• 9.372.898 stemmen

Mädchen, Die nach München Kommen (1972)

Komedie / Erotiek | 87 minuten (originele versie) / 67 minuten (bewerkte versie)

Genre: Komedie / Erotiek

Speelduur: 87 minuten (originele versie) / 67 minuten (bewerkte versie)

Alternatieve titels: Girls Who Come to Munich / The Swinging Co-eds / Mädchen, Die nach München Kommen - Das Geheime Sexleben der Olympiastadt

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Walter Boos

Met onder meer: Christina Lindberg, Ingrid Steeger en Ulrike Butz

Gesproken taal: Duits

Plot Mädchen, Die nach München Kommen

"Working Their Way Through College-No Job is Too Big, Too Hard or Too Wild!"

De film bestaat uit 5 verhalen. Een nieuw meisje in een stad brengt het hoofd van de vaders en zonen daar op hol. Een werkgever probeert zijn secretaresse te verleiden. Een verzorger wordt verleid door de vader en moeder van het kind. Een meisje heeft niet genoeg geld om een kamer te huren en gaat daarom aan het werk als escort. Het laatste verhaal gaat over twee modellen die in de stad aankomen - en hun verscheidene opdrachten.

avatar van stinissen

Heerlijke films met een jonge Ingrid Steeger.

avatar van Theunissen

Na het zien van twee films met een kerstthema, wilde ik ook een kerstfilm zien met als thema kerstballen en zodoende kwam ik toevallig uit op deze 50 jaar oude Duitse Komedie / Erotiek film, die niet om kerstmis draait (speelt zich juist af in de zomer), maar waarin wel één keer "Weihnachten" (oftewel "Kerstmis") wordt genoemd. Het is overigens ook niet echt toevallig dat ik deze film gezien heb, want Ingrid Steeger (zij is ook het hoogtepunt in deze film) vond ik vroeger altijd leuk om te zien (ik zag haar denk ik voor het eerst in de leuke Duitse extravagante komische televisieserie "Klimbim (TV Series 1973–1979)") en bovendien heb ik alle (maar liefst 13 stuks) "Schulmädchen-Report" (waarin o.a. de destijds minderjarige Katja Bienert te zien is) films in 2011 gezien, waaronder die geregisseerd door Walter Boos.

De film opent met een introductie over de Duitse stad München, waar in 1972 de Olympische Spelen plaatsvonden, en daarin horen we via een stem o.a. dat het statistisch bewezen zou zijn dat jaarlijks circa 15.000 vrouwen tussen de achttien en vijfentwintig jaar naar München trekken. Sommigen gaan plezier maken, sommigen gaan werk zoeken en volgens deze film trekken ze allemaal hun kleren uit en hiervan krijgen wij wat voorbeelden te zien tijdens zes korte filmpjes.

In het "eerste" filmpje maken we kennis met het Franse meisje Cecile Baron (Elfriede Payer) in het Olympiastadion van München, die haar verhaal vertelt en wat zich afspeelt bij een Duits gastgezin, oftewel de familie Kasbauer, die o.a. bestaat uit de geile vader Ernst (Gerd Arnau) en diens geile zoon Pepi (Gunther Möhner). Nadat ze München arriveert, maakt ze alle vaders en zonen wild met haar schoonheid en hierdoor zien we vier keren (2 keer een vader en 2 keer een zoon) iemand met een lader naar de kamer van de naakte Cecile klimmen, waar zoon Pepi niet blij mee is (hij heeft immers zelf een oogje op Cecile) en Cecile ook niet, want ze brengt ze allemaal weg naar een opslagplaats. Ondanks dat we Elfriede Payer regelmatig naakt (van topt tot teen) zien, is het wel behoorlijk flauw en moest ik enkel glimlachen als Cecile bezig is met de gordijnen in het huis op een lader en waarbij Pepi dan achter haar staat en die dan haar slipje omlaag trekt en haar kont kust. Niet snel daarna zien we ook vader Ernst door het sleutelgat van de slaapkamer van Cecile kijken, waarbij deze naakt turnoefeningen aan het doen is Daarna volgen er natuurlijk een aantal flauwe seksscènes met Cecile.

Het "tweede" filmpje begint na circa 17 minuten en daarbij maken me kennis met Ina Kaufmann (Ulrike Butz) uit het Ruhrgebied, die als kinderoppas in München werkt voor het rijke gezin Brüggemann, die bestaat uit moeder Katja (Marlene Rahn), vader Kurt (Harald Baerow) en hun dochtertje Cindy. Moeder Katje voelt zich aangetrokken tot Ina en geeft haar een bikini (dat vindt ze namelijk gepast met dit warme weer), waarna ze samen in de tuin naakt gaan zonnebaden (dit overigens op aandringen van Katja). Hierbij betast ze Ina, maar die moet daar niets van weten en wordt boos op haar. Als vader Kurt daarna in de tuin met haar badmintont en naderhand met haar op stap gaat in München, omdat Katja in beiden geen zin heeft, worden ze verliefd op elkaar en hebben ze seks met elkaar, waarbij ze betrapt worden door Katja. Katja gaat overigens ook vreemd en als Ina haar dan betrapt, heeft Ina het gehad met gezin Brüggemann en vertrekt ze, waarbij ze wel nog afscheidt neemt van Cindy. Daarna komen we te weten dat Ina inmiddels getrouwd is met iemand anders en dat ze nu ook zelf een kind heeft. Ondanks dat we Ulrike Butz en Marlene Rahn (best een mooie vrouw) regelmatig naakt zien (van top tot teen), stelt ook dit verhaal weinig voor.

Het "derde" filmpje begint na circa 28 minuten en was enigszins moeilijk te volgen, omdat daar regelmatig een oude man (die het verhaal vertelt vanuit een biergarten), te weten Adolf Gründl (Ludwig Wühr), met een typisch Zuid-Duits accent aan het woord is. Maar het verhaal gaat over de Duitse vrouw Ellinor Grünewald (Dorit Henke), die voor het gerechtshof als secretaresse werkt en waarbij haar oudere baas (Josef Fröhlich) enorm op haar geilt. Hij probeert ook zijn zin te krijgen bij zijn secretaresse en betast haar o.a. op het werk. Als het lunchpauze is vertrekt Ellinor en hetzelfde doet haar baas, die een erotische advertentie m.b.t. een massage heeft zien staan in de krant. Hij komt dan aan bij een woning, waar op de deur staat "Mausi's Massagen sind die besten!". De zekere Mausi maakt dan de deur open en dat blijkt dan Ellinor te zijn, die haar baas dan op een leuke wijze (werd ook leuk en fraai, o.a. m.b.t. benen en borsten van Dorit Henke, in beeld gebracht) een erotische massage geeft en waarbij hij ook geregeld een stijve krijgt (ook leuk in beeld en geluid gebracht via zijn onderbroek). Als de lunchpauze voorbij is, nemen ze afscheid van elkaar en zeggen ze elkaar zo weer te zien op kantoor, waarna we de oude man in de biergarten weer zien (dan dan weer iets nauwelijks verstaanbaarst zegt) en het filmpje afgelopen is. Hoewel Dorit Henke een mooie vrouw was om te zien (ze had ook mooie borsten), stelt ook dit verhaal weer weinig voor (was wel leuker dan de vorige twee filmpjes).

Het "vierde" filmpje begint na circa 42 minuten en is met circa 5 minuten ook het kortste filmpje. We zien daarbij de vrouw Anja (Christina Lindberg, die ook te zien is in de Actie / Drama film "Thriller - En Grym Film (1974)") uit Hannover die typiste was en die nu in München mannen rondleidt als een escort voor geld. Christina Lindberg zien we helaas niet naakt, maar wel zien we een andere vrouw (Marianne Koddermann) naakt als Anja samen met een vadsige en vrouwonvriendelijke man (hij wilt namelijk steeds de vagina van een vrouw, Marianne Koddermann, zien die optreedt op het podium), te weten de zekere Brettschneider (Joachim Hackethal), naar een "nudi bar" gaat in München. Daarna krijgen we te horen dat de man wilt trouwen met Anja (omdat ze veel voor hem betekent heeft) en krijgt ze ook een vliegticket om naar hem te komen. Anja levert echter het vliegticket in op het vliegveld in ruil voor geld, waarna het filmpje is afgelopen. Mede omdat we geen naaktheid van Christina Lindberg zien, was dit veruit het slechtste filmpje.

Het "vijfde" filmpje begint na circa 47 minuten en draait om de jonge vrouw Irma (Karin Götz), die haar vriendin Annette (Erika Binder) opzoekt in München. Eenmaal aangekomen bij haar, vertrekt Annette en maakt Irma kennis met de schilder Karl (Gerhard Acktun), die ook in het complex woont. In eerste instantie moet Irma niets hebben van hem, maar naderhand wordt ze verliefd op hem, duikt ze met hem het bed in en trouwt ze ook met hem. Ook dit verhaal stelt weer weinig voor, maar je ziet wel veel vrouwen naakt (waaronder een mooie donkere vrouw) tijdens een feest en ook zie je wat naaktheid (borsten en billen) van Karin Götz en ook van Erika Binder en van de laatste zie je alleen eventjes de borstjes.

Het laatste "zesde" filmpje (wat tevens het beste is) zien we na circa 58 minuten en daarbij draait het om de de fantastische Ingrid Steeger, die natuurlijk niet mag ontbreken in een Duitse erotische film. In dit verhaal speelt ze het model Betty, welke via een vriendin van haar, te weten de typiste Ilse (Monica Fleischer), kennis maakt met de fotograaf Heinz (John Stone). Samen maken ze verschillende naakt fotoshoots, o.a. op een kunstwerk, op een auto, op een paard en op een beeld (dan komt ook de politie langs), en vrijen ze regelmatig met elkaar (dan zie we ook een prachtige seksscène). Betty verdient goed met de fotoshoots, maar omdat er teveel foto's van haar gemaakt zijn, neemt de interesse voor haar af en dat geldt ook voor de fotograaf, die inmiddels een ander model heeft. Betty blijft niet bij de pakken neerzitten en trouwt met een rijke oudere boer, bij wie ze o.a. de koeien verzorgt in de stal. Wie zien dan Ingrid Steeger in de koeienstal, waarbij haar borsten uit de dirndl (een Tiroler jurkje) hangen Aan haar trekken komt ze echter niet met de boer, want ze doet het namelijk in de stal met de zeer gespierde knecht (of beter gezegd dekhengst) Knut Bergedorf (Wolfgang Reinhard) en met hem zien we dan Ingrid Steeger seks hebben op het einde van het filmpje en horen we een koe loeien. Het laatste filmpje met Ingrid Steeger vond ik het leukste (niet qua verhaal) en dat omdat we hierin Ingrid Steeger meer naakt zien, dan met kleren aan en dat is natuurlijk een heel groot pluspunt.

Na het laatste filmpje zien we gedurende circa 20 seconden jongeren met een Volkswagen Kever (met open dak) door München rijden en horen we weer de stem van het begin en is de film na circa 72 minuten afgelopen. De 87 minuten versie (oftewel de "originele versie") heb ik niet gezien en ik heb dus helaas de "bewerkte versie" gezien, waarin men in het filmpje van de mooie Christina Lindberg behoorlijk heeft geknipt. Dat is ook de reden waarom we haar in de "bewerkte versie" niet naakt zien (dat vond ik al vreemd) en dat haar filmpje maar circa 5 minuten duurt. In de "originele versie" is ze schijnbaar wel naakt te zien en heeft ze een paar rare scènes, waaronder eentje met een wannabe nazi en in andere scène moet ze een oude perverseling berijden als een paard en "huppelt" ze rond voor het geld.

Qua verhaal (of beter gezegd verhaaltjes) stelt "Mädchen, Die nach München Kommen" natuurlijk niets voor en het belangrijkste doel van dit soort films is om zoveel mogelijk vrouwen naakt te laten zien en daarin voldoet deze film zeker, met voor mij als hoogtepunt de bekende Ingrid Steeger (zie ook de leuke filmposter). Wat de titel betreft, de Olympische Spelen werden gehouden in Duitsland in het jaar dat deze Komedie / Erotiek film werd uitgebracht en dat is vrijwel ook het enige dat deze film met het evenement te maken heeft, want buiten een leeg Olympiastadion, zie je er verder helemaal niets van.