• 9.370.299 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Ryan M. Kennedy

Met onder meer: Russ Russo, Natasha Alam en Kiowa Gordon

Plot An Act of War

Een oorlogsveteraan die kampt met PTSS en slapeloosheid werkt 's nachts als uitvoerende in een vervallen theater. Ondanks dat hij probeert zich aan te passen aan het burgerleven, raakt hij al snel verstrikt in een web van verleiding, verslaving en geweld.

avatar van gauke

gauke

Dit treurige en trage melodrama doet denken aan de film noirs uit de jaren vijftig: een wereld vol ellende, illusies, geweld en verslaving. Dit karakterportret van een Irak oorlogsveteraan die terugkeerde naar het burgerleven en door martelingen en geheugenverlies in de war was en leed aan posttraumatische depressies, was somber en grimmig. De visueel sterke beelden waren sfeervol zwart wit en Russ Russo speelde hartverscheurend. Jammer dat de soundtrack wat minder bij het verhaal aansloot (vond ik tenminste).

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ietwat vreemde, sombere zwart wit film over een oorlogsveteraan die lijdt aan PTTS en steeds verder afglijdt. Dat het in zwart wit is geschoten vond ik niet echt iets toevoegen, waarschijnlijk is dit gedaan om de sombere wereld van de oorlogveteraan extra te benadrukken maar ik had het liever in kleur gezien. Als kijker wordt je meegenomen in zijn verknipte leven en waanbeelden, het wordt langzaam maar zeker steeds erger. De muziek vond ik er wel goed bij passen. Het acteerwerk vond ik daarentegen dan weer niet zo heel sterk. Het verhaal heeft wel iets waardoor je wel blijft kijken maar echt geweldig vond ik het niet, dit komt waarschijnlijk door het matige acteerwerk. Net geen voldoende.