• 9.252.056 stemmen

Geregisseerd door: Bruno Podalydès

Met onder meer: Sandrine Kiberlain, Agnès Jaoui en Pierre Arditi

Gesproken taal: Frans

Plot Comme un Avion

Michel is rond de vijftig en was altijd gepassioneerd door vliegtuigen. Op een dag staat hij stil bij foto's van een kajak: je zou bijna zeggen dat het een vliegtuig is. Het is liefde op het eerste gezicht. Buiten het medeweten van zijn vrouw koopt hij een peddel voor een kajak die hij gebruikt voor enkele uren op het dak, waarbij hij droomt van een epische solo. Michel besluit uiteindelijk om te varen op een vrij onbekende rivier. Zijn eerste halte is in een herberg, waar hij een ontmoeting heeft met de bazin Laetitia, de jonge serveerster Mila en een paar stamgasten. Michel installeert er zijn tent voor de nacht en de volgende dag is het erg moeilijk om te vertrekken.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van blurp194

blurp194

Het begin van de film is wat moeizaam en lijkt te voorspellen dat het een flauwe boel gaat worden, maar dat herpakt zich aardig - er ontspint zich een fijne warme komedie. Nog wel steeds ietwat in het relatieve, want een echte topfilm is het nou ook weer niet natuurlijk. Wellicht is komedie niet precies het juiste genre, je zou er met hetzelfde ook iets romantisch in kunnen zien - Agnès Jaoui heeft daar in ieder geval een mooi stukje voor in het spel. En ach, als je iemand 'als zichzelf' laat spelen zoals Pierre Arditi, dan is het daarbij wel pakkender als diegene ook iets bekender is. Bij nazoeken heb ik inderdaad wel eens wat films met Arditi gezien, maar veel indruk heeft hij daarmee kennelijk niet gemaakt.

avatar van 93.9

93.9

Film voor gesettelde veertigers zonder humor. Gelukkig tegen het eind krijgt de film een soort wrang randje dat de film redt.. Ook de muziek van Bashung (Venus) maakt veel goed.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

In het begin viel de film mij tegen. Ik kon er niet echt in komen en het verhaal leek mij niet aan te spreken. Vanaf het moment dat Michel in zijn kajak stapt, veranderde dat. Ik kwam in de film en vooral toen hij bij de herberg aankwam, vond ik het leuk en avontuurlijk worden. Naar het eind toe zakte mijn concentratie weer wat in, maar dat hoeft niet per se met een film te maken te hebben. Ik heb helaas lang niet altijd de rust in mijzelf om lang geconcentreerd op iets te blijven. Prima acteerwerk, camerawerk en muziek/poëzie. Graag gezien. 3,5*

avatar van Movsin

Movsin

Michel is een dromer, een fantaisist die houdt van vrijheid, rust en open staat voor wat avontuur.

Sympathiek filmpje dat in zake score balanceert tussen een 3 en een 3,5, die meerdere grappig passages en bewoordingen inhoudt maar toch wat arm is aan nieuwe vondsten in het tweede gedeelte om van een geslaagde komedie over de ganse lengte te spreken.

Bruno Podalydèes - die instond voor het script - is wel zeer goed in zijn rol van de man die zich toch wel een en ander laat welgevallen en volop geniet van de geboden vrijheid.

Mooi om hem voldaan te zien peddelen en grappig hoe hij niets te maken wil hebben met de knorrige visser in de persoon van acteur Pierre Arditi, met de lieve Laetitia des te meer.

De Engels titel van de film is "The Sweet Escape" en dat was het dan ook.