Genre: Fantasy / Horror
Geregisseerd door: Adam Green
Met onder meer: Ray Wise en Adam Green
Plot Digging Up the Marrow
"Believing is seeing."
Regisseur Adam Green wordt benaderd door een mysterieuze man, genaamd William Dekker. William beweert dat hij kan bewijzen dat monsters echt bestaan en zijn vergeten door de mensheid. De vreselijk misvormde mensachtigen bewonen een groot ondergronds metropool. Vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen begint Green aan een ijzingwekkende odyssee.
William Dekker
Zichzelf / Vance / Little Bigfoot
Zichzelf / Park Ranger
Harlequin
HALVE TAMME. (moderator series)
''Believing is seeing''.
Vette poster hoor, plus na het zien van de trailer ben ik
uitermate nieuwsgierig geworden naar het gehele project.
Seam
Mha lijkt mij eerder makkelijke pulp hoor. Creatief alles behalve spannend of vernieuwend, maar wie weet pakt het leuk uit.
DiDa
jarno1975 (moderator series)
Genre: Biography | Drama | Fantasy. Het is alleen in documentaire-stijl gefilmd.
Synopsis:
A documentary exploring genre based monster art takes an odd turn when the filmmakers are contacted by a man who claims he can prove that monsters are indeed real.
tattoobob
Een fake docu die eigenlijk gewoon simpelweg saai is....je word niet mee gesleept in het hele gebeuren,en al is dit als grappig bedoelt..echt grappig vind ik het ook niet.
Gewoon een beetje flauw tijdsverdrijf is dit denk ik geweest voor de regisseur....net wanneer het een beetje intressant begint te worden begint de aftiteling.

Tonypulp
Satire noemen ze dit. Een erg goede satire, gelukkig. Had ook niet minder verwacht van Green: geweldige regisseur. Is een rasechte liefhebber van het genre en verwante creaturen. O.a daardoor is dit ook vooral een film voor de liefhebbers van het gebeuren náást de horrorfilm. Conventies, bekende artiesten, acteurs en regisseurs... maar ook Green zelf. Met name dat laatste is een risicovolle zet, want waar ligt de grens van reclame maken en scherp de draak steken met jezelf en het genre (/collega's)? Die weet hij wat mij betreft goed te vinden en daarmee onderscheidt hij zichzelf al vrij snel van de rest. Goede keuze om Ray Wise wél een personage te laten spelen en de rest van de cast zichzelf te laten blijven, levert genoeg leuks op. Heeft echt niet meer of minder spektakel dan we gewend zijn van found footage films (Haha, well that hasn't been done before
), wat mij betreft visueel zelfs meer - in de vorm van gave designs.
Goedgekeurd door een Green fan..
knusse stoel
), wat mij betreft visueel zelfs meer - in de vorm van gave designs.
Goedgekeurd door een Green fan..
Over het algemeen vertrouw ik wel op het oordeel van Jeroentjuhhhhh, dus deze gaan we bekijken en daarna zijn wij ook tevreden over de besteding van onze anderhalf uur tijd. Of niet?
keimpeS
Op zich wel leuk gevonden het verhaal van de kern (marrow), hier hadden ze wel echt een spannende horror van kunnen maken. Nu is het helaas een docu-film geworden, waarbij ook veel saaie stukken met onzinnige dialogen en weinig daadwerkelijke horrorscene's. Ik moet wel zeggen dat ik de foto's en tekeningen wel erg gaaf vond. Ik ben niet echt een Adam Green fan en zal dat waarschijnlijk ook niet worden.
Deze prent komt met stip in de top 100 van de meest slechte films ooit.
knusse stoel
Het verhaal van Jeroentjuhhhhh kan ik inderdaad volgen, de film begint niet al te sterk maar ontwikkeld gaandeweg en wordt uiteindelijk een leuk gegeven. vandaar de 3,5* die hij zeker waard is.
Chainsaw
Regisseur Adam Green maakt een mockumentary- versie van Nightbreed, waarin hij al zijn vrienden uit het wereldje van de horrorfilm vraagt mee te werken. Dus duiken soms ineens Tony Todd, Mick Garris, Kane Hodder en Tom Holland op. Van deze mensen is Ray Wise de enige die een personage speelt (schijnbaar omdat Green wilde voorkomen dat men een echte documentaire zou verwachten). Hij is eveneens de enige die niet de hele film een T-shirt draagt met een vorige film van Adam Green erop.
En daar zit ook een beetje het probleem van Digging Up the Marrow. Het idee is aardig en de uitvoering kent zeker een paar doeltreffende momenten, maar jammer genoeg neigt het te vaak naar een promotiefilm voor Adam Green. Zijn productiebedrijf, zijn vorige films en ook zijn vriendin worden te pas en te onpas erbij gesleept. Daarnaast is Green zelf niet de beste acteur, maar hoort zichzelf duidelijk graag praten, dus heeft hij de hoofdrol en is 9 van de 10 keer aan het woord. De effectieve scènes, kleine knipogen naar het genre en een prima rol van Wise maken Digging Up the Marrow niet compleet mislukt. Maar iets minder Green-promotie en iets meer aandacht voor spanning was beter geweest.
3 sterren.
Gang_Star
Een film die oogt als een documentaire maar dat totaal niet is. Lijkt regelmatig gemaakt te zijn om Adam Green nogal flink te promoten, want telkens de verwijzingen naar Frozen en de Hatchet films is nou niet bepaald een nodige toevoeging aan dit verhaal dat overigens toch best potentie had. Helaas wordt deze potentie niet benut, want het is vooral een langdradige uitwerking waarin alle spanning ontbreekt. Het moment dat Adam Green, de cameraman (ik ben zijn naam vergeten) en William Dekker in de auto worden aangevallen door die monsters waarvan er dan één (Vooral diegene, maar ook de overige monsters zagen er prima uit) voor de auto gaat staan is dan eigenlijk het hoogtepunt van deze film.
jippie2010
Niet onaardig! Het begint een beetje simpel, het tempo is aan de trage kant, is inderdaad meer een fantasy dan een horror. Maar maakt dat de film minder? Voor mij niet. Als je je niet stoort aan de documentaire-stijl dan kan je dit zomaar een aangename verrassing vinden. *3.0
Uit dezelfde categorie alleen dan twee niveautjes hoger: Trolljegeren (2010). Kan ik van harte aanbevelen!
keimpeS
Voor de 2e maal gezien, toch iets gestegen in mijn waardering..
Daan258
Best teleurstellend.
Het verhaal en de keuze dat iedereen in de film zichzelf speelt was een leuk idee maar helaas is het allemaal wel wat slecht uitgewerkt.
Ik heb hem wel makkelijk kunnen afkijken omdat ik toch hoopte dat het op een gegeven moment allemaal was losser kwam. Helaas was dit niet echt het geval. Je hoop en wacht natuurlijk in ieder geval dat je tegen het eind wat meer van de monsters te zien krijgt waar de film natuurlijk helemaal omdraait, maar nee. misschien 30 seconden van de gehele film krijg je wat te zien.
Daarnaast mist de film ook echt wat spanning. de eerste 20 min waren misschien nog het spannendst ( als je dit spannend kan noemen ) wanneer Adam Green William Dekker gaat interviewen en dat hij verteld dat er monsters bestaan en allemaal creepy drawings laat zien.
Het acteerwerk was ook niet zo best, maar aan de andere kant vind ik wel leuk dat Adam Green een poging waagt om zelf te spelen in zijn eigen film.
Hij heeft lang op m'n lijst gestaan en helaas is het toch wat tegengevallen.
Shadowed
Best een vermakelijk tussendoortje van Adam Green, al weet ik dat hij stukken beter kan dan dit. Digging up the Marrow moet het vooral hebben van de satirische beelden tussendoor waar Green zichzelf en zijn collega's mee op de hak neemt. De komedie van de film is daarmee een stuk aandoenlijker dan de horrorscenes, wat eigenlijk helemaal niet zou moeten. De bedreigingen zijn niet spannend of creatief genoeg en de sfeer valt te vaak plat, waardoor deze relatief korte film uiteindelijk veel te lang gaat duren. Het is toch niet scherp, lomp, bloederig of sfeervol genoeg om te blijven interesseren, waardoor je je na enige tijd gaat afvragen hoeveel minuten er nog achteraan komen. De finale is nog wel oké, maar komt veel te laat. Green zit absoluut op de juiste plek, maar nu moet er nog een echt bovengemiddelde film uitkomen. Dit is dan nog iets te flauw.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

The Brass Teapot
Komedie / Fantasy, 2012

Afflicted
Horror / Thriller, 2013
monsternachtmerriebiografiebossenmockumentaryschepselkunstgevonden beeldenhorror filmmakingunderground tunnelmonsters