• 9.371.687 stemmen

Geregisseerd door: Kane Senes

Met onder meer: James Badge Dale, Ethan Embry en William Forsythe

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Echoes of War

Texas na de Burgeroorlog. Twee naburige gezinnen rouwen om tragische verliezen, terwijl ze worstelen om te overleven. De McCluskeys runnen een veeboerenbedrijf, ze hebben zowel een zoon en als hun hele kudde door de oorlog verloren. De Rileys rouwen om het verlies van de vrouw terwijl moeder Mary ernstig ziek is. Ze proberen rond te komen door dieren levend te vangen en hun pels vervolgens te verkopen. Wanneer Seamus Riley's zwager Wade terugkeert van het vechten voor de Confederatie ontdekt hij al snel dat Randolph McCluskey en zijn familie bezig zijn met het stelen van de dieren die ze gevangen hebben. Hij besluit dat dit ondraaglijk is en neemt het heft in eigen handen, zodat de zoveelste tragische en zinloze oorlog losbarst.

Seamus Riley

Dillard McCluskey

Samuel Riley

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Hele aardige film ondanks er weinig actie in zit. Ik bleef toch aandachtig kijken tot wanneer de bom eindelijk zou barsten.

avatar van brave71

brave71

Acteerwerk is goed, maar verhaal kent te veel dode momenten die de film wat saai en langdradig maken.

Is eigenlijk gewoon een drama want spanning of actie zit er nauwelijks in.

avatar van gauke

gauke

Een simpel, gestileerd, westernachtig karakterdrama, waarin de boosheid, ondanks enkele momenten van hoop, langzaam groeide waardoor je als kijker gedurende het gehele verhaal er vergif op in kon nemen dat de zaak uiteindelijk zou ontploffen. De cast speelde, zonder uitzondering, goed en de beelden van de velden, bossen en luchten waren prachtig.

avatar van opa-ben

opa-ben

Soldaat komt terug uit de (burger)oorlog, thuis is armoe troef maar alles gaat zijn gangetje. Hij meent het zich voortslepende leven te moeten veranderen met zijn kijk op gerechtigheid, tegenwoordig zou je zeggen dat hij aan PTSS lijdt en daarom de dingen doet die hij doet.

Een drama van alle tijden dus eigenlijk. de moeite van het kijken waard, mooie omgeving en naar mijn idee goed acteer werk, je kunt je helemaal inleven in het gebeuren.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een niet al te origineel verhaal over 2 families die ruzie krijgen als de één van de ander steelt. Het gaat van kwaad tot erger en de afloop kun je wel raden. Er zit ook nog een soort van Romeo en Julia verhaaltje in verwerkt. Het heeft een vrij traag tempo waardoor het af en toe best saai is. Er wordt wel goed gespeeld. Net aan ☆☆☆

avatar van Collins

Collins

De opbouw is goed. Het gegeven van twee rivaliserende families alsmede de thematiek van wraak, schuld en boete, komen goed uit de verf. De karakters worden goed neergezet. Het eerste halve uur is interessant.

Maar na dat halve uur is het nog een hele zit tot de eindfase. Het middenstuk bestaat uit nog wat provocaties en schermutselingen over en weer en is niet erg boeiend.

Het meer uitdiepen van de beweegredenen van de hoofdpersonen was veel interessanter geweest. Die gedragsmotieven bleven nu wat hangen in giswerk. Het middenstuk voelde daarmee aan als tijdrekken.

De enigszins verrassende afloop maakt iets goed, maar niet genoeg.

De plaatjes zijn mooi. De acteerprestaties zijn in den beginne goed, maar in het vervolg aan onevenwichtigheid onderhevig.

avatar van fritsy

fritsy

Sluit ik mij bij aan.

brave71 schreef:

Is eigenlijk gewoon een drama want spanning of actie zit er nauwelijks in.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Eéntonig film, gelukkig oogt de natuur schoon. Wie 's avonds niet in slaap geraakt, moet deze film maar eens bekijken...