• 9.375.336 stemmen

Geregisseerd door: Uli Edel

Met onder meer: Sarah Wayne Callies, Nicolas Cage en Lyriq Bent

Plot Pay the Ghost

"Evil walks among us."

Bijna een jaar geleden is de zoon van Mike Cole (Nicolas Cage) plots van zijn zijde verdwenen tijdens een Halloween-parade in New York. Nu wordt hij op onverklaarbare wijze achtervolgd door verschrikkelijke visioenen van zijn zoon en begint hij zijn aanwezigheid te voelen. Hij besluit zich te herenigen met zijn vervreemde vrouw Kristen (Sarah Wayne Callies) en samen komen ze achter een stel angstaanjagende aanwijzingen, tijdens de zoektocht naar hun zoon.

avatar van Brabants

Brabants

Jammer dat het plot vol zit met clichés en dat het allemaal zeer voorzienbaar van aard is. Er zitten wel schrikmomenten in die niet echt slecht zijn, maar zeker niet spectaculair. Het heeft allemaal bij elkaar net iets te weinig aandacht gekregen en dat is ergens best wel jammer. Nicolas Cage stelde mij zeker niet teleur met zijn optreden dat valt dan gelukkig wel weer mee, want dat is zo nu en dan wel eens anders geweest.

Wat een verschrikkelijke saaie film. Cage heeft ergens in de afgelopen 'tig jaar een fikse afslag gemist, want het is gewoon een drama om die man tegenwoordig als een kip zonder kop heen en weer te zien rennen. Een soort semi-gepijnigde uitdrukking, geen enkele diepgang en weinig noemenswaardige emotie. Pas dat in de vlakke verhaallijn en het nergens spannend worden en de 2* blijken nog vrij hoog gegrepen te zijn. Je kunt het beter bij de trailer houden.

Niet best.

Leek wel videotheek filler uit de jaren '90 dit. Een bekend horror riedeltje dat zonder al te veel overtuiging, zonder enige spannend en met betrekkelijke foute CG gebracht wordt. Met Cage die compleet verloren loopt in dit onding.

Je vraagt je af wat Edel ertoe aangezet heeft een film als deze te maken. Het is meer iets voor een beginnend regisseur die zich probeert te bewijzen en plots een grote acteur op z'n terugweg weten strikken heeft. De zoveelste revival van het horrorgenre ligt alweer even achter ons, het plotje brengt niks nieuws en de spanningsopbouw loopt compleet verkeerd.

Het is niet zo verwonderlijk dat deze film nu al uitgebracht wordt, binnen een maand is het Halloween en dan is de competitie moordend. Dan maar wat vroeger uitbrengen en hopen dat mensen nu al zin hebben in een Halloween-horrortje, ongeacht de kwaliteit van de film zelf.

Beter gewoon niet kijken, want zelfs als filler schiet het nog regelmatig tekort. Cage is echt all over the place tegenwoordig, toch jammer want op zich vind ik hem als acteur meestal wel te pruimen.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een rommelige film met van alles wat. Niet heel goed, maar ook niet heel slecht.
Een drama thriller overgoten met een semi-supernatural horror sausje à la Insidious maar slaat op alle fronten toch wel de plank een beeetje mis.

Ook miste ik een beetje de over the top hysterie van Nicholas Cage, jeweetwel dat ie zo lekker aan het schreeuwen gaat, in deze film. Had er wel bij gepast. Het einde was ook erg suf en sloeg werkelijk nergens op :het kind had gewoon dood moeten zijn.

avatar van Collins

Collins

Redelijk.

De film heeft z'n momenten. Een aantal behoorlijk schrikmomenten en een wat duister en dreigend sfeertje. Het verhaal is redelijk spannend en vermaakt zowaar. Helaas gaat het richting het einde toch nog mis.

Na ongeveer een uurtje van redelijk aangenaam filmvertier vliegt het verhaal behoorlijk uit de bocht om uiteindelijk af te stevenen op een zeer teleurstellend en belachelijk einde. Erg jammer, want de sfeer en de suspense waren tot dan toe redelijk pakkend. In het laatste halve uur wordt de gehele opbouw echter perfect teniet gedaan. Best knap.

Cage valt overigens niet tegen en houdt zich ook in de tegenvallende slotscenes goed staande.

avatar van cor1946

cor1946

Het begin was oke maar later draaide de film op hol, sloeg nergens meer op. Weer een matige film van Cage.

avatar van filmkul

filmkul

Zeer zwakke horror/thriller. Het verhaal is slecht en wordt zwak uitgewerkt. De film dartelt voort, zonder enige spanning en kent tevens voorspelbare zogenaamde schrikmomenten. Het begint nog redelijk, maar de film gaat al snel uit koers en vliegt op het eind volledig uit de bocht. Het acteren is zwakjes, ook Cage zet een middelmatige rol neer. Daarnaast is de locatie, NYC, niet geschikt voor een horror film over geesten. Mislukking. 1.0

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1952 berichten

Een draak van een film. Beschamend als de cast de film terug ziet. Wat een vreselijke effects. Wat een dom scenario. Wat een zeer oninteressant verhaal. Het begint nog wel aardig. Maar dat duurt maar even.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Veruit de beste film met Nicholas Cage sinds geruime tijd. Deze film bekeken met een goede homecinema en de film is best wel creepy en deed me vaak terugdenken aan Poltergeist uit de jaren tachtig, onder andere de scene met het medium. Ik lees dat deze film niet spannend genoeg was, nou mijn vrouw had wel schrik om te gaan slapen na het bekijken van deze film. k Was net mijn lijstje aan het maken voor de films van 2015 en deze komt er nog net in op 10. 4,5 sterren

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Nicolas Cage speelt een nogal plat personage in deze standaard uitgewerkte horrorfilm. De filmmakers hebben duidelijk hun inspiratie gehaald uit films als Insidious, Sinister 2, enz.
Dit maakt de film erg voorspelbaar en de "jump scares" werken dan ook van geen kanten. Neem daar dan nog eens bij dat de zwartgeblakerde heks waar we mee te maken krijgen er mede door de slechte CGI niet bepaald angstaanjagend uit ziet.
Doordat de personages van Cage en Sarah Wayne Callies (o.a. The Walking Dead) zo plat zijn heb je ook geen seconde enige vorm van medeleven met de personages. Daar moet een film als deze het meestal toch ook een beetje van hebben.
Over het algemeen een matig uitgewerkte horrorfilm die mij niet genoeg wist te entertainen om er een voldoende voor te geven.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Een aardig begin waardoor ik aandachtig bleef kijken. Helaas is dit niet beloond. Het wordt al snel erg slap. Vooral het einde is afgeraffeld. Erg matig over het geheel.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Ik vond hem wel goed!
Mooi, treurig en spannend verhaal.

het allerlaatste stukje vond ik persoonlijk een teleurstelling.
Het was juist bijzonder dat er eens een geesten film was met een goede afloop. Geen open eind,
Geen dramatisch "dacht dat het goed was, maar toch lekker niet-eind" ..... maar helaas.... die laatste paar seconden waren voor mij toch een domper...

avatar van MiekiePou

MiekiePou

Ik ben nu eenmaal weg van Nicholas Cage. En zijn genre van mysterie films ook. Dit was achteraf best een horror film , maar oké, die zijn op zijn tijd ook wel te pruimen.

Ik kijk dit soort films altijd met een soort kriebel, ik wil meteen t einde weten. En omdat er een klein jongetje vermist wordt en meerdere kinderen ,voel ik als moeder meteen die angst.

Het verhaal ging in een goed tempo, nergens saai of de drang een stukje over te slaan niet gevoelt, dus een dikke prima.

Nadeel met dit soort films , vind ik. Dat het toe werken naar het climax gestaag gaat en dan ineens wordt het kind gered, met de andere twee., en hup, ze staan weer in deze wereld, zoon heeft geheugenverlies (wel prettig na een jaar in de hel) is een beetje apart.

Al met een al , Toch wel een lekkere avond film die niet verveeld . De “ Pay the Ghost theorie “werd prima uitgewerkt. Pa en zoon spelen Redelijk tot prima. Mama vond ik goed. 2,5 ster.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Die Cage weet zijn rollen wel uit te kiezen. Er zitten hits en misses bij, maar deze rol is helaas een miss. Maarja, Cage lijkt elk script dat hij in handen krijgt te kiezen, dus dat zal ook wel de zaak zijn geweest in Pay the Ghost. Een hoogstaand script was dit zeker niet.

Desondanks begint het in de Halloween-setting best leuk. Het heeft altijd wel iets, zo'n omgeving. Erg veel spannende dingen worden er alleen niet mee gedaan. Niks wil echt werken qua horror helaas en dat gaat een best geinig verhaal ten koste. Een verhaal dat het uiteindelijk zelf ook niet meer weet.

Horrorfilms zijn eigenlijk nooit geloofwaardig, maar Pay the Ghost zit soms echt tegen de grenzen aan. Toch wil ik er nog wel een oogje voor dichtknijpen. Alleen is er weinig afleiding in deze film te bekennen behalve wat scares, korte beelden van boze geesten en veel mysterie die niet veel inhoud heeft.

Cage doet het verder redelijk, maar dit zijn wat mij betreft gewoon niet echt zijn soort rollen. Hij is beter als gekke Cage dan als serieuze Cage. De andere crewleden zijn overigens ook niet bijzonder en geen enkel personage weet echt memorabel te zijn waardoor er niets is om je aandacht echt op te vestigen.

De horror wil niet spannend worden en de scares zijn wat flauw. De CGI is daarnaast ook niet best en de regie geeft ook niet al te veel mee aan de film. Camerawerk is maar saai en de finale is te snel over. Het ontbreekt de film aan subtiliteit voor de rest, alles wordt te druk gedaan waardoor de onderhuidse spanning nooit echt van de grond wil komen.

Duurt verder ook iets te lang, maar een echt vermoeiende zit was dit niet. Het had wel veel beter kunnen zijn en er zat veel meer potentie in dan dit. Als de horror beter uitgewerkt was was er een deel vergeven, maar nu is er niet al te veel om de film echt op te kunnen prijzen helaas.