• 9.374.037 stemmen

Geregisseerd door: Fred Dekker

Met onder meer: Andre Gower, Robby Kiger en Stephen Macht

Gesproken taal: Duits, Portugees en Engels

Plot The Monster Squad

"You know who to call when you have ghosts but who do you call when you have monsters?"

Dracula leeft en met behulp van een mummie, een weerwolf, een zeemonster en Frankenstein - allen onder zijn controle - wil hij de wereld regeren. Een groepje tieners met hun eigen monsterclub ontdekt echter per toeval zijn plannen en besluiten met vereende krachten de monsters te lijf te gaan.

Regan_Robbie24

deze film lijkt mij heel leuk, waar is ie te koop of te huur in de buurt van Oosterhout en Breda?

Regan_Robbie24

leuke film, Robby Kiger kan echt goed acteren zeg!!

avatar van mikoz

mikoz

Regan_Robbie24 schreef:

leuke film, Robby Kiger kan echt goed acteren zeg!!

Leuke film .. en dan op nr1 in je top lijst ?

Volgens mij ontgaat je het concept een beetje ..

mikoz schreef:

Leuke film .. en dan op nr1 in je top lijst ?

Volgens mij ontgaat je het concept een beetje ..

hoe moet ik het anders zeggen?

nou, de film is in ieder geval perfect, heel leuk,

grappig, en je kan zeker zien dat Robby Kiger een goeie acteur is, nu vind ik Michael Faustino ook heel erg goed.

en mijn oordeel blijft hetzelfde.

avatar van Reinbo

Tegenvallende 2e Film van dekker, na zijn fantastische debuutfilm Night of the Creeps

avatar van Vascago

Vascago

Alleen echt leuk voor kinderen van rond de 12 jaar. Ik denk dat ik dit 22 jaar geleden echt een topfilm had gevonden. Sfeer is goed en ook de soundtrack, maar voor iemand van 34 is het toch echt een beetje te kinderachtig allemaal.

avatar van namingway24

namingway24

Ik ben diep van binnen nog steeds een kind, dus ik denk dat ik me hier wel mee zal vermaken. Al maanden de DVD liggen, dus snel maar een keer kijken...

avatar van jerry r

jerry r

ik vond het vroeger al een leuke film en hij is nog steets leuk.

er woord gedacht aan een remake maar die word nooit beter dan deze.

avatar van Bélon

Bélon

Kijkt lekker weg, heeft wel een beetje de feeling van The Goonies maar meer cult (nauwelijks bekend in Nederland, is hier waarschijnlijk nooit uitgebracht in de bioscoop of op DVD), tempo is goed veel humor en leuke one-liners. Voer voor 80's liefhebbers.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze zou ik graag te pakken krijgen op DVD...

avatar van namingway24

namingway24

Dit is een geweldig charmante film. De kinderen zijn allemaal leuk, en de monsters zijn goede herinterpretaties van de klassiekers. Het plot is dun, maar de vaart zit er de hele film geweldig in en de film kijkt lekker weg. Een perfecte toevoeging voor elke Halloween-marathon, zeker voor kinderen en volwassenen die het kind in zich nooit willen verloochenen...

avatar van Zinema

Spielberg's adem.

Niet dat die altijd goed ruikt, maar het geeft wel vaak een bepaalde sfeer aan. Dekker riekt naar Donner en Dante maar is zelf geen tovenaarsleerling van de beroemde regisseur. En toch zet hij hier voor de tweede keer een puike griezelfilm neer. Met beperkt budget, iets wat je er amper aan afziet.

Zeer goed.

avatar van perceived

perceived

Zeker niet slecht maar simpelweg niet mijn smaak. Vind het meer een jeugdfilm dan horror. 4/10*

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Echt een zeer leuke horror, jammer dat het zo kort was, ze mochten voor mijn part het een half uur langer maken om de personages meer op te bouwen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Na deze film gezien te hebben kan ik maar een conclusie trekken; ik wou dat er meer films van Fred Dekker bestonden. De films van deze regisseur zijn de belichaming van de jaren '80. The Monster Squad is niet zo sterk als Night of the Creeps, maar ook hier druipt de lol er weer vanaf en kent de film alle elementen die horror uit die tijd zo leuk maakt. Geweldig vermaak.

avatar van Reinbo

Na 24 jaar herzien. Heb hem indertijd in Londen (geloof niet dat hij in Nederland ooit de bios heeft gehaald) gezien. Maar toen kon het helaas de zeer hoge verwachtingen (na Night of the Creeps (1986)) niet waarmaken. Waarom is me een raadsel..

Want wat een herziening. Wow! Prachtig filmpje. Vele malen leuke dan de Goonies (en dat zou ik ook schrijven als ik de film, die ik kort geleden herzien heb wel goed vond). Fantastische set u, leuk idee, schitterend gefotografeerd en een heerlijk tempo. Qua kind-acteursregie doet Dekker niets onder voor Spielberg en zoals geschreven ziet het er (op blu ray) echt schitterend uit. Maar niet enkel de fotografie is prachtig, ook de monsters en vooral de make up effecten. Daar kan de hedendaagse cgi nog een puntje aan zuigen. De film kan overigens ook de vergelijking met het moderne Super 8 glansrijk doorstaan, want qua tempo en geloofwaardigheid (van de effecten) doet het er niets voor onder. Sterker nog, het is veel beter. Geweldige 80's vibe, coole monsters en kinderen die vooral ok zijn en nauwelijks irriteren. Chapeau. Verhoging van 2,5 naar een dikke 4! En ik twijfel sterk over een 4,5.

Must see voor liefhebber van 80's horror. En hoe bizar is het dat Fred Dekker na twee voltreffers en het zwaar onderschatte Robocop 3 nooit meer een film heeft gemaakt.....

avatar van killer13

killer13

dat van Fred Dekker vraag ik me ook al lang af hoor. een echte zonde als je het mij vraagt! night of the creeps is een van mijn favo films uit de 80's. the monster squad is ook een geweldige film. na jaren herzien en score met een ster verhoogt. en robocop 3 was niet zo best, maar zo slecht was die nu toch ook weer niet. (niets hoogstaand maar de lage score die hij nu heeft verdient ie echt niet als je het mij vraagt). oh Fred, what happened??

avatar van Corcicus

Corcicus

Een fantastische familiefilm die uitblinkt in gezelligheid.

avatar van bricker

bricker

matige film met, zelfs voor die tijd, waardeloze effecten. " The goonies " is vele male leuker en bovendien beter geacteerd.

De vergelijking die http://www.moviemeter.nl/user/3898 met " super 8 " maakt slaat nergens op.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Zeer vermakelijke film met geslaagde effecten, ongeremde dialogen en bovenal gewoon een prima sfeertje.

Vooral de dialogen maken juist niet tot een standaard familiefilm met een te veel aan sentiment en correcte kinderen. Deze kinderen lijken te doen en zeggen wat ze denken waardoor het ongedwongen aanvoelt. De wereld die gecreëerd wordt samen met de monsters stoort nergens vanwege zijn ongeloofwaardigheid omdat er ook niet echt over de top wordt geacteerd. Het blijft allemaal binnen de perken maar toch is het als geheel wel lekker fout en belachelijk. Zoals menigeen al aangeeft is het jammer dat Dekker buiten NotC niet meer films heeft gemaakt want hij heeft er duidelijk een gave voor. De zojuist genoemde heb ik nog niet gezien maar The Monster Squad heeft er voor gezorgd dat dat niet lang meer op zich laat wachten.

Erg leuk! 3,5*

avatar van Barry83

Barry83

Deze film kon me niet echt vermaken. Een standaard familiefilmpje.

avatar van akira124

akira124

Leuk voor de kleintjes.

avatar van jipt

jipt

Erg leuke en spannende monsterfilm. Doet het meest denken aan de kinderproducties van Spielberg (E.T., Goonies). Heb genoten van de prachtige effecten en mooie plaatjes. En de klassieke monsters zijn gewoon cool! 4*

akira124 schreef:

Leuk voor de kleintjes.

En iedereen die jong van hart en geest is.

avatar van Jurado

Jurado

Ook zo'n film die (nog) geen fatsoenlijke Nederlandse release heeft. Jammer.

avatar van Reinbo

Zal er wel nooit van komen, is hier ook nooit in de bios geweest.

avatar van mrwhite

mrwhite

"Night of the monsters"

Fred Dekker heb ik hoog zitten al was het maar voor het maken van één van mijn favoriete horrors Night of the Creeps. Jammer dat de man maar drie films gemaakt heeft want ook deze mag er best zijn. Het is een leuke familiefilm waar een heel aantal horror iconen de revue passeren en dat maakt het best leuk om naar te kijken.

Richard Donner, Tibor Takács en Steven Spielberg ook zij maakten al eens een film over een groep kinderen die op avontuur gaat of die het opnemen tegen het kwaad en allemaal zijn ze wel leuk om naar te kijken maar meer ook niet. Dit soort films is eigenlijk voor de kleintjes bedoeld maar eigenlijk moet iedere horror liefhebber deze wel zien.

Dit is de eerste die ik gezien heb uit de lijst die Reinbo me gaf met horrorfilms uit de jaren 80 en ik heb er nog een stuk of 7 te gaan en ik kijk er naar uit.

Aardig filmtje 2,5*

avatar van FillumGek

FillumGek

Nadat ik een paar dagen geleden The Gate heb gezien ontdekte ik na een paar minuten dat het onverwachts alwéér draait om een groep koters die het kwaad moeten gaan bestrijden. Naar beneden bijstellen die verwachtingen maar weer, maar wat krijg je er dan een leuk filmpje voor terug! Een film die je met je jonge neefje kunt kijken, maar je als 24-jarige horrorliefhebber ook erg van kunt genieten.

Ieder aspect in deze film is verzorgd, thumbs up daarvoor. Wat hou ik van die oubollige sfeer waarin kinderen nog sociaal naast elkaar over straat lopen, enthousiast pratend over monsterfilms in plaats van te Facebooken op hun smartphones. Mooie boomhut ook, zo kon ik ze vroeger niet bouwen. Van binnen was ik in een mum van tijd weer 10 jaar jonger en klaar voor het moois wat verder nog komen gaat.

De monsters zijn namelijk een hoogtepunt en niet zomaar een bij elkaar geraapt zooitje namen om te cashen. Er is aandacht besteed aan acteerwerk, overtuiging en make-up. Toffe kostuums, waarbij de Creature from the Black Lagoon er bovenuit schiet. Ook de special effects zijn van een goed niveau en bewijzen maar weer dat CGI lang niet altijd de beste oplossing is. De komedie is meer gericht op de kleintjes, vaak wat cartoonesk. Het verstoppen in een prullenbak bijvoorbeeld of de manier waarop de mummie zich laat verslaan.

Ik heb me erg goed vermaakt en de kinderen zijn gelukkig niet irritant. Ik twijfelde nog even tussen een 3,5 en een 4,0 maar toen hoorde ik opeens de eigen theme song... nuff said.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Peuterhorror

Waar ik een avontuurlijke kinderfilm had verwacht, kreeg ik een slaapverwekkende ode aan de jaren '50 monstermovies voorgeschoteld. Een Goonies-achtig groepje kids moet voorkomen dat Dracula en zijn trawanten kattenkwaad uithalen in de buurt o.i.d.. Wat er precies aan de hand was werd me niet eens duidelijk, want het groepje monsters was zo lame en makkelijk te verslaan, dat ik me nog afvraag wat nu precies de dreiging was. Ook al is het een kinderfilm, een beetje spanning mag best. Dit is gewoon een lamlendige vertoning.

Een halfje voor de 80-ties sfeer. 1*