• 9.374.963 stemmen

Geregisseerd door: Howard Deutch

Met onder meer: Molly Ringwald, Harry Dean Stanton en Jon Cryer

Releasedatum: 12 juni 1986

Plot Pretty in Pink

"Blane's a pretty cool guy. Andie's pretty in pink. And Ducky's pretty crazy."

Andie behoort op school tot de meest impopulaire meisjes. Daarbij heeft ze het thuis niet al te breed, maar is gelukkig met haar beste vriend Duckie en moederfiguur Iona. Duckie die uit hetzelfde milieu als Andie komt, wil heimelijk meer dan alleen vrienden zijn. Maar Andie wordt verliefd op Blane, die op school tot het elitegroepje hoort. Rijk of arm, dat moet in een relatie niets uitmaken, vinden beiden. Invloed van vrienden en familie maakt het er echter niet makkelijker op.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Vroeger was ik helemaal lyrisch over deze film, maar nu ik 'm pas weer 'ns terug zag, viel ie best tegen.

avatar van Blindfold

Blindfold

Dat scheelt dan weer dat ik hem heel lang geleden voor het laatst gezien heb. In mijn herinnering is ie nog best goed.

avatar van vic

vic

leuke voorkant

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Leuke film met echte jaren 80 sfeer.

avatar van Vamperia

Vamperia

Meest verukkelijke scene uit een film waarin Duckie een geweldige performance weggeeft op Otis Redding's "Try a little tenderness" Klasse !!

avatar van D-ark

D-ark

Vamperia schreef:

Go Duckie go Geweldige stul

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Gewoon een leuke film: niets bijzonders, maar ook niet zonde van je tijd.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Opzich een goede film. Typisch jaren 80 (wat anders; Molly Ringwald), wat altijd een lach op je gezicht werkt. Toch was de film te langdradig en soms onrealistisch. Molly Ringwald's verschijning alleen al maakt dit eigenlijk al goed.

*2,5

avatar van dje-em

dje-em

wow een film die anderhalf uur duurt langdradig noemen gaat me wel wat erg ver hoor.

avatar van gotti

Lang niet zo leuk als The Breakfast Club helaas. Ringwald zelf is wel weer heerlijk om naar te kijken...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Toen ik zelf nog puber was vond ik deze flm geweldig. Nu ik hem terug zie, vind ik het allemaal wel mee vallen.

Maar ehm, ik was toch echt voor de Duckman gegaan hoor dan die loser van een Blane.

avatar van SingInSilence

SingInSilence

Fran schreef:

Haha, ik zou ook voor duckman zijn gegaan.

avatar van griffier

griffier

Vroeger, toen velen van ons jong waren (zo begrijp ik uit de bijdragen), was dit toch wel een geheime favoriet. Ook van mij. Naderhand is dat enigszins genuanceerd .... maar ik blijf de film eeuwig dankbaar omdat ik zo kennis gemaakt heb met de Psychedelic Furs (inderdaad, van de titelsong).

Toen hip, maar hoe zien pubers van nu deze film?????

avatar van niethie

niethie

Die zullen het hoogswaarschijnlijk niets vinden en ik kan ze er geen ongelijk in geven. Normaal gesproken ben ik dol op dit soort 80's filmpjes en hij stond (mede om zijn cult status) al een tijdje op mijn lijst, heb hem zonet dan eindelijk gezien en vond het wel meevallen allemaal, het is gewoon erg (erg) standaard allemaal en daar kom ook nog eens bij kijken dat de film pas ergens op de helft op gang komt. Verder wel wat leuke personages (Duckie) Ringwald is weer erg cute (al komt het nergens in de buurt van haar rol in The Breakfast Club) en het tijdsbeeld inclusief soundtrack doen het allemaal lekker makkelijk wegkijken. Toch mist de film de sfeer en het hart van menig andere soortgelijke films, er had dan ook veel meer in gezeten. Helaas!

2,5 sterren

avatar van stephan73

stephan73

Het blijft een heerlijke film. Een herkenbaar verhaal over erbij willen horen, maar dan zonder te willen veranderen, en de vooroordelen die er heersen.

Molly Ringwald is gewoon schattig en Andrew McCarthy is een goede sul.

Alleen Duckie kan nogal irritant overkomen, maar gelukkig doet hij dat niet de hele film.

Net niet zo leuk als de films die John Hughes zelf regiseerde, maar zeker een fijne tienerfilm!

avatar van danuz

danuz

Af en toe heb ik zin om Redding op te zetten en dan direct denk ik aan Pretty in Pink (Duckies solo in de platenwinkel). Heerlijke scene, die toch wel één van mijn grote guilty pleasures is. Film blijft me positief bij, die zo in het rijtje ultieme 80's films kan (John Hughes stijl).

avatar van mikey

mikey

Herzien: De film had inderdaad door Hughes geregisseerd moeten zijn, die dit soort standaard verhaaltjes tot woeste hoogten op kon krikken. Dankzij goede regie en camerawerk oa.

Nu: Te weinig komedie en schokkend veel 'volwassen' drama, vertelt door kids middels onbehoorlijk complexe woordenwisselingen (geschreven door Hughes). James Spader is cool, mcCarthey is erg goed als dramatisch figuur. Duckie

Molly Ringwald doet haar rol alsof ze een advokaat moet voorstellen.

Edit: Ow ja let even op Gershon, zij speelde later de sexy duivelin in Showgurls. Jammer dat ze haar talenten niet hebben ontdekt tijdens deze productie. Ze mocht niet eens iets zeggen.. maar zag er erg goed uit.

De aankleding (en daarmee eigenlijk de hele film) is erg groezelig en lelijk gedateerd.

avatar van rep_robert

Pretty in Pink heeft wel dat typisch jaren 80 sfeertje en weet dat prima uit te buiten, want voor de rest is het niet heel veel bijzonder.

Dat houdt in dat je weer de nerderige vriend hebt die al jaren verliefd is op de hoofdrolspeelster, gespeeld door een piepjonge Jon 'Alan Harper' Cryer. Af en toe onuitstaanbaar, maar richting het einde meer dan sympathiek.

Kan ik echter weer niet over de romance tussen Ringwald en McCarthy zeggen, ik vind die McCarthy maar een douchebag en hij komt veel te goed weg met dit softe einde.

Verder veel standaard gedoe, maar ook weer die fun waarmee die jonge cast door de filmheen wandelt.

ps. die jonge Gershon ziet er idd erg hot uit hier.

avatar van stinissen

Gisteren herzien en wat een genot om te kijken ook de heerlijke jaren '80 sfeer was weer geweldig om te zien. Molly Ringwald, Andrew McCarthy en Harry Dean Stanton zijn ook top met de opmerking dat Andrew McCarthy niet kan zoenen ook in andere films is het geen gezicht, verder ook nog met een unieke Jon Cryer een mooie jonge Gina Gershon ( die nu nog veel mooier is) , en James Spader die als zo vaak het verwende mannetje speelt. Ook Annie Potts ziet er hier heelijk uit en is vandaag te dag nog mooi verder ook nog een kleine rol van Kristy Swanson als Duckette .

avatar van danuz

danuz

Vond deze bij herziening juist een pak minder. De Otis-scene is nogsteeds even briljant, en de scenes met haar vriendin van de recordzaak vielen me nu ook positief op. Maar over het geheel gezien vond ik het vrij zwak. De thematiek (rijk vs. arm) wordt te veel doorgedramt bijvoorbeeld.

avatar van eyes11

eyes11

Een film voor de echte eigthies fans onder ons. Jeugdsentiment en nu nog steeds voor mij een topper van de jaren '80. Voor die tijd een heel goede film maar helaas in deze tijd gaan we meer voor de special effects. Wil je gewoon even een lekkere feel good movie kijken en genieten van the eigthies? Dan is deze film zeker een aanrader!

avatar van soom

soom

I love you... always.

Op de een of andere manier kwam deze uitgesproken zin bij me binnen als de titel van een liedje van Whitney Houston, alleen natuurlijk dan in een andere volgorde gezet. Ik vond het verder ongelooflijk lief, en heel, heel schattig, hoe Blane en Andie elkaar benaderen, het tweetal kwam ergens direct binnen op plaats 3 van mooie filmkoppels, na Jack&Rose, Adam&Caroline.

Ze waren in elk geval heel leuk, samen.

Molly Ringwald noemt de rol in deze film haar favoriet. Snap heel goed waarom. Het plezier waarmee ze speelt, de chemistry tussen haar en charmante Andrew McCarthy... Het is echt leuk om naar te kijken. Het voelt aan als een feestje, en zo voel ik het nog steeds. Een feest om naar te kijken. Leuk! Ik genoot van de vertolkingen van Jon Cryer, James Spader, Annie Potts. Alles werkt en alles staat als een huis, fier en recht overeind. Mooi.

Edit: Ook ontzettend tof is dat Molly's karakter in een stukje scene een kimono/Aziatisch gewaad aan heeft, en dat het woord Korea duidelijk te lezen is. Leuk!!

avatar van scorsese

Goeie film waarin een minder fortuinlijke leerlinge valt voor de rijke jongen. Een fijne en onderhoudende jaren '80 highschool romantische film. Het verhaaltje stelt misschien niet al te veel voor, maar de personages en de cast maken dit wel goed. De inmiddels retro look van de film met de kleding, kapsels en soundtrack werkt in het voordeel. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van Dk2008

Dk2008

Erg misleidend om voor een romantische komedie danwel een komische romantiekfilm te gaan. Dat is het nadeel als je maar twee genres kunt aangeven. Bij IMDb wordt ook nog drama aangegeven.

De film is veel te saai voor een komedie. Eigenlijk is het meer een romantische zwijmelfilm uit de jaren '80 waar op gegeven moment wat drama aan te pas komt, maar het blijft vrij oppervlakkig, waar flink de tijd voor wordt genomen, maar aan het eind raffelen we de zaak nog even vlug af, en uit is de film. Dat een film als deze als toonbeeld moet dienen voor de het decennia '80 vind ik ook alweer wat te ver gaan. Hoogstens door de kapsels en de kleding. De muziek dan misschien ook nog wel. Maar zover ik me kan herinneren wisselde dat in die tijd ook al vrij snel en bovendien is het een Amerikaanse film.

Wel aardig om gezien te hebben, maar zoals gezegd nogal saai. Kan me niet voorstellen dat ik dit vroeger heel geweldig zou hebben gevonden, een beetje slapjes allemaal en de film steunt heel erg op het goede spel van de acteurs, hoewel ik John Cryer (Duckie) wel tamelijk irritant vond. Aan de andere kant ook wel een grappige film, dit mede dankzij Molly Ringwald, die inderdaad wel schattig is. Harry Dean Stanton die de vader speelt, zet ook wel een goede rol neer, en in de filmencyclopedie staat geschreven "hij is liever dan ooit" haha.

De relatie tussen de verschillende milieus wordt wel goed in het verhaal verwerkt. Zoiets blijft altijd wel up-to-date. Maar verder wat zoutloos allemaal, leuk om eens gezien te hebben, maar niet echt voor nog een keer. 3.0

avatar van hkoster16

hkoster16

heb de film eerder mooi gevonden. nu vond ik er niets meer aan. het is een jeugdfilm.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een van de betere tiener romcoms uit de jaren ’80. De laatste mooie rol van Molly Ringwald, die na haar successen met Sixteen Candles, The Breakfast Club en deze film snel in de vergetelheid is geraakt, na een ruzie met directeur/producer John Hughes.

Aardig, zij het voorspelbaar verhaal met over het algemeen goede vertolkingen, maar het is Annie Potts die als een jonge surrogaatmoeder annex vriendin op potsierlijke wijze de show steelt.

De film is opgedragen aan Alexa Kenin (de mooie Jenna in de film), die nog voor de première dood werd aangetroffen in haar appartement in Manhattan.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat Simple Minds deed met Don't You Forget About Me in 'The Breakfast Club' doet OMD met If You Leave in deze 'Pretty in Pink'. Leuk. Al gaat de plaat wel erg lang door op het einde. Stiekem herhalen Deutch.

Fijne film verder. Leuk 80's sfeertje, er komen een paar prima nummers voorbij en leuk om Jon Cryer te zien in zo'n rol. Ja hij draaft soms wat door, maar van hem kan ik het hebben. Ik heb minder met Ringwald. Harry Dean Stanton steelt de show als haar vader. Wat een acteur. Het verhaal is erg standaard, maar wordt leuk gebracht en naar het einde toe zat ik er steeds meer in. De film ontwikkelt zich erg goed.

Ik heb me prima vermaakt. Bepaalde thema's liggen er een beetje dik op en één en ander had misschien wat subtieler gekund, maar ondanks het voorspelbare geheel vond ik deze prent erg te genieten.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ringwald is leuk en dat verhaallijntje met haar personages vader is in al zijn eenvoud nog best aandoenlijk, maar verder gewoon een slecht geschreven film. Problemen en oplossingen komen snel, de personages zijn stereotypes en de hele film kun je van tevoren al uittekenen. In grote lijnen hoort zoiets een beetje bij het genre, maar niet tot in elk detail natuurlijk.

Wel leuk hoe typisch jaren tachtig de hele film is. En als je een bewijsstuk zou moeten aandragen voor hoe erg het met de mode was gesteld in die periode dan zou Pretty in Pink heel geschikt zijn. En oh ja, dat personage van Cryer is waanzinnig irritant en niet het eerste personage of element dat me wel heel erg bekend voorkomt. Eigenlijk is er vooral veel afgekeken bij Sixteen Candles. Desondanks geen onvoldoende, want amusant is het allemaal nog best. 2.5*.

avatar van Pollypeachum1

Pollypeachum1

Fran schreef:

Oh, echt niet! Andrew McCarthy.... zucht

avatar van blurp194

blurp194

Net als de andere Bratpack-films die ik de laatste tijd herzie valt deze toch wel wat tegen. Een erg simpel moralistisch verhaaltje, af en toe wat slordigjes gefilmd en met een tegenvallende serie hoofdrolspelers. En dan Ringwald nog, wat een tutje eigenlijk, en die jurk staat haar absoluut niet. Tsja.

Als je even een hele serie vergelijkbare films bij elkaar veegt roept het bij mij nogal de vraag op wat deze daar dan nog aan toe te voegen heeft, en wat de populariteit van de Bratpack indertijd verklaart. Ik zie het er zogauw even niet in.