Viral (2016)
Geregisseerd door: Henry Joost en Ariel Schulman
Met onder meer: Lio Tipton, Michael Kelly en Sofia Black-D'Elia
Plot Viral
"Fear what's inside"
Na een familiedrama begint Emma Drakeford aan een videodocumentaire over haar leven voor een schoolproject. Haar leven komt echter op zijn kop te staan wanneer een angstaanjagend virus in haar kleine stadje uitbreekt en haar vrienden en buren veranderen in wrede monsters. Emma en haar familie worden in quarantaine geplaatst en denken dat ze uit de gevarenzone zijn. Maar wanneer de ziekte hun huis binnendringt, worden ze geconfronteerd met een onmogelijke beslissing.
Emma Drakeford
Gracie Lemay
Mrs. Toomey
Tara Dannelly
tattoobob
Er komen weer genoeg horrors aan dit jaar en dit is er een van....kep er zin an.
Corcicus
Dit ging er gelijk nog net mee door, maar verwacht er niet teveel van. Een eigen kijk op het zombiegenre, die meestal nog braaf blijft, maar af en toe gortig uithaalt.
Richard_Voorhees
Het plot lijkt niet helemaal te kloppen. Door dat begin zou je haast denken dat dit een found footage film is, maar dat is het zeker niet. Als kijker volgen wij vooral Emma (Sofia Black-D'Elia) die samen met haar zus Stacey (Analeigh Tipton) en haar crush (Travis Tope) probeert te overleven bij de uitbraak van een virus.
De personages zijn wat standaard en de dramatiek rondom het scheiden van hun ouders en later Stacey's dood komt niet lekker over. Het acteer werk van de adolescenten is nog wel van gemiddelde kwaliteit.
Het idee om een feest te organiseren terwijl de wijk/stad in quarantaine is zie ik dan weer niet als iets origineels.
Toch wist de film me wel enigszins te boeien door het onderwerp. Ik krijg namelijk altijd een beetje de kriebels van parasieten en dan zit je met deze film wel goed. De cliché jump scares die ze er doorheen vermengen werkt dan weer wat minder.
De CGI van de wormen/parasieten ziet er dan wel weer redelijk oké uit. Wat ik dan wel weer wat mis was de gore, want op een paar ranzige scenes waarin parasieten uit allerlei lichaamsgaten komen na komen we er maar bekaaid van af.
De manier van de quarantaine en het optreden van het leger, enz. deed me heel erg denken aan 'Fear the Walking Dead' (de gelijkenissen zijn vrij groot). De impact ervan komt in deze vrij korte film alleen wat minder goed over.
Al met al heb ik me best redelijk vermaakt met deze film, maar echt goed word het nergens.
john mcclane 2
wat vond je van het afgelopen jaar? wat stak er boven uit ? als ik zo vrij mag zijn?
deze is by the way te pindakazen
deze is by the way te pindakazen
Valt inderdaad wat tegen.
Holidays (2016) is denk het beste wat ik gezien heb kwa horror dit jaar.
Maar de nieuwe Rob zombie moet nog komen en Don't Breathe
Kondoro
Maar de nieuwe Rob zombie moet nog komen en Don't Breathe
Don't Breathe gezien als previews bij de bioscoop bezoeken tijdens The Conjuring 2 en Light's Out. Zag er inderdaad erg goed uit!
tattoobob
Je bedoelt de trailer toch?
Ja ik heb daar hele hoge verwachtingen van.....kep de trailer overgeslagen trouwens,ik moet hier helemaal blank ingaan.
Kondoro
Je bedoelt de trailer toch?
Ja, ook wel de trailer. Ik zal niets verklappen alleen, dat het er lekker duister uitzag en er sowieso een mooi kat en muis spel opsteekt, zal je ook al wel een beetje uit de plotomschrijving kunnen halen
john mcclane 2
met moeite uitgekeken.
de film komt nergens op dreef.
net aan 2 *.
tattoobob
Film kijkt toch wel redelijk leuk weg vind ik.
Degelijk acteerwerk en visueel verzorgt,het verhaal neigt een beetje naar de serie The Strain maar ook niet helemaal.
Voor mij net aan 3 sterren.
joolstein
Alleraardigste middenmoter. Redelijk sfeervol. De film houdt goed de spanning erin. Het acteerwerk is tamelijk goed en ook de beelden van de mensen die veranderen waren zeer mooi. Alhoewel de film ook niet erg hoogdravend is. En veel weg heeft van het al eerder aangehaalde Fear of the walking dead. Kortom een redelijk vermakelijke en boeiende film om te kijken.
ikkegoemikke
“There's something going around that's making people sick.
Most are now speculating that it’s parasitic.”
Oh nee, niet alweer de zoveelste zombie film. Of is het de zoveelste film over het einde van de wereld dankzij een zich snel om zich heen grijpende epidemie? “Weet je wat?” dachten ze bij Blumhouse Production. “Laten we die twee tot de draad versleten horror-genres nu eens met elkaar vermengen.”. En dat resulteerde in “Viral”. En ik moet eerlijk toegeven dat dit resultaat zeker en vast niet zo slecht is. Het zal zeker niet dingen naar de prijs van allerbeste horror. En het zal ook geen blijvende indruk nalaten. Maar door de overtuigende vertolkingen en de toenemende spanning werd het toch een film die me wist te smaken.
Emma Drakeford (Sofia Black-D’Elia) is een jong, verlegen studente die net is verhuisd van Berkeley naar Shadow Canyon samen met haar vader Michael (Michael Kelly) en de nogal rebelse zus Stacey (Analeigh Tipton). Buiten de alledaagse gebeurtenissen in dit afgelegen stadje en de beslommeringen die zich voordoen op school, valt er niet veel te beleven. Met de rest van de wereld blijkt het echter niet zo goed te gaan, want volgens de media verspreidt er zich een verontrustende epidemie. Niet iets waar de zusjes Drakeford zich zorgen maken. Emma worstelt met haar gevoelens voor Evan (Travis Tope), terwijl Stacey haar vriendje CJ (Machine Gun Kelly) in toom tracht te houden. Als hun gebied echter onder quarantaine komt te staan en ze belaagd worden door besmette medestudenten die de besmetting willen doorgeven via het uitbraken van bloed in een slachtoffer zijn aangezicht, beseffen ze dat de situatie zorgwekkend is.
Allereerst toch een randbemerking over de titel van deze film. Dit kan je dus gerust een ietwat misplaatste en misleidende titel noemen. Misschien is het hip om dit te gebruiken daar alles viraal gaat tegenwoordig via de sociale netwerken. Maar de besmetting die in deze film in de VS lelijk huishoudt, heeft niks met virussen of virale infecties te maken. Het is eerder een parasiet. Tijdens de mediaberichten wordt dit meermaals aangehaald. Zelfs Michael Drakeford, leraar in de biologie op de school van Emma, heeft het erover in één van zijn lessen met smakelijke beelden als illustratie. Verwacht je misselijkmakende beelden vol rond wriemelende vleesmaden, dan kan ik je al gerust stellen. Dat valt nogal mee.
En dat is dan ook het enige tegenvallend element in “Viral”. Voor een horror waar een parasiet de wereldbevolking dreigt uit te roeien en waardoor slachtoffers langzaam veranderen in bloed brakende ondingen met bovenmenselijke krachten, wordt dit alles redelijk braafjes in beeld gebracht. Geen bloederige scenes dus. De meeste van die gruwelijke situaties worden off-screen afgehandeld waardoor alleen het suggestieve overblijft. Een budgettaire beslissing? Of een bewuste keuze om de film toegankelijker te maken voor een ruimer publiek?
Het resultaat is een spannende maar ook softe horror, waarbij een tienerliefde en een zusterliefde meer het centrale thema worden. Daarbij gezegd dat de vertolkingen echt wel geloofwaardig overkwamen, de opnames er piekfijn uitzagen en dat er zelfs een interessant verhaal in zat. Sofia Black-D’Elia speelt veruit het meest opvallende personage en haar broosheid en kwetsbaarheid komt heel natuurlijk en geloofwaardig over. Analeigh Tipton is dan weer de tegenpool van haar zus. Niet bepaald iemand die zich aan de regeltjes houdt. En een echte pestkop tegenover Emma. Maar bovenal blijkt ze uiteindelijk een liefhebbende zus te zijn. Deze geslaagde vertolkingen gecombineerd met het betere camerawerk, maken van deze film een echte aanrader.
Noodless
Degelijke film die voldoende de aandacht weet vast te houden door de personages, het acteerwerk en de tijd die de regisseur neemt om het verhaal op te bouwen. Echt spannend wordt het zelden en qua horror schiet de film wel duidelijk te kort. 6/10
danuz
Viral begint vrij leuk met wat typisch high school/coming of age gedoe. Ook het kantelpunt is aardig gedaan met de wetenschappelijke kennis van de vader. Zodra echter het hele infection/quarantaine gebeuren aan de gang is wordt het al snel standaard suspense. De shocks zijn totaal te verwachten en niet spannend, de uitkomst van het geheel voorspelbaar. Ziet er allemaal aardig uit verder (maar niet meer dan naar behoren). Maar dit gaat never nooit lang bij me blijven.
Macmanus
Tussendoortje.
Nerve was toch wel een bioscoopfilm deze is van dezelfde heren een beetje ergens op vod uitgekomen. Het is niet heel gek want het is zo een typische film die niet slecht is maar ook te weinig verheffend om echt wild te worden. Als je er van houdt om een horror nacht te hebben, is dit de perfecte film om als 2de van de avond af te spelen. Het is nergens een saaie film, en ook nergens slecht. Maar het is niet de knaller van je avond.
Enige echte lichtpuntje was het geluid van de parasieten en het shot wanneer we de eerste jongen een meisje zien lastig vallen. Dat shot met soundtrack was erg cool. Maar dat niveau haalt de film niet meer helaas.
2.5 sterren.
Tonypulp
Niet veel mis mee... maar daar is alles wel mee gezegd. Een beproefd concept waarbij je op geen enkel moment het idee hebt dat Joost en Schulman écht into het genre zijn en meer willen dan even simpel (tussen projecten door) een VOD-release neer te zetten. Het mag er dan allemaal prima uitzien, echt overtuigen wil het nergens. Dat geluid van de ''infected'' is lachwekkend en overall heerst er nogal een tienerserie-achtig sfeertje.
blurp194
Oh die film.
Ik dacht even dat het een remake was, want het kwam me allemaal wel heel erg bekend voor. Maar de scene met de parasiet en Tipton herinnerde ik me ook. Kennelijk al eens gezien, en er dermate weinig van onthouden... Zo'n soort film is het dan ook wel, moet ik zeggen, het heeft wat erg weinig nieuws te brengen. Kijkvoer, en erg vergeetbaar.
UmbraVitae
Allemaal wat matig eigenlijk. De beleving is niet je dat en spanning staat ook op een laag pitje. Leuk om eens tussendoor gezien te hebben, maar ook niet meer dan dat, zijn er veel beter in dit genre, score ergens tussen de 4 en de 5/10
Dun thrillertje met horror-elementen. Vlot gemaakt en gespeeld met een paar leuke meiden in de hoofdrol, maar plot en uitwerking zijn erg karig. Regisseurs Henry Joost en Ariel Schulman beginnen het opgebouwde krediet (Catfish en Paranormal Activity 3 waren best goed) snel te verkwanselen op deze manier.
Joost en Schulman weer op niveau.
Moet zeggen dat ik hier ook wel weer een keer zin in had. Zo'n klein Amerikaans dorpje waar de gebeurtenissen zich los van de wereld rondom hen afspeelt. Oké, af en toe verwijst de film naar wat er buiten het dorp gebeurt, maar de camera blijft steevast binnen de grenzen.
Simpele highschool opzet met in het begin niet al te boeiende scenes. Wel bovengemiddeld gefilmd, gelukkig duurt dit stuk van de film niet al te lang. Gelukkig (2) ook dat het geen zombiegebeuren is geworden. De nuance is misschien subtiel, maar het maakt wel alle verschil. Deze film met zombies was maar half zo leuk geweest, nu weten de parasieten het een stuk mysterieuzer te maken.
Acteerwerk is in orde, visueel ook best sfeervol en zelfs de soundtrack bouwt mee aan een spannend sfeertje. Echt puntje van de stoel of goor wordt het nergens, maar 't is wel kwalitatief genoeg allemaal. Een smakelijk tussendoortje dus, zeker wanneer ook de speelduur redelijk economisch blijkt. Heb er mij best mee vermaakt.
Daan258
Best een leuke verassing.
Als ik eerlijk moet zijn had ik de film toch iets slechter verwacht maar het viel reuze mee.
Een film over een virus maar dit keer niet echt zombies, wat ik achteraf zeer geslaagd vond.
Het tempo en de sfeer zitten er lekker in en bij vlagen zelfs redelijk spannend te noemen. Ook kon het acteerwerk er goed mee door en een prima speelduur.
Al met al een stuk beter dan verwacht.
Een dikke 3,0*
6,5/10
Ze hebben toch wel afgekeken van de serie The Strain, hetzelfde verhaal met de worm ding. Maar is geen slechte film.
TimF
Opeens erg actueel horrorfilmpje. Geen idee hoe Machine Gun Kelly hierin terecht is gekomen. Opzich wel de moeite waard om te kijken.
Corcicus
Gisteren nog eens herbekeken en inderdaad, wat een actuele film! Alles zit erin: een besmettelijk virus, quarantaine, FFP2 mondmaskers en zelfs de lockdownfeestjes en hun desastreuze gevolgen passeerden de revue. Laat ons hopen dat het in werkelijkheid beter afloopt!
amenmalek
Emma's gedrag is naarmate de film vordert steeds storender. Ze is veel te emotioneel terwijl ze dat in het begin van de film een stuk minder was. Ze hebben haar niet de meest logische keuzes gegeven.
Verder: allemaal best aardig. Prima begin van de film, aanloop er naar toe. En tja, opgezet als een typisch Deel 1: zal ze het halen? Niet genoeg voor een vervolg vrees ik.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

A Girl like Her