Area 51 (2015)
Met onder meer: Suze Lanier-Bramlett, Sandra Staggs en Roy Abramsohn
Gesproken taal: Engels en Portugees
Plot Area 51
"They're Here."
Drie jonge complotdenkers proberen de mysteries te ontdekken rondom Area 51, de geheime locatie van de overheid waarvan de geruchten gaan dat er ontmoetingen plaats hebben gevonden met buitenaardse wezens. Wat ze vinden op deze faciliteit onthult gruwelijke en onvoorstelbare geheimen.
Frank Novak
Jennefer Ludwigsen
Jim Nelson
Glenn Campbell
mcdaktari
In deze heb ik echt veel zin in. Sciencefiction en ook nog over Area 51, dat klinkt helemaal niet verkeerd, en ik heb de trailer even bekeken maar die ga ik zeker kijken, en wel nu meteen.
Thereisnospoon
Area 51 kwam na Roswell, alle hedendaagse technologie is nadien bijna uitsluitend uit deze om-
geving gekomen (Silicon Valley) Geschiedenis:
Roswell 1947. De meest beroemde UFO crashsite aller tijden. Kijk hier eens naar:
Toepassing/techniek Founder(s) Place Year Present Headquarter
Transistor (Semiconductor) Shockley/Bardeen Bell Labs, New Jersey 1947 nvt
Germanium based Trans Motorola Inc.(1947!) Phoenix, Ariz 1955 Schaumburg, Illinois
Intel Gordon Moore, Robert Noyce Mountain View, Cal 1968 Santa Clara, Cal
Microsoft Bill Gates, Paul Allen Albuquerque NM 1975 Redmont, WA
Apple Inc Steve Jobs, Steve Wozniac, Ronald Wayne Cupertino, Cal 1976 Cupertino, Cal
Adobe John Warnock, Charles Geschke Mountain View, Cal 1982 San Jose, Cal
Sun Microsystems/Oracle Khosla,Bechtolsheim,McNealy Santa Clara, Cal 1982 Redwood Shores,Cal
Google Larry Page, Sergey Brin Menlo Park, Cal 1998 Mountain View, Cal
Facebook Mark Zuckerberg cs Palo Alto, Cal 2004 Menlo Park, Cal
YouTube Chad Hurley,Steve Chen,Jawed Karim San Mateo, Cal 2005 San Bruno, Cal
Twitter Jack Dorsey, Evan Williams cs San Francisco 2006 San Francisco, Cal
WhatsApp Brian Acton, Jan Koum Mountain View, Cal 2009 Mountain View, Cal
Instagram Kevin Systrom, Mike Krieger San Francisco 2010 Facebook, Menlo Park
jacobine_rodijk
geving gekomen (Silicon Valley) Geschiedenis;
Haha, wat is dit nou weer voor gekkigheid? Er is geen énkele correlatie tussen Roswell en Silicon Valley; je hebt gewoon een lijst gecopy-paste van (internet) bedrijven gevestigd in Silicon Valley.
Thereisnospoon
Nee hoor, ik heb deze lijst écht zelf gemaakt, gewoon kijken waar het spul verzonnen is.
Het valt me gewoon op dat het stééds dezelfde omgeving is.
Al decennia lang. Noem me één technologie die niet uit deze regio komt.
Zelfs het sneue IS gebruikt deze technogie om hun zieke woestijnfilmpjes te promoten.
jacobine_rodijk
Het valt me gewoon op dat het stééds dezelfde omgeving is.
Al decennia lang. Noem me één technologie die niet uit deze regio komt.
"Dezelfde omgeving"? Roswell en Silicon Valley staan letterlijk 2000km van elkaar af. Wat heeft een foto-applicatie als 'Instagram' in hemelsnaam te maken met 'alien technologie'?
Ben je helemaal goed in je hoofd of.......?
Kom op zeg, je hebt toch de beschikking over online krantenarchieven?
Ga zoeken op 'vliegende schijven' in combinatie met 1947, vlak voor Roswell was het al behoorlijk
mis in de Verenigde Staten. En op verschillende plaatsen.
En wees eerlijk, de hele zaak in 1947 is wél erg krampachtig verzwegen.
mcdaktari
Ik verwacht dat niet veel mensen dit een goeie film zullen vinden, maar ik vind het wel passen bij het mysterieuze beeld wat we van Area 51 hebben. Tenminste ik denk dat vele denken dat het er zo aan toe gaat in Area 51. Wat er echt gaande is zullen we wel nooit te weten komen. Daarom blijft het dan ook een prima onderwerp voor dergelijke films.
Zoals ik al zei zal niet iedereen gecharmeerd zijn van deze film, maar ik kon het wel waarderen. Lekker vaag, net zoals vele denken hoe het er aan toe gaat in Area 51. En daarbij is het ook een found footage, dus het moet lijken als of het echt is, net als al die andere found footage films.
Ben je helemaal goed in je hoofd of.......?
hahaha ja idd, ik vind het ook nogal een beetje ver gezocht, of een beetje nou net.
HALVE TAMME. (moderator series)
8 jaar later.
Peli heeft zich na z'n oorspronkelijke succes wat teruggetrokken, wie echter verwacht dat hij 8 jaar later met iets compleet nieuws op de proppen komt kan beter z'n verwachtingen alvast bijstellen. Dit is gewoon weer een found footage filmpje.
Eentje voor de conspiracy theorists dit, maar wat verwacht je dan ook als het gaat over Area 51. Veel werk zal Peli dan ook niet gehad hebben aan het script, zowat alles wat je in je leven al over die plek gehoord heb zit ongeveer in deze film.
Opbouw is verder ook best klassiek. Road tripje, een hoop camera gear (met uitleg waarom natuurlijk) en dan het hele stuk in Area 51 zelf natuurlijk. Less is more aanpak werkt op zich nog wel, veel budget zal er niet geweest zijn, maar toch wil het nergens echt spannend worden. Peli slaagt er weer niet in om een degelijk sfeertje te creëren, waardoor het allemaal maar wat aanmoddert.
Camerawerk is ook best slecht, zelfs voor een found footage film. 't Is vooral de nieuwsgierigheid wat je uiteindelijk wel en niet te zien zal krijgen die de aandacht vasthoudt. Paar aardige momentjes, zoals in de schotel of in de witte kamer, maar heel lang duurt dat jammer genoeg niet.
't Is vooral veel been there, done that. De laatste twee jaar ofzo zijn aliens weer helemaal hip en de found footage trein is dat station ook al lang weer gepasseerd. Peli heeft naam natuurlijk, maar komt gewoon te laat en met té weinig. Als hij weer 8 jaar wacht voor z'n volgende film hoop ik dat hij toch met iets anders aankomt, want dit is het niet echt.
mcdaktari
Onderhond ik dacht dat er een budget was van $ 5.000.000 en dat is tegenwoordig idd niet veel nee. Vernieuwend is deze film niet, maar vanaf het moment dat ze in Area 51 binnen zijn vond ik het toch wel aardig.
Ik betwijfel of ze in het echt Area 51 binnen zouden komen. Zelfs om over de hekken te komen lijkt me onmogelijk zonder opgemerkt te worden.
Als dit echt 5 mil gekost heeft is dat een serieuze schande.
mcdaktari
Ik las het tenminste bij IMDb, dus dan ga ik er van uit dat het toch waar zal zijn.
Maar ik moet je wel gelijk geven dat ik het ook niet kan zien waar ze dat budget dan aan besteed hebben. Ik bedoel, als ze iemand een camera geven dan krijg je zo ongeveer dezelfde beelden.
Of zouden die opnames in het laboratorium in Area 51 (als je begrijpt wat ik bedoel) dan zo duur geweest zijn?
GGG
Slechtste film ever... Wat een vreselijk wanproduct is dit. Niet de moeite waard. Dat ze hier een budget voor hebben gekregen.
Artemis
8 jaar later.
Mwah ze waren in 2009 al begonnen met de productie van deze film dus in hetzelfde jaar dat het eerste deel van Paranormal Activity een US release kreeg. Oorspronkelijk zou Area 51 in 2010 uitkomen maar dat is dus niet gelukt (mischien vanwege het grote succes van Paranormal Activity?)
Ze hebben daarna in 2013 nog reshoots gedaan voor deze film en de uiteindelijke (VOD) release in 2015. Het lijkt wel alsof Peli dit project links heeft laten liggen en alleen aan de slag is gegaan als Producer voor grotere projecten.
Ben eigenlijk wel benieuwd waarom het zo lang heeft moeten duren want in de afgelopen jaren zijn er zoveel found footage films uit gekomen dat vrijwel iedereen er nu wel klaar mee is. Ik vraag me af of je net zo kritisch zou zijn geweest als Area51 wel in 2010 was uitgekomen
mcdaktari
Artemis Ach dat weet ik niet of iedereen er nu wel mee klaar is, ik bedoel als een found footage film goed is dan zie ik ze graag. Bij Area 51 vind ik persoonlijk het jammer dat de film pas aardig word als ze Area 51 binnen komen. Maar toch, ik kon de film wel waarderen.
Thereisnospoon
Interessant overigens is wél dat er ook 'echte' found footage beelden bestaan over vermeende stoffelijke overschotten van de crash in Roswell, een verwijzing tevens naar area 51 waar toch
maar mooi Indiana Jones: 'The Kingdom of the Cristal Skull' mee opend.
Aan het eind vertrekken de aliëns weer van ons planeetje. Tja.
En kijk ook eens naar Future's End, aflevering 8 en 9 van seizoen 3 van Star Trek: Voyager.
Hollywood zelf is area 51 in ieder geval nooit vergeten door de jaren heen.
Enorm tof onderwerp, enorm waardeloze film. Area 51 behandelt 1 van de meest interessante geheimen (althans, vind ik) die er is; of er buitenaardse materialen en wezens bestaan en eventueel in Area 51 zijn bewaard. Jammer dat ze weer een handycam film moeten maken, waardoor je geen fuck ziet, op een hoop vluchtige beelden na. Ik kan na al die jaren nog geen hand vol films noemen die geslaagd zijn in dit subgenre. Cloverfield en The Blair Witch Project, maar dan heb je het bijna wel gehad. De hoofdpersonages in deze film zijn zo irritant en dom, dat het al vanaf het begin niet leuk was om te kijken. Pas na een uur wordt de film een beetje de moeite, maar de spaarzame interessante momenten zijn te schaars om een vette onvoldoende te voorkomen. Gek genoeg weet het zelfs nooit spannend te worden, ondanks het onderwerp van de film.
Dan zet ik liever eens een History Channel achtige docu over Roswell en Area 51 op.
Thereisnospoon
'Dan zet ik liever eens een History Channel achtige docu over Roswell en Area 51 op'.
Ja, en dan is het probleem meteen verholpen, niet waar?
Waarom zou je er van uit gaan dat zij de waarheid in pacht hebben?
Ja, en dan is het probleem meteen verholpen, niet waar?
Waarom zou je er van uit gaan dat zij de waarheid in pacht hebben?
Je snapt mijn bericht niet. Ik bedoelde daarmee aan te geven dat zelfs een History Channel docu nog interessanter is dan deze prul van een film.
Oké,
Misschien is Area 51 één grote hoax.
Ik heb zelf op 16 mei een reactie geplaatst op mcdactari.
Het trok gewoon mijn aandacht, niet alleen reageren op misschien wel een
waardeloze film, maar een copypaste gezet van mijn eigen 'onderzoekje'
Los van dit verhaal ben ik me altijd blijven afvragen waarom onze 'social media'
verslaving, van YouTube tot Instagram, van WhatsApp tot Apple, en Twitter
wel érg uit een beperkte club komt.
monomeism
Deze film is zonder 'voor kennis', en wanneer het onderwerp je toch al niet echt interesseert, en je gewoon zit te wachten op een lekkere action-scifi met een bak popcorn, misschien niet echt de moeite waard. Voor degenen die een beetje bekend zijn met o.a. de naar mijn mening belangrijkste Tags: The Citizens Hearing on Disclosure 2013, UFO's and Nukes, Robert Hastings. The Secret Space Program, Stephen Basset, Michael Schratt, Bob Lazar, Phil Schneider, .. is deze film slechts een aardige aanvulling om een beetje door te filosoferen en fantaseren over boven genoemde tags. En die zijn vele malen interessanter dan de film. Waarvan ik het laatste uurtje wel interessant vond. I.v.m. Reverse engineering, Anti-Gravity Propulsion, breakaway civilization. Onthoud vooral de naam Stephen Basset en YouTube die man, want die gaan we vaker horen.
Macmanus
Good god!
Wat saaaaaai. Kan menig extreem artsy farsty filmpje nog een puntje aan zuigen. Duurt een dik uur voordat er werkelijk ook maar iets gebeurt. Wat er gebeurt is allemaal ook nogal mager. Dat deel met die ID stelen hing met toevalligheden aan elkaar. Vond het ook wat ver gaan om zooo lang naar een groen rondje te kijken. Daarna gebeurt er weer tijdje niks (bonken op de deur! Waarom? Geen idee..) Om dan eindelijk in Area 51 te komen. Waar de hoop op dat het misschien dan toch echt iets beter wordt, niet veel oplevert. Doordat het zo saai is, ga je nog wel hopen op een wat opvallend/verrassend einde. Maar eigenlijk is het precies wat je denkt.
Ik had de bui al moeten zien hangen toen de poster met zoveel andere films op de proppen kwam.
1.5 sterren
Crook
Nou ik vond dit eigenlijk helemaal niet zo slecht! Was op tijden best spannend, en leuk gedaan. De special effects die erin zaten waren netjes uitgevoerd, en er worden een hoop UFO-dingen op een grappige en vindingrijke manier in de film opgenomen. Geen hoogvlieger, maar deze film verdiend zeker een hoger gemiddelde dan een 1.79.
Doom4
Was weer een leuke found footage film. Inderdaad zoals de meesten al zeggen ik had meer verwacht van oren Peli, iets enger. Dit zou zomaar van een onbekende regisseur kunnen komen. Niet dat het slecht was, zeker niet!!!! Maar wil nu toch wel een keer verrast worden met een enge found footage.
UmbraVitae
Redelijk saaie bedoening, laatste 15min was nog beetje leuk, maar al bij al ondermaatse film, vooral omdat ik hier echt iets van verwachtte en het werd zo goed als niets 3/10
Daan258
Bijna bij elke found footage film gebeurt er grote deels van de film niks tot de laatste 10 min.
Dat was ook bij deze film het geval. Maar op één of andere manier heb ik me juist met de eerste helt van de de film redelijk goed vermaakt. Er zat een aparte sfeer in wat toch een bepaalde spanning gaf waardoor het allemaal best vermakelijk was om naar te kijken.
Jammer genoeg was dan de laatste 10 min wanneer er wat gaat gebeuren juist erg tegenvallend. Puur omdat het gewoon zo verschrikkelijk standaard is en wat we ondertussen al zo vaak hebben gezien.
Al met al was het redelijk vermakelijk en zijn er zeker slechtere found footage films.
Ik ga er toch een halve ster afhalen voor het eind, en dan kom ik uit op een 2,0*
Erick1985
Vond deze film echt verrassend goed, terwijl ik er eigenlijk niet veel van verwacht had. Op vakantie in Amerika kwam ik toevallig de dvd bij Walmart tegen. Erg van genoten, ook al is het laatste kwartier helaas niet zo goed... toch vond ik de rest behoorlijk aangenaam
Kondoro
Area 51
Foei toch was was Area 51 echt wel eens saaie film. Oren Peli is de found footage materiaal nog niet verleerd. Dit zagen we uiteraard bij zijn betere film Paranormal Activity en nu ook bij Area 51. Ik ben zelf een fanatieke fan van de Sci-Fi genre. Daarnaast ben ik ook een verwaand fan van Amerika, het klinkt misschien sommigen raar maar ik vind het land zelf echt geweldig, wil er altijd nog een keer na toe en dat ga ik ook zeker doen. Daarom ben ik ook meer fan van de Amerikaanse Blockbusters dan Asia films etc. (ik kijk ze wel maar minder dan de U.S.A. films).
Het verhaal vond ik erg saai. Een groepje jongeren willen graag de mysterie rond Area 51 ontmaskeren. Ze gaan wat resource doen met wat andere mensen die er veel van af weten en breken in bij een professor die een pasje in bezit heeft van Area 51. Ze gaan daarna Area 51 binnen en komen in een gebouw terecht waar sporen van Aliens bevatten. Raar Alien achte bloed en meer. Daarna zien ze daadwerkelijk cabines waar Aliens in zitten en worden dan gesnapt, rennen voor hun leven redden ze het niet. Twee zitten plotseling in een ruimteschip en de andere twee worden daarna opgezogen.
Het verhaal vond ik dus wat saai, het concept daarin tegen vond ik toch nog wel leuk. Het acteerwerk kon beter. Ik had de film fijner verwacht maar het is me toch erg tegengevallen. Ondanks dat ik erg fan ben van Alien films en dan vooral Rocky Mountains en Area 51 films is dit een wat mindere film. Jammer en in mijn ogen kon het toch wat beter, allemaal erg wazig en soms ook moeilijk te volgen brengen mij toch een ongeconcentreerde en saaie film avontuur.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Extraterrestrial
Horror / Sciencefiction, 2014

Approaching the Unknown
Drama / Sciencefiction, 2016
secret basemilitary basealien life-formufoextraterrestrialbuitenaards wezenmockumentarysneaking in gevonden beeldenarea 51government conspiracyalien objectarea 51 exposedsci-fi