• 9.370.982 stemmen

Geregisseerd door: Rintaro

Met onder meer: Tomokazu Seki, Junko Iwao en Ken Narita

Gesproken taal: Japans

Plot Ekkusu

Het is vlak voor het millenium. Er zijn twee groepen: 'de draken van de aarde' en 'de draken van de hemel'. Deze twee groepen bestrijden elkaar om te beslissen over het lot van de wereld. Kamui is een jongen met bijzondere krachten, vandaar dat de twee groepen hem allebei binnen hun gelederen willen hebben. Welke keuze maakt Kamui, het lot van de wereld hangt ervan af.

Kotori Monou

Kusanagi Shiyuu

Satsuki Yatoji

avatar van Dopke

Dopke

De serie in een notendop, vergelijkbaar met de Escaflowne film. Niet zozeer een compilatie zoals de X OVA, maar een eigen draai. De overvloed aan personages en interessante elementen nekken de film echter, waardoor het super interessante gegeven gereduceert wordt tot een niemanddalletje. Ga op zoek naar de geweldige serie en laat deze film maar voor wat het is.

avatar van metaledje

metaledje

deze film word ook al afgekraakt buiten moviemeter(hier is maar 1 stem maarjah)ik ben groot manga liefhebber en ik vond *als 1 van de weinige* dit een hele goede film,genoeg goede effecten en actie..

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

De film begon heel goed, maar het einde had anders moeten verlopen naar mijn idee...

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Had van mij nog wat meer actie in gemogen.

Er waren veel coole personages die amper tot hun recht kwamen helaas.

Hier had meer ingezeten.

avatar van woeler82

woeler82

ik ben een fan van manga films, helaas vind je hier in nederland maar weinig manga films.

Helaas moet ik ook zeggen dat bij de meeste manga films het geweld of anders de sex scene buitensporig zijn, en echt niks voor kinderen zijn onder de 12 jaar

Deze vind ik wel redelijk

Hij stond laatst te koop bij bol.com , ga hem zeker halen

Matig.

Het idee achter de film is wel aardig, je vliegt er eigenlijk ook meteen in. Moet wel zeggen dat het in het begin nogal bijbenen was. Ik was niet bekend met X dus ook geen idee of er nu een hele serie (qua verhaal) aan vooraf is gegaan, maar daar leek het in eerste instantie wel op.

Verder stamt deze film uit het tijdperk dat de bekende sakura bloesems nog met de hand getekend werden, iets wat de gehele visuele stijl wel kenmerkt. De animatie zelf is zeker op niveau en in bepaalde scenes rijkelijk aanwezig, maar de art style beviel me een stuk minder. Jammer want dat verpest toch een deel van de film.

Verder merkte ik ook wel dat ik wat problemen had met de serieux in deze film. Het ligt er wel allemaal erg dik op voor wat uiteindelijk niet meer is dan een excuus om wat destructie op je scherm te toveren. Iets waar ik me vroeger waarschijnlijk minder aan gestoord zou hebben.

Voelt hier en daar wat verouderd aan, maar er zitten nog genoeg interessante scenes in om de houdbaarheidsdatum wat te verlengen. Toch had ik op wat meer gehoopt.