• 9.376.815 stemmen

Alternatieve titel: Kring

Geregisseerd door: Aaron Hann en Mario Miscione

Met onder meer: Julie Benz, Carter Jenkins en Cesar Garcia

Plot Circle

"In here…everything gets you killed."

In een enorme, mysterieuze kamer ontwaken vijftig vreemden die niet weten hoe ze er terecht zijn gekomen. Gerangschikt in een naar binnen gerichte cirkel, en niet in staat om te bewegen, ontdekken ze al snel dat elke twee minuten een van hen sterft door een vreemd apparaat in het midden van de kamer. Op het eerste gezicht lijken de aanvallen willekeurig maar dan komen ze erachter dat ze zelf de macht hebben om te beslissen wie gedood zal worden.

The College Guy

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1992 stemmen

Dit klinkt als een erg interessant gegeven, ben benieuwd naar de eerste recensies hier, wellicht ga ik 'm zelf wel gewoon kijken puur op basis van dit plot!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ja deze zal ik ook eens snel gaan checken, al zal het wel weer tegenvallen. Maar ik kan het weer niet laten

Staat op Netflix....

DiDa schreef:

Staat op Netflix....

Ja dat staat ook vermeld bij de film.

En hier

kappeuter schreef:

Ja dat staat ook vermeld bij de film.

En hier

Sorry, had ik niet gezien. Wilde alleen maar behulpzaam zijn....

DiDa

Oh ja. Niks mis mee. Geen probleem natuurlijk, zo bedoelde ik het niet.

avatar van Seam

Seam

Uiterst vermakelijk!

Zoals vrijwel iedereen voor mij en na mij heb ik deze film per toeval ontdekt op Netflix. Coole minimalistische poster, intrigerende plotomschrijving en spiksplinternieuw. Circle is een indie film met vrijwel totaal onbekende cast. De regie is verzorgd door een onbekend duo, maar blijkbaar hebben ze eerder een klein succes behaald met een web serie met een vergelijkbaar plot (The Vault).

Circle draait om een aantal mensen die beland zijn in een cirkel. Zodra ze van hun plek afkomen sterven ze en na iedere twee minuten sterft sowieso iemand. De mensen kunnen echter kiezen wie sterft. Niet het meest originele plot en aangezien je kan verwachten dat de film zijn gehele lengte enkel om dit gegeven draait zal de film moeten uitblinken met een goed script.

En daar slaagt het ook prima in! Vrijwel iedere voorspelbare sociale kwestie (van Amerika) komt aan bod ten opzichte van hoe wij als mens anderen als 'minder' beoordelen. De typische kwesties die je binnen één minuut allemaal kan verzinnen worden op speelse wijze geïntroduceerd in de film. Bepaalde clichés en stereotypes (ook uit films) komen net aan bod op het moment dat je er zelf ook begint te denken. Het blijft erg vermakelijk en dat is eigenlijk alles wat je wil bij zo'n film. Niet alleen dankzij het script hoor, want visueel is het ook prima. In één ruimte kan een discussie van 90 minuten erg lang aanvoelen, maar dankzij sterk camerawerk kijkt het makkelijk weg. Een plot als deze leent zich goed voor enkele minimalistische shots en die waren er ook voldoende. Het camerawerk weet ook goed met suggestie te spelen en mensen op de juiste momenten in beeld te brengen. Bovendien is het acteerwerk naar behoren, je hoeft hier geen fenomenale prestaties te verwachten maar met zo'n plot is dat niet echt mogelijk. Gelukkig erger je je nergens aan het acteerwerk, enkel aan de personages soms.

Ik weet nu al dat er veel mensen over het einde zullen vallen, maar met zo'n plot en budget zul je altijd met een hate it or love it einde eindigen. Ik vond het einde geslaagd, maar ik snap ook prima dat anderen het niks zullen vinden. Maar vergeet niet dat de reis naar het einde toe gewoon erg vermakelijk is en blijft. Absoluut een aanrader voor iemand die even lekker vermaakt wil worden en geen idee wat hij of zij anders moet kijken op een inspiratie loze tv avond.

kappeuter schreef:

DiDa

Oh ja. Niks mis mee. Geen probleem natuurlijk, zo bedoelde ik het niet.

avatar van puti

puti

Heerlijk filmpje waar alle eigenschappen van de mens, maar vooral de slechte mooi en duidelijk naar voren komen. Ook de overlevingsdrang die iedere mens in zich heeft wordt belicht.

avatar van Corcicus

Corcicus

Buiten de politiek-correcte zever (iedereen die een racistische of homo-onvriendelijke mening te berde bracht, werd terstond afgemaakt), was het best vermakelijk. Een origineel idee dat helaas niet al te best gebracht en uitgewerkt werd. Van horror is er echter geen sprake, hooguit een frisse mystery en een fijne eenmalige kijkbeurt.

avatar van SWAKA

SWAKA

Wow waar heb ik naar zitten kijken wat een ongelovelijke troep.

het enige waar je naar uit kijkt is het einde en dat is uitermate teleurstellend.

Het duurt echt 1 minuut te lang. Ze hadden niet eens wat moeten veranderen, gewoon 1 minuutje eerder stoppen en dit was een pareltje geweest. Nog steeds absoluut de moeite verder, maar niet de 4* die het had kunnen zijn.

avatar van 5ylvia

5ylvia

Ik ben het helemaal eens met Onderhond. waarom halen ze de boel onderuit aan het einde door zwangere vrouwen bij de overlevenden te laten zien?

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Circle

Het is idee is even knap als simplistisch .

Er gebeurd op het visuele vlak bar weinig.

Maar het is verdomde intrigerend .''

Het is niet zo dat je met zwetende handen zit te kijken.'

Maar dat is juist precies wat er gaande is, en de hoofdpersonen weten ook niks van elkaar.net als jij als kijker en toeschouwer.

Het het is een sociaal en duister experiment.

Maar ondanks dat er op zich weinig gebeurd,blijft het ook intrigerend.

avatar van leatherhead

leatherhead

Ben het volledig met Onderhond eens, al is m'n waardering toch net een puntje lager. Het is werkelijk waar bijna knap hoe nog geen één minuutje film (de laatste allicht) zoveel af kan doen aan de film in z'n geheel. Dat gegeven met de stemmende baby was gewoon geweldig gevonden eigenlijk, alleen vonden de makers het kennelijk nodig om er nog even fluks een halfbakken eindscene aan te breien. Inclusief clowneske CGI gedrochten. Zonde, zonde. Toch nog 3,0*, omdat het zeker een fijn, mysterieus thrillertje is, dat de ganse speelduur de aandacht vast weet te houden.

avatar van mikey

mikey

Zoveelste variant op de menselijke roulette thema, nu inclusief alien abduction. Domme spelers bovendien. Ze doen niet alleen dom (kindje van 7 maanden na 2 jaar Afghanistan?)... maar wie wil zo'n spel nou overleven met zo'n onzekere toekomst?

Erg fijn.

Behalve dan die laatste minuut. Het leuke van deze film is toch dat er elke 2 minuten iemand doodgaat, zonder uitweg. Geen puzzeltjes om op te lossen, geen build-up van spanning naar elke moord, gewoon *knip* dood elke 2 minuten. De film richt zich dan ook veel meer op de groepsdynamiek en het maken van keuzes wanneer er amper houvast is om een keuze te maken.

Wie teveel opvalt gaat er uit, wie er tegendraadse meningen op nahoudt gaat er uit, wie te jong/oud is gaat er uit ... en dat tegen een tempo van 1 per 2 minuten, dat maakt een film die uiteindelijk maar weinig overeenkomsten heeft met Saw en soortgenoten.

Vanuit dat idee was het dan ook perfect geweest was iedereen gewoon doodgegaan op het eind, jammer genoeg komt er dan nog dat minuutje waarin toch iemand het overleeft en waarin een soort van alien-spin gegeven wordt. Geen idee wat dat nu eigenlijk bijdraagt. Nu kan ik dat wel redelijk makkelijk naast me neerleggen. Die fascinaties met eindes heb ik nooit helemaal begrepen, maar toch is het jammer dat de regisseurs daar nog de fout ingaan, want je kan echt gewoon die laatste minuut schrappen en je hebt een betere film.

Stilering is aardig (beetje ala Cube, veel effect met weinig middelen), acteerwerk volstaat en eens het concept goed en wel op gang blijft de spanning er aardig inzitten, hoewel de hele film zich op één locatie afspeelt en er toch vooral gepraat wordt. Hann en Miscione mogen zeker nog een poging wagen, hopelijk weten ze het dan iets passender af te ronden.

avatar van RealLife

RealLife

Onderhond schreef:

Nee want een ongeboren baby kan niet stemmen en hij wel, dus als ze beiden dood waren gegaan was de film niet logisch geweest.

Vrij zwakke film, eerste uur is gewoon ZO slecht acteerwerk, iedereen om de beurt iets cliché laten zeggen, reacties die nergens op slaan. En ongelooflijk dat het 54(!!!) minuten duurde voor er eentje zei: wat als er nou 2 mensen overblijven? En dan duurde het nog eens 30 seconden voor iedereen begreep wat het dilemma was, te lachwekkend gewoon.

Laatste halfuur trekt het nog een klein beetje recht, maar meer dan 2.5* kan ik deze film echt niet geven.

RealLife schreef:

Maakt toch geen verschil? Dan was er als laatste gewoon ééntje overgebleven, die er twee minuten later gewoon zelf was aangegaan aangezien hij de enige overgeblevene was waarop gestemd kon worden.

avatar van perceived

perceived

Slimme en onderhoudende variatie op het met-meerdere-personen-in-één-ruimte-zijn-verdwijn-genre.

Ik vind het een leuke film, begin was wel een beetje jammer.

avatar van Shinobi

Shinobi

"We're choosing who dies."

Op de één of andere manier blijf ik een zwak houden voor dergelijke films waarin een groepje mensen is opgesloten in één ruimte.

Dat is zo ook niet anders in 'Circle'; 50 mensen die in een duistere kamer ontwaken en erachter moeten zien te komen hoe te ontsnappen. Het verschil in deze film zit 'm in het feit dat er iemand - ongeacht de omstandigheden - om de twee minuten het loodje legt en de gevangenen min of meer kunnen bepalen wie er volgt.

Op zich een prima opzet, vooral omdat er strikt wordt vastgehouden aan de simpele regels waaraan men gebonden is. Hierdoor ontstaan er geen rare fratsen en zit de spanning er wel aardig in. De groepsdynamiek speelt hier een grote rol in. Doordat de groep een grote verscheidenheid aan o.a. ras, geloof en seksuele voorkeur kent, worden er uiteraard ethische dilemma's gecreëerd. Wat dat betreft ga je als kijker nadenken wat je zou doen in een soortgelijke situatie.

Toch wringt de schoen daar, omdat er te veel personages zijn die over het algemeen vrij zwak worden neergezet. Om het maar niet over de diverse stereotypes te hebben. Op deze wijze neigt de film op momenten lachwekkend te worden, ondanks de serieuze toon. Daarentegen werkt de minimalistische stijl naar behoren, wat ervoor zorgt dat de mysterieuze sfeer consistent blijft.

Al met al een redelijke Sci-Fi, maar als korte film had dit denk ik beter gewerkt. Tevens doet de laatste minuut afbreuk aan het geheel.

2,5 Sterren.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Hebben jullie het zwevende pak gezien?

Als die zich uitgekleed had, wist niemand dat hij er was en had hij vermoedelijk gewonnen.

avatar van The main man!!

The main man!!

Leuk filmpje wel, maar het begin slaat echt nergens op, iedereen staat er bij alsof het een theekransje is, pas op het laatst waren er ook menselijke emoties te zien, maar in het begin leken ze echt gevoelloos!!

avatar van Curriculum

Curriculum

Heb toch wel genoten van de film. Had overigens niet verwacht dat de zwangere vrouw en het kind het niet zouden overleven.

Een film met spanning, redelijk goed geacteerd en een goed verhaal.

Het Idee van de film leek mij wel spannend, en dat spoorde me aan om hem te kijken. Helaas kan ik zeggen dat dit misschien wel de slechtste film is die ik ooit heb gezien. De hele film gebeurd er vrijwel niks, er gaan steeds mensen dood en de hele film discussiëren ze alleen maar. Weinig actie, wel een leuke wending aan het einde. Je moet er van houden denk ik. Ik vond er niks aan.

avatar van Glacius

Glacius

Uier schreef:

Hebben jullie het zwevende pak gezien?

Hahaha, exactly my thoughts!

avatar van otherfool

otherfool

Armetierige nonsensfilm probeert het in eerste instantie aardige achterkant-bierviltje idee 90 minuten te rekken wat dodelijk saaie (en soms ronduit lachwekkende) dialogen oplevert. Spannend wordt het nooit en wat het einde te betekenen had mag Joost verder weten. Saai en onnozel.

avatar van John Milton

John Milton

Onderhond schreef:

Toch. We zijn het ook echt wel af en toe eens

My sentiments exactly

avatar van El ralpho

El ralpho

Wie is de zwakste schakel

Alleen Chazia Mourali ontbrak nog in deze relatief interessante film, waar om de twee minuten iemand doodging. Sterk vond ik hier dat je geen enkel idee had wie het nu zou gaan overleven, omdat er eigenlijk geen echte hoofdrolspeler was. Dit komt echt zelden voor en dit vond ik echt heel knap gedaan. Wat minder knap was waren de simpele zielen die de kring vulden, want echt snugger waren ze het grootste deel van de tijd niet. De meesten waren ook behoorlijk kortzichtig trouwens. Er werd niet door iedereen even overtuigend geacteerd en er waren genoeg mensen bij waarbij ik mij afvroeg waarom ze in godsnaam niet veel eerder weggestemd waren.

Verder toch wel knap wat hier eigenlijk door deze regisseur wordt neergezet. De hele film zit je eigenlijk slechts naar een discussie te kijken en toch ben je benieuwd hoe deze zich ontwikkeld en wie er nu uiteindelijk overblijft. De uitkomst was verrassend. De eindscène die daarna echter volgt, zet het hele verhaal op zijn kop en dit bedoel ik niet positief. Dit haalde een beetje de hele film onderuit, dus je kunt dan ook het beste die laatste minuut gewoon afzetten. Helaas net geen 3 sterren hierdoor.