• 9.378.044 stemmen

Geregisseerd door: Christian Petzold

Met onder meer: Constanze Engelbrecht, Nele Mueller-Stöfen en Wolfram Berger

Gesproken taal: Duits

Plot Die Beischlafdiebin

Petra en Franziska zijn zussen. Petra 'werkt' in het buitenland en Franziska studeert in Duitsland. Petra is een professionele dief om de studie van Franziska te financiëren.

EmDee

Wat is hier het Nederlandse woord voor?

De bijslaapdievin.

bioscoopzaal

... ze geeft je gegarandeerd slapeloze nachten

bioscoopzaal

ff serieus nu: Beischlaf is het Duitse woord voor 'geslachtsgemeenschap', en Diebin is dus 'dievegge'.

Waarschijnlijk slaat de titel op het feit dat het meisje eerst met je naar bed gaat, voordat ze je kaalplukt ...

EmDee

Ah oke, de neukdievegge dus.

Maar ik denk dat ik haar maar voor 50% leuk vind.

bioscoopzaal

Ouwe kleptomaan ... seks kan ook leuk zijn hoor

LOL

avatar van Fransman

Fransman

Ja, LOL. Maar verder niks over de film hè. Geen stemmen, geen recensie. Ik kan het dus weer alleen opknappen.

Dit is best een leuke film hoor. Petzold ten voeten uit. Een krankzinnig verhaal over twee zussen die het niet zo nauw nemen met de waarheid, met de moraal en met de mannen. Maar een stelletje waar je toch enige sympathie voor gaat voelen. Het is best spannend, en afwisselend, goed gemaakt, goed geacteerd door de beide leads, Constanze Engelbrecht en Nele Mueller-Stöfen. Zeker fris en verrassend, hoewel toch 20 jaar oud, dus een beetje verouderd, maar Petzold stelt je nooit echt teleur. Voor televisie gemaakt en op de sateliet vertoond. Leuk dat deze bewaard is gebleven. Zelfs met Engelse ondertitels. Kijken dus!