• 9.375.090 stemmen

Geregisseerd door: Aleksey Fedorchenko

Met onder meer: Konstantin Balakirev, Pavel Basov en Darya Ekamasova

Gesproken taal: Russisch

Plot Angely Revolyutsii

Er is iets rot in het noorden van de Sovjet-Unie. De sjamanen van de twee inheemse volkeren hebben niet de intentie om de nieuwe ideologie te ondertekening. Om de twee verschillende culturen met elkaar te verzoenen vertrekken zes kunstenaars naar Siberië.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ik had wat meer behoefte aan houvast bij alle scenes, hoewel de grote lijn erg duidelijk is. De introductie van geschiedenis en verhouding van personages loopt erg door elkaar. Misschien niet erg, maar het werd er wat lang van. Erg genoten van het theater, het Russische en de vondsten. Dus het laatste stuk in de taiga was sowieso genieten. En het eerst Russische crematorium staat in Moskou! Alle damesrollen trouwens heel erg gaaf. Ik miste Renata Litvinova niet eens, er zijn er zelfs zo een of twee bijgekomen.

avatar van John Milton

John Milton

Geen toegankelijke jongen voor het grotere publiek dit, of viel het mee? Als ik trailer zo bekijk is het arty tot en met

avatar van starbright boy

John Milton Laat ik het zo zeggen: In de hogere regionen van de publieksstand op het IFFR ga je deze niet tegenkomen, want het is niet de meest toegankelijke cinema. In de echt onderste plekken ook niet, want er zijn relatief veel liefhebbers voor. Ik vond het in elk geval een heerlijke film. Het IFFR is niet compleet zonder een goede Rus eigenlijk.

avatar van John Milton

John Milton

Ik weet een hoop over film, starbright boy.

Maar wat het IFFR betreft ben ik as green as they come. Wat daar hoog eindigt en laag, ik kan totaal (nog) niet inschatten in hoeverre dat correleert met mijn eigen smaak. Maar ik zal dit jaar eens wat van jullie favorieten proeven, op dvd, pindakaas, of in de bios if I get the chance

avatar van starbright boy

Heel erg fijn dit. Een van de hoogtepunten dit IFFR.

Een film over de in de begintijd van de Sovjet-Unie nog gewaardeerde avant-gardistische kunstenaars (zelfs Eisenstein komt nog even voorbij) die ingehuurd worden om van een exotisch volk in een uithoek van de Sovjet-Unie revolutionairen te maken.

In veel opzichten erg Russisch. Een film die historische gebeurtenissen in plaats van opblaast (zoals Amerikanen vaak doen) juist kleiner maakt. Soms zelfs op het banale af. Dat zie ik vaker in Russische films. Met een beetje chaos (elkaar afwisselende tijdlijnen bijvoorbeeld). Veel humor en lekker theatraal in meerdere opzichten. Een beetje oppervlakkige kennis van het begin van de Sovjet-Unie is handig, maar het ik vond het niet erg de film af en toe even kwijt te zijn.

Een vindingrijke film vol ideeën waar ik grotendeels met een grote glimlach naar heb gekeken.