem echt lollig hoe hij achter haar aan rent. hij heeft zoveel lol erin dat ik nog meer zin kreeg om door tekijken Bundy rules

avatar van caz

caz

Onze kat heet Bundy

avatar van Caligula

Caligula

Voor mensen die het verhaal eens willen lezen : klik hier of hier

avatar van moustafa

moustafa

echt een zieke man meer als 150 moorden gepleegd, de film was overigens een b-film geen bekende acteurs, maar het het geeft weer wat er zoal gebeurt in deze wereld.

2.5 ster

avatar van U-96

U-96

• 2069 stemmen

Ted Bundy. Bekende naam. Heb ik vaak gehoord, alleen heb ik me nooit echt verdiept in deze bekende seriemoordenaar. Deze film gaf me dan ook de nodige algemene informatie.

Ik vond de film erg boeiend en heb me constant vermaakt. Het begint met een paar foto's van de echte Bundy en daarna volg je zowel zijn normale als zijn tweede leven. Tegenover zijn vriendin en haar dochtertje lijkt het een doodnormale en vriendelijke man, maar af en toe laat hij weleens een van zijn bizarre trekjes zien waar zijn vriendin nogal nonchalant op reageert. Dat vond ik wel leuk uitgewerkt.

De tientallen moorden die Bundy voor zijn rekening neemt zijn goed en bloederig in beeld gebracht, alleen begint het na een tijdje wat eentonig te worden. Niet erg verder, want de film beeld het op een gegeven moment met een quasi-vrolijke toon af. Heb af en toe zelfs met een grote glimlach op mijn gezicht gezeten. (ga alsjeblieft niet triest zeiken dat ik ziek in mijn hoofd ben ofzo, dank u.)

Ik had toch graag wat meer politiebeelden willen zien, ondanks dat Bundy hier centraal staat. Wat ik bijvoorbeeld nogal ongeloofwaardig vond, was dat Bundy gewoon een logeerplek had bij een verhuurder. Ik neem aan dat als er ergens een op dreef zijnde seriemoordenaar los rondloopt dat zowel de politie als de media er alles aan doen om de burgers (ongeacht waar ze wonen) te waarschuwen voor vreemde types? Maargoed, die verhuurder kon denk ik ook niet alles voorzien. Die scène waarin de verhuurder en Bundy buiten bier drinken en praten over 'de moordenaar', was erg goed en best geestig.

Rondom het einde zie je af en toe wat echte filmbeelden. Ook wel een goede eigenschap van de film; het geeft je als kijker wel even een frisse kijk op de realiteit.
De film sluit zich af met een (zoals ik ook had verwacht) uitvoerige executie-scène, met de bijbehorende voorzorgsmaatregelen. Ik vond dat toch wel het sterkste en indrukwekkendste van de film.

Deze film heeft voor mij meerdere kanten. Aan de grote kant beeldt het waargebeurde en extreme gebeurtenissen af, maar aan de wat kleinere kant zit toch ook een dosis vermaak.
Belangrijke vraag betreffende de film: Komt het geloofwaardig over en is dat ook de bedoeling? Ja en ja. Echter, een luguber en melancholisch muziekje zou ook wel erg op z'n plaats hebben staan.

Na het zien was ik nogal onder de indruk en heb ik zelfs aan 4.0 sterren gedacht. Vind ik nu nog iets te snel, maar deze film staat voor over aan paar maanden garant voor een herziening...

*3.5*

Ben trouwens erg benieuwd naar het (schijnt) wat rauwer neergezette en langere Deliberate Stranger uit 1986.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Caligula schreef:

Voor mensen die het verhaal eens willen lezen : klik hier of hier

of hier

avatar van finaldestiny

finaldestiny

er staat: dit docudrama volgt hem van zijn schooltijd tot aan zijn executie en de film duurt maar 99 minuten DA´S KNAP...

avatar van Halcyon

Halcyon

Een eigenaardige film over een eigenaardige man, dat is het minste wat je over Ted Bundy kan zeggen. Opvallend aan deze film is de tegelijk schokkende en zwartkomische wijze waarop Bundy’s verhaal in beeld is gebracht. De hele film lang overheerst een cynische ondertoon en door het compromisloos gebruik van geweld zit je de ene keer vol afschuw en de andere keer met een grote grijns te kijken naar wat zich op het scherm afspeelt. Sommige scènes en dialogen zijn dan ook te gek voor woorden. Je zou deze aanpak enigszins kunnen vergelijken met die van C’est Arrivé Près De Chez Vous, al gaat het hier natuurlijk om waargebeurde feiten. En voor zover ik weet zijn die feiten ook vrij realistisch weergegeven. Je verbaast je er dan ook meermaals over dat zulke dingen daadwerkelijk gebeuren in onze moderne maatschappij.

Al tijdens de schitterende openingsscène van de film krijg je te zien wat voor een zieke, geperverteerde geest die Ted Bundy eigenlijk heeft. Dag en nacht verschil met de, eveneens briljante, slotscène waar Bundy toch een mens van vlees en bloed lijkt te zijn, met menselijke gevoelens. Althans toch als het gaat om z’n eigen hachje… In ieder geval is de rol van Bundy meer dan overtuigend gebracht door Michael Reilly Burke, wat op zich al een pluim verdient. Maar eens zo bewonderenswaardig is het feit dat iemand het lef heeft om de rol van zo’n gecontesteerde figuur op zulk een realistische en compromisloze manier aan te vatten. Je kan je dan ook afvragen of hij hier geen gevolgen van heeft ondervonden…

Naar het einde toe wordt hier en daar nog wat live footage door de film verweven, iets wat je als kijker nog eens extra met de neus op de feiten drukt. De feiten zijnde: een ziek product van een zieke (?) maatschappij dat overal terreur zaait en ervoor zorgt dat geen enkele vrouw zich nog veilig voelt; én op de koop toe nog twee keer ontsnapt (!). Erg verontrustend allemaal.

Maar eigenlijk is zowat alles uitstekend aan deze film: de regie, de acteurs, de amusementswaarde, het in acht nemen van de naakte feiten, …Enig minpunt is dat deze film voor de doorsnee filmliefhebber misschien wat te hard is, maar ja, de horrorliefhebber wil ook wat natuurlijk . Horror zeg ik, want als docudrama vind ik deze film niet zo geslaagd.

avatar van FraVro

FraVro

de opening dat hij die plant steelt is de beste opening die ooit gezien heb!

de hele film door is grappig, dat maakt de film zo grof.

avatar van Koetje-2006

Koetje-2006

Nouja, 4,5 vind ik wel heeel erg veel...
De film kent inderdaad wel humor en dat is best wel grappig.

Verder zette het einde (zijn exucutie) mij wel aan het denken...ze vermoorden hem op een gruwelijk onmenselijke manier (ik zeg niet dat dit onterecht is) maar vervolgens word hij wel door een mooie lijkwagen met bloemen weggebracht.

avatar van mikey

mikey

Bijzonder komische (omdat hetzo overdreven overkomt) verfilming van de charismatische sociopath die de smaak van bloed te pakken krijgt. Een Am. Psycho in the seventies. De executie is bijzonder smerig (zoals het is, denk ik) in beeld gebracht maar ook hier maken ze d'r toch komedie van. 3.5

avatar van Riverson

Riverson

Zo'n aangrijpend verhaal en dan zo'n enorme FLOP van een film. Het was gewoon komisch, al die beelden....

Loopt Ted op een gegeven moment met een meisje verwikkeld in een doek over straat naar z'n auto. Er loopt op dat moment ook een groep jongeren voorbij, en DIE ZIEN NIET DAT Ted een lichaam bij zich draagt?!De voeten staken eruit! En ook zo nep hoe hij de meisjes vermoorde, zag er allemaal erg amateuristisch uit...

Heb de film daarom maar heel snel uitgezet!