• 9.373.533 stemmen

The Redwood Massacre (2014)

Fantasy / Horror | 82 minuten

Genre: Fantasy / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Ryan Keith

Met onder meer: Mark Wood, Lisa Cameron en Lisa Livingstone

Plot The Redwood Massacre

"Evil Doesn't Die Easily"

Vijf avontuurlijke vrienden bezoeken de legendarische moordlocatie van Redwood House. Het is een populaire plaats voor feestgangers die elk jaar op exact de dag van het beruchte bloedbad bijeen komen, om plezier te hebben en elkaar te laten schrikken. Het heeft alle kenmerken om een spannend en opwindend weekendje weg te worden. De feestvreugde neemt echter een bloedige wending wanneer blijkt dat de legende werkelijkheid wordt. De nietsvermoedende feestgangers worden slachtoffer van een mysterieuze maniak met een bijl die na 20 jaar ontwaakt is.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Een heerlijke bloederige 'TRAILER'. Ik heb er in ieder geval verdomd veel zin in .

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het is sowieso al een heel groot voordeel dat het geen Amerikaanse is, dus we wachten maar af wat dit gaat worden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Heb hem net binnen gehaald en gelijk gekeken, maar het is weer helemaal niks helaas. Slechte acteurs en de kills op zich zie je niet echt. Alleen een hoop bloed.

Conclusie, wat bij elkaar gejat en slecht gemaakt. Links laten liggen zou ik zeggen, maar ik neem aan dat je het toch zelf wil oordelen.

Weer de zoveelste bagger horror, ze blijven maar komen met die bocht.

avatar van tattoobob

tattoobob

Jammer dat ik de trailer niet gezien had van te voren want dan hoefde ik de film helemaal niet op te zetten.....een van de nadelen van geen trailers kijken schijnbaar.

Een slasher die nergens verrassend of origineel uit de hoek komt...maar die dat ook nergens probeert.
Acteerwerk onder de maat...visueel ook niet intressant.
Ook veel bloed....en het ziet er niet uit.
Kortom lekker laten liggen deze film.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Pfrrrt, die indie-Britten. Blijven akelig ver achter de Amerikanen qua niveau. Redwood Massacre is weer een pijnlijk bewijs van de onmacht in het slasher genre. Getergd door verschrikkelijk irritante personages, complete non-logica in alles wat ze doen en zeggen (wie gaat er überhaupt kamperen met mensen die ze niet aardig vinden?? Blijft een bizar cliché waar ik me niet in kan vinden). Enkel de scene waar ze zich door de hangende lijken moet worstelen was fijn, maar wordt ook al snel teniet gedaan door het simpele camerawerk en de fletse look die over de gehele film hangt. Pijnlijk saai, over-done en inspiratieloos.

avatar van perceived

perceived

Ja lekker zeg..! Wil ik dit gedrocht (toch nog) met 1.5-ve ster beoordelen voor de moeite, zie ik dat de poster verdacht veel lijkt op mijn profielfoto! Lijkt me behoorlijk plagiaat, halve ster eraf! 2/10*

avatar van rensenbrinck

rensenbrinck

Hoewel ik hou van dit soort horror,zoals b.v. de "wrong turn" reeks of "texas chainsaw massacre",

is deze film mij zwaar tegengevallen.

Wel bloederig,maar de moorden waren bijna allemaal volgens hetzelfde stramien en hoe dikwijls

moest die mislukte "Jason" met zijn bijl in de mensen kappen en dan waren ze nog niet dood?En die vader,wat komt die ertussen doen?

om het aantal doden een beetje de hoogte in te jagen zeker.

Dus gauw naar "Friday the 13th-deel 502",dat zal nog beter zijn!

avatar van Elineloves

Elineloves

Oh gosh. Deze mensen zijn nog vervelender en dommer dan de gemiddelde Geordie Shore twat. Hebben deze mensen überhaupt wel eens een acteerles gevolgd of zijn ze zo van de straat geplukt? Het laatste zou me niets verbazen.

Hier was ik weer eens ouderwets voor 'Team Killer' en kon ik niet wachten totdat hij iedereen te pakken zou krijgen. En dat terwijl de killer alles behalve angstaanjagend is; hij ziet niet uit en, laten we eerlijk zijn, hij is vrij saai. De personages waren niet alleen vreselijk dom (Echt, dommer zou bijna niet kunnen) maar ook nog eens stuk voor stuk irritant. De kills en de gore zijn zwaar ondermaats en het overduidelijk low-budget sfeertje is triest.

Pure tijdverspilling.

avatar van keimpeS

keimpeS

Zoveelste slasher die niets extra toevoegd, allemaal al eens eerder gezien..raak er een beetje op uitgekeken. Mist echt de sfeer van de klasiekers als bv een Texas chainsaw Massacre...

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond het een leuke horror slasher, lekker goor.

avatar van tattoobob

tattoobob

Phantasm schreef:

Ik vond het een leuke horror slasher, lekker goor.

Dan heb ik iets gemist

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Het enige wat me zal bijblijven over deze film zijn de wansmakelijke en de meest bizarre wenkbrauwen die het voorhoofd sieren van een lid van het gezelschap dat gedoemd is om in mootjes gehakt te worden. Voor de rest is “The Redwood Massacre” een film uit het slasher-genre dat nu eens echt niks nieuws toevoegt aan dit genre. De jaren 80 waren de hoogdagen van bloederige slasher-films met “Halloween”, “The Texas Chainsaw Massacre” en “Friday the 13th”. Jason Voorhees verborg zijn gezicht achter een ijshockeymasker. Michael Myers gebruikte een masker. En Leatherface het vel van zijn slachtoffers. De Schotse bloeddorstige moordenaar in deze film kwam met het briljante idee om gebruik te maken van een aardappelzak. Betreft het de geschifte landbouwer die zijn familie uitmoordde of de begraven en naderhand vermiste boerenzoon? Dat wordt niet helemaal duidelijk gemaakt. En een verklaring van de rond zich heen hakkende moordenaar moet je ook niet verwachten, want gedurende de hele film komt er geen zinnig woord uit zijn mond.

Ik weet ook wel dat slasher-films niet gekend zijn voor hun geraffineerde verhaallijnen (alhoewel de eerste Friday the 13th wel wat meer inhield dan alleen maar het domweg afslachten van tieners) en oscar-waardige acteerprestaties. Uiteindelijk is het uitgangspunt van zulke films het zo goor mogelijk in beeld brengen van het in stukken hakken van onschuldige kampeerders. Dat hierbij liters bloed vloeien is een logisch gevolg. In “The Redwood Massacre” hebben ze waarschijnlijk restanten ontvangen van andere slasher-films, want zo rijkelijk als het bloed hier vloeit, zal je niet gauw ergens anders nog meemaken. Zo overdreven veel dat het ronduit belachelijk overkwam. Een forse vuistslag zorgt er al voor dat gulpen bloed alle richtingen uitvliegen alsof er een aantal hoofdslagaders zijn doorgesneden. Een ferme bloedneus zorgt dus al voor in bloed gedrenkte kleren en kapsels. Alsof ze in dezelfde mate als bij “Carrie” een emmer varkensbloed over zich heen kregen.

Het groepje jongelui is weeral een verzameling van de steeds weerkerende typetjes. Vanzelfsprekend is er weeral een verwend nest in de groep (Lisa Livingstone als Kirsty) die eigenlijk niks anders doet dan mopperen en duidelijk met tegenzin aan deze onderneming meedoet. Het verwonderde me al dat ze niet begon te discussiëren met de seriemoordenaar over het feit dat hij waarschijnlijk een verkeerd wasproduct gebruikt, omdat er nog steeds bloedvlekken zichtbaar zijn op zijn houthakkershemd. Vervolgens is er het karakterloze, mannelijke gedeelte. Hun enigste functie is deel uitmaken van het gezelschap en afgevoerd worden naar de slachtbank. Er is ook nog het party-meisje Rebecca (Rebecca Wilkie) die, zoals ik al eerder vermelde, alleen al opvalt door haar belachelijke wenkbrauwen. En als laatste is er Pamela (Lisa Cameron). Misschien wel het meest down-to-earth lid van het hele gezelschap die alleen nog wacht op haar vriendje. Deze laatste is blijkbaar verdwaald met zijn fiets. Iets dat blijkbaar veelvuldig voorkomt in deze Schotse bossen, want dat zogenaamde feestje in de ruïnes van Redwood is nogal levenloos zonder andere feestneuzen. Ook verdwaald? Of erger?

Het tempo in deze brutale slasher ligt verrekt hoog. De openingsscène laat direct een gruwelijke afslachting zien. De sadistische bruut wordt vanaf de eerste moment in close-up onthult. Geen mysterieus gedoe hierover dachten de makers. En voordat je het weet zijn er een kamperend echtpaar, een verdwaalde mountainbiker en twee groepsleden verdwenen richting vleesmolen. De slachtingen zijn brutaal, bloederig, niets verhullend en misselijkmakend sadistisch. Wat had je anders verwacht van een straight-in-your-face slasher?

En toch is deze film niet bepaald uitstekend te noemen. De dialogen zijn totaal ridicuul. De personages zijn hoogst irritant en extreem dom. Uiteindelijk verdienen ze het om te eindigen als filet-americain. De bloederige scenes zijn overdreven bloederig. Op sommige momenten leek het wel alsof er motorolie afdroop van de slachtoffers. Dommigheden passeerden aan de lopende band. De bloeddorstige moordenaar was in staat om het minste gerucht te horen. Maar twee discussiërende personen liggen buiten zijn gehoorspectrum. Ook bepaalde ontwikkelingen kwamen een beetje stupide over zoals het verdwijnen van twee kampleden ’s nachts. Zo abrupt en zonder verklaring. Het verhaal over de seriemoordenaar en zijn voorgeschiedenis bleef ook vaag. En tenslotte was er ook nog een totaal nutteloos personage in de vorm van de vader van een vermoorde tiener. Zijn bijdrage aan het geheel was banaal en zijn reactie tegenover Pamela was bizar. En hoe je in cirkels kunt blijven rijden, daar waar er zich enkel één loodrechte weg door het landschap slingert, versta ik helemaal niet. Maar vooral het inspiratieloze was overduidelijk. Ben je zinnens om de zoveelste slasher-film uit te brengen, kom dan in godsnaam met iets nieuws op de proppen. Dit was gewoon de zoveelste kleurloze "hack and slash" horror. Maar voor de liefhebbers van gorigheden is het misschien toch wel een aanrader.

avatar van Savatage

Savatage

Bwa, saaie slasher, er zijn veel betere in het genre.

avatar van joolstein

joolstein

Vier mensen filmploeg , een zeer klein budget, en wat lokale acteurs doen een poging tot een vrij standaard horror-slasher vol met liters en liters aan nepbloed. Dat het niet heel erg verschrikkelijk is, is op zich ook een prestatie... en in ieder geval probeert men bloed op het scherm te gooien maar het is nog steeds slecht. Volgens een lokale Schotse legende hoorde een boer van zijn vogelverschrikker dat hij zijn gezin moest doden en opeten om vervolgens zelfmoord te plegen. Echter is de zoon nooit teruggevonden...zou hij niet heel toevallig nog rondlopen? Ondertussen vlakbij in een bos gaan een stel mensen die...euh elkaar niet eens mogen... kamperen. Slachtvoer voor een maniak die lijkt zijn weggelopen uit Friday the 13th Part 2 (toen Jason Voorhees een jutezak op had) Ja nu gebruiken ze hierin wel veel bloed maar dat is meer om het gebrek aan daadwerkelijke effecten te verdoezelen. OH en huh dan verschijnt er plotseling een man met een geweer...die zegt betekenisvol; dat hij al tien jaar in het bos zoekt... om de moordenaar of zo te vinden. Waar heeft hij al die jaren dan precies . gezocht? Knapste van alles is toch wel het afgelegen huis dat van de ene scène naar de andere verandert in een autosloperij. Nee helaas was deze film geen waardige toevoeging aan het Slasher-genre...al kan het ook nog erger!

avatar van Kondoro

Kondoro

Och, wat zijn we weer onwijs negatief hier man. Ik heb echt véél slechtere horrors gezien en ook véél slechtere slashers die met een dergelijks script nog matiger werk afleveren. Want alles wat je mag verwachten van een film zoals dit is dat de regisseur gewoon besluit de nodige gore toe te voegen, en dat mis je hier niet. Het was allemaal niet héél gedetailleerd en het heeft misschien soms de nodige fantasie van de kijker nodig, het is er wel. Daarnaast worden er liters bloed gebruikt en dat zorgt er voor dat de moorden best goed zijn.

Tja, en verwacht je dan een goed, leuk en sterk verhaal of misschien geen cliché personages dan ben je uiteraard hier aan de verkeerde adres, dat kon je opzich van te voren ook wel bedenken. Er is geen verhaal, het enige wat Keith je mee geeft is een groep twintigers die blijkbaar die gaan kamperen op een locatie waar ooit een heftig bloedbad is geweest, wat nu blijkbaar een feestlocatie is geworden. Daar krijg je een leuk huis in de bossen bij en werkt een locatie in de bossen altijd.

Nee, die groep vrienden was allemaal niet bijzonder. En het acteerwerk is echt gewoon slecht. Het is allemaal niet zo verschrikkelijk. De Evil Highlander is in mijn ogen wel gewoon een geslaagde killer, die best spraakmakend is. Beangstigend zeker niet alleen het is best een toffe verschijning, daar hebben ze leuk werk van gemaakt. Goed je krijgt gewoon een leuke slash avond, en het duurt niet lang. Prima.