• 9.371.658 stemmen

Met onder meer: Emile Hirsch, Zoë Kravitz en Zoey Deutch

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Vincent N Roxxy

"Outrun. Outdrive. Outlive."

Vincent (Hirsch) is een eenzaat die in een klein dorpje woont. Roxxy (Kravitz) is een rebelse punkster. Twee tegenpolen die tegen alle verwachtingen in verliefd worden op elkaar wanneer ze gedwongen worden te vluchten doordat hun gewelddadige verleden hen dreigt in te halen.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Voor nu wordt ik er niet echt warm of koud van, maar we zullen het binnenkort allemaal gaan beleven.

avatar van Collins

Collins

Sfeervolle film die zich afspeelt tegen een Amerikaans plattelandsdecor waarin de bewoners gevoed door verveling en teleurstelling uitblinken in hardheid, onverschilligheid, achterlijkheid en agressie. Het is tegen die achtergrond dat de hoofdpersonages iets van hun leven moeten zien te maken. En dat valt in zo'n negatieve atmosfeer allemaal niet mee.

Vanaf de start hangt er een (be)dreigende wolk over de film. Bij het kijken ontstaat er een niet aflatende verwachting dat de hoofdpersonages op een desastreuze manier geconfronteerd gaan worden met al die opwekkende eigenschappen waarin de plattelandbewoners zo uitblinken. De gedachte dat dingen niet lang goed blijven gaan is immer aanwezig.

Die gedachte werkt goed in de broeierige sfeer waarin de film is gedompeld. Onderhuidse spanning wordt geboren. Doordat de dreigende angels tezelfdertijd erg uitgekauwd en uitgerekt worden gepresenteerd, boet die spannende gedachte op den duur trouwens wel iets aan kracht in.

De dreigingen zijn voornamelijk relationeel getint en worden zichtbaar in oud zeer en in geopenbaarde geheimen, die in de dop best interessant zijn, maar teleurstellend minimalistisch worden uitgewerkt. Niet alles is relationeel. Sommige gebeurtenissen zijn gewoon het voorspelbare gevolg van stompzinnig gedrag. Geen van alle zijn ze opzienbarend of verrassend. Je kunt alles op voorhand heel goed zelf al uittekenen.

Door hun voorspelbaarheid zorgen de gebeurtenissen niet voor veel verhalende schwung. Van veel boeiende toevoegingen, die de lengte van het verhaal rechtvaardigen, is geen sprake. Het verhaal blijft hangen in (bloederige) explosies van geweld en in voorspelbare acties en handelingen.

Hoewel de film na verloop van tijd dan ook wegglijdt in saaiheid (behoudens een enkele beklemmende oprisping hier en daar en behoudens de enerverende slotakte), blijft de sfeer van broeierigheid en dreiging tot het einde toe wel succesvol aanwezig. Erg fijn.

"Vincent N Roxxy" is in de kern een simpele vertelling met een berg aan sfeer. Het is ook een trage film die de weinige verhalende ontwikkeling compenseert met die sfeer. Met wisselend succes.

avatar van scorsese

Matige film over een jongeman die een jonge vrouw hulp aanbiedt als zij in de problemen zit. Een wat onevenwichtige en langdradige film met vooral tijdens de tweede helft een aantal gewelddadige uitspattingen. De personages weten niet echt te boeien en komen ongeloofwaardig uit de hoek. Wel een aardige setting en Zoë Kravitz stelt allerminst teleur. Een nipte 2.5 sterren.

avatar van coumi

coumi

Overslaan deze, lijkt mij uiteindelijk het beste devies. Bijna anderhalf uur in een tergend langzaam tempo verteld verhaal met een viertal jonge protagonisten, die gezamenlijk proberen enige weg in hun vastgelopen leven te vinden. Lange tijd een leeg en doelloos verhaal. Regisseur Schultz slaagt er niet in zijn karakters enige smoel te geven, suggereert met veel lange pauzes diepgang maar levert eigenlijk het totale niets. In de laatste twintig minuten krijgen we dan nog een onverwacht gewelddadige ontknoping, eentje van een dermate wreed niveau dat zelfs een Tarantino hier nog van zal opkijken. Erg onevenwichtig vooral deze film. Een van de weinige pluspunten is het spel van Kravitz, een talentje welk betere scripts verdiend. Een andere hoofdrolspeler, Emile Hirsch, had nog niet zo lang geleden ook de status van rising star, maar toont met zijn monotome, onopvallende weergave van Vincent aan dat die gouden toekomst ver weg lijkt.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/drama/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Af en toe onrustige camerabeweging...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Noodless

Noodless

Best aardig misdaadverhaal met wat dramatiek die een traag verloop kent, maar dat deerde niet omdat je wat meer kijk krijgt op de personages. Na een tijdje komt er shot in de zaak en is het interessant om te volgen met toch een verrassende ontknoping in het verhaal. 6/10