• 9.377.249 stemmen

• MUBI Bekijk via MUBI
  • Film1 Bekijk via Film1

Plot Louder Than Bombs

"Break the silence."

Drie jaar na de onverwachte dood van de beroemde oorlogsfotografe Isabel Freed, brengt de voorbereiding van een tentoonstelling haar echtgenoot en twee zonen voor het eerst opnieuw samen. Een verontrustend geheim komt weer naar boven en dwingt de drie mannen om naar elkaar en zichzelf te kijken in een nieuw licht, en hun diepste behoeften en verlangens te herdefiniëren.

avatar van MH040

MH040

Engelstalig "debuut" van Joachim Trier. Ben hier heel benieuwd naar.

avatar van Fortune

Fortune

Plot spreekt me wel veel en veel minder aan dan Reprise en Oslo 31.

Fortune schreef:

Plot spreekt me wel veel en veel minder aan dan Reprise en Oslo 31.

Ja, eens. En met de onuitstaanbare Isabelle Huppert die de laatste vijftien jaar alleen maar wijn drinkt in films. Waar is Anders Danielsen Lie gebleven? Kan wel huilen ...

Nederlandse release: oktober 2015 (Remain in Light)

EDIT: opnieuw verplaatst; 3 maart 2016

Malick schreef:

Boh, dit kan best wel eens indrukwekkend worden: *KLIK*

Malick schreef:

Boh, dit kan best wel eens indrukwekkend worden: *KLIK*

Echt wel. Maakt mij wel warm hoor!

avatar van McSavah

McSavah

Dat je durfde te twijfelen aan Trier. Voortaan niet meer doen hoor.

Sorry.

avatar van Ayres

Ayres

Nee, waarom is de release verplaatst naar januari? Ik kan het wachten niet meer aan!

avatar van tovenaar

tovenaar

Je hoeft niet te wachten: 30 oktober in Rotterdam

Malick

Ola Fløttum + Jakob Ihre.

avatar van herman78

herman78

Zo, die kwam wel even binnen gisteren.

avatar van Lv92

Lv92

Ben benieuwd.

avatar van starbright boy

Erg goed, maar geen Oslo. Maar hoe volg je dan ook een absoluut hoogtepunt van de afgelopen jaren op ? Maar de afzeikrecensie die deze film naar aanleiding van Cannes kreeg in The Guardian is tamelijk belachelijk. Want een tegenvaller was dit zeker niet.

Wat Oslo veel beter maakte dan Reprise was vooral hoe klein van opzet de film was. Deze is helaas soms weer iets te vol. Vooral de affaire van Byrne met de lerares van haar zoon benadrukte wat al te sterk wat verder in de film ook al voldoende en veel subtieler uitgedrukt werd.

Maar Triers sterkste kant komt ook weer flink naar voren. Het subtiel schetsen van personages en hun onderlinge verhoudingen en hun onvermogen zichzelf te stabiliseren in de wereld. Dat in scenes die soms echt hartverscheurend mooi en intiem zijn. Verder durft de film af en toe iets wat heel vaak fout gaat, maar hier verbazingwekkend goed werkt: de overleden moeder even terug laten zien in de wereld na haar overlijden bijvoorbeeld of nog mooier: de jongste zoon die zichzelf een beetje durft prijs te geven in iets wat hij geschreven heeft en voorleest, kippevel. Zowel Huppert, Byrne, Eisenberg als de jonge Druid zijn indrukwekkend goed.

Mochizuki Rokuro

Trier schuift met deze film iets meer op naar het ‘midden’, in die zin dat het wat minder eigen smoel had en wat meer valt in een wereldbrede ‘arthouse’, zoals bijvoorbeeld Atom Egoyan (waar me dit sterk aan deed denken) of bijvoorbeeld een film als The Ice Storm.

Wel zijn er een aantal elementen die hij zo goed beheerst dat de signatuur nog wel herkenbaar is. Naast het verhaal zijn dat voor mij de montage en vooral de stiltes en muziek. Die laatste waren weer met adembenemend effect ingezet.

Dat de film wat “vol” zat zoals starbright boy al terecht opmerkt is inderdaad een minpunt, daar staat tegenover dat hét shot van het jaar wat mij betreft ook in deze film zat: een ruim tien (waren het misschien zelfs twintig?) seconden aangehouden close-up shot van het gezicht van Huppert. Die kwam wel bij me binnen.

Het verhaal werd inhoudelijk voor mij ook op de meest bevredigende manier afgewikkeld. Gewoon zijn derde goede film op rij dus gewoon. Wel benieuwd op welke weg hij verder gaat. Gabriel Byrne vind ik trouwens ook een zeer aangename acteur. Net als David Strathairn (dat is een John Sayles regular) - in die hoek moeten we misschien dat vervolg wel zoeken. Al mag het van mij binnen de grenzen van Europa blijven.

John Milton

Waar heb je hem gezien, MR? Leiden? of was er iets in Eye?

Mochizuki Rokuro

Leiden, met beavis en Koenr oa. Waar was jij ?

Opvallend: de film was (nog) niet ondertiteld. De release is al eens uitgesteld, ik weet niet of een en ander in verband staat, maar met al die uitgestelde en afgestelde releases is met dit soort titels 'geen risico's meer nemen' het devies*.

*devies - dat is een woord van Jansen en Janssen - maar dat terzijde

Mochizuki Rokuro schreef:

Leiden, met beavis en Koenr oa. Waar was jij ?

Lol, helaas niet daar. Ik wilde graag aangezien Cineville geldig was, maar er geen vrij voor gevraagd. Ik was op het werk dus.

Malick

De distributeur heeft hem gewoon gewisseld met The End of the Tour. Zit verder niets achter.

Mochizuki Rokuro

En zoals ik gisteren vernam van Verhoeven inmiddels uitgesteld naar maart: Louder Than Bombs - remaininlight

Volgens mij moet iedereen die de film al gezien heeft zijn handjes dichtknijpen. Ik zie de film nog kopje ondergaan, omdat in februari/maart het release schema altijd overvol is.

avatar van Ayres

Ayres

Neeeeeeeee

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

De filmhuizen gaan dit volgens mij echt niet laten schieten hoor.

avatar van McSavah

McSavah

Release is overigens weer vervroegd naar 18 februari.

avatar van Redlop

Redlop

Dat fragment uit Hello Again was leuk. Verder degelijk acteerwerk, interessant psychologisch portret maar geen hoogvlieger.

3,5 *

avatar van Capablanca

Capablanca

Mooi familiedrama. Goed geacteerd, prikkelend en vragen stellend.

John Milton

Deze trailer is zowaar nog een stuk beter dan de eerste die ik zag. Blij dat hij draait. Eens kijken of we die van de week mee kunnen pakken.

avatar van Bélon

Bélon

Eentje van de lopende band: niet slecht geacteerd maar inderdaad geen hoogvlieger. De film raakte me niet echt en was ook nog wat te langzaam. Denk dat de film beter was geworden als de belangrijkste verhaallijn beperkt was gebleven tot het uitdiepen van de dynamiek tussen de jongste zoon en de vader. De rol van oudste zoon Eisenberg had geschrapt mogen worden, dan had de speelduur ook ingekort kunnen worden.

avatar van E_Green

E_Green

Ik hoop op een Blu-ray release..Volgens mij Krijgt Carol ook geen Blu-ray release,45 Years van Rampling is ook alleen maar op dvd verschenen echt jammer. Dit soort films wil ik echt op Blu-ray aanschaffen.

avatar van Rommeltje

Rommeltje

Plot was niet heel sterk, spanningsbogen worden niet gecreeerd (te tijdig wordt al duidelijk hoe 't ongeluk heeft plaatsgevonden, voor de rest kabbeltje het wat door). Je krijgt daardoor beperkte connectie krijg je met de verschillende hoofdpersonen en daarmee betrokkenheid en blijft emotie uit.. Ondanks dat wel een 2,5 ster ... Een vd zoons ontwikkeld wel sterk en verrassend en is op een subtiele manier verfilmd/ geensceneerd. Acceptatie van elkaars aanwezigheid met ieders verschillene tekortkomingen als gezin en zich daarin toch(steeds meer) verbonden weten is uiteindelijk een mooie boodschap, die vormkrijgt in deze film. Film is wat traag, maar vol met subtiliteiten.

avatar van Prinz

Prinz

Hoe zit het hier nu mee? Zou nu toch op dvd uit moeten zijn?