Genre: Romantiek / Komedie
Met onder meer: Julia Roberts, Richard Gere en Joan Cusack
Releasedatum: 9 september 1999
Plot Runaway Bride
"Catch her if you can."
Ike, een columnist, hoort het verhaal van Maggie Carpenter, een vrouw die altijd op het laatste moment haar bruidegommen in de steek laat. Ike schrijft een kwetsend stukje over de vrouw zonder goed research te doen. Ike wordt hierdoor ontslagen, en besluit een grondig artikel te schrijven over het aanstaande huwelijk van Maggie. Zij heeft echter vanzelfsprekend niet zo'n hoge dunk van Ike op.
Maggie Carpenter
Priest Brian Norris
George Swilling
Dead Head Gill Chavez
Jordy
Wow, het team van Pretty Woman is terug. Laat ik die film nou niet zo goed vinden... ook dit is weer zo'n typische film waardoor ik Roberts over het algemeen niet kan uitstaan: ongeloofwaardig en voorspelbaar verhaal, met flauwe komisch bedoelde momenten. 2 sterren.
straycat000
ik vond het wel goed, er zitten precies de stukjes film in die een typetje zoals ik leuk vind.
jeroentje125
Gere en Roberts zijn een leuke combinatie. Een beetje voorspelbaar verhaal maar leuk geacteerd. Ik heb gelachen. 3,5*
Tonyvdb
Ik vind Richard Gere zo'n oen, niet te geloven !!!
**' 2,5 op 5 **' (voor Julia)
mazdalfa
Jaja. Gere en Roberts doen het weer samen. En wat ik bijna niet voor mogelijk hield is toch gebeurd: nog slechtere film dan Pretty Woman.
Ik sta er steeds weer versteld van hoe Roberts het voor elkaar krijgt om je ineens te verrassen met een serieuze film met prima acteerwerk (Pelican Brief, Erin Brockovich), maar daarnaast dit soort troep weet te verwekken.
Alleen voor leeghoofden!!!! (of zij die daarvoor binnenkort afstuderen
Maz
Linda
mwoah , matig filmpje
je weet vanaf het begin wat er gaat
gebeuren. en de grappen waren ook niet erg geslaagd. hou persoonlijk niet van romantische films maar aangezien de film
al een matig gemiddelde heeft ligt het dus waarschijnlijk aan de film en niet aan mij
2 sterretjes
Queto Yurlunyur
Ach, natuurlijk was het verhaal ongeloofwaardig, en natuurlijk is het acteerwerk van Gere weer eens onder de maat, en natuurlijk zie je het einde al vanaf het begin aankomen. Maar het is dan ook maar een romantische komedie - en in dat opzicht kan ik het best een geslaagde film noemen. 3,5 *
IamBernie
Als je je net zo goed hebt vermaakt als queto, waarom niet? Niks mis mee.
Queto Yurlunyur

Je mag beoordelen volgens je eigen systeem. En bij mij betekent dat dat elke film binnen zijn genre wordt beoordeeld.
mssx
Aardige film, leuk om een keertje te zien, maar jammer dat Richard & Julia niet zo van het scherm spatten als in "Pretty Woman".
soboer
Duurt 90 minuten te lang. En waarom iedereen Julia Roberts knap vindt blijft voor mij ook een raadsel
StuF
omdat haar zachte onderlip precies op de juiste afstand van haar ingevallen ogen staat.
jojo
Helemaal mee eens!! Khoop dat ze nog een keer samen een film doen na Pretty women en deze
sn@ke
- 2077 berichten
Runaway Bride is een redelijke romantische komedie. Julia Roberts en Richard Gere zijn zeer goed tesamen, maar de film is infeite maar een doorsneekomedie. 2,5*
Mik
Waarom doe ik mezelf toch zo'n pijn door deze film te kijken haha..
nee, ZOO erg is ie nou ook weer niet, maar wel heeel voorspelbaar.
mister blonde
laat ik het er maar op houden dat dit genre niet aan mij besteed is.
Jassie
ik vond deze film niets bijzonders. Ik ben over het algemeen al geen Gere fan, maar in deze film vind ik hem behoorlijk irritant.
E V
De film keek wel lekker weg. Maar het verhaal is erg volspelbaar en totaal niet origineel.
Jorick
Voorspelbaar en niet bepaald origineel.
Toch hier en daar enkele leuke scenes.
soom
Na Pretty woman kwamen Julia, richard en de regisseur weer samen om een aardige film te maken.
Hij is niet beter dan Pretty woman, maar wel grappige momenten hier en daar.
mikoz
Slap aftreksel van Pretty woman.
Waar die nog leuk was en ook een beetje erotische spanning had is dit toch wel erg matig.
De Chemie tussen de twee is er nog wel , helaas buiten ze dit slecht uit. erg cliche allemaal en precies de humor die ik niet mag.
otherfool
Typisch vehiceltje voor Roberts en Gere, zonder bijster veel spanning of chemie. De bijrollen zijn teleurstellend ingevuld en dat de arrogante Gere van het begin van de film aan het eind toch zo'n charmante goeierd blijkt te zijn... zum kotsen.
1*.
Purmerend
Leuk, die scene dat het bruidsjongetje dat wordt meegeleurd aan de trouwjurk van Julia. En dat dat ouwe vrouwtje Gere (2 of 3x) ineens slaat met een krant.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Notting Hill
Romantiek / Komedie, 1999

Chocolat
Drama / Romantiek, 2000
kleine stadartiestself-discoveryjust married jachtverslaggeverbruiloftrelatiewedding ceremonyself identityhair saloncold feetserial monogamy