• 9.371.602 stemmen

Digging Up the Marrow (2014)

Fantasy / Horror | 98 minuten

Genre: Fantasy / Horror

Geregisseerd door: Adam Green

Met onder meer: Ray Wise en Adam Green

Plot Digging Up the Marrow

"Believing is seeing."

Regisseur Adam Green wordt benaderd door een mysterieuze man, genaamd William Dekker. William beweert dat hij kan bewijzen dat monsters echt bestaan en zijn vergeten door de mensheid. De vreselijk misvormde mensachtigen bewonen een groot ondergronds metropool. Vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen begint Green aan een ijzingwekkende odyssee.

William Dekker

Zichzelf / Vance / Little Bigfoot

Zichzelf / Park Ranger

Harlequin

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

''Believing is seeing''.

Vette poster hoor, plus na het zien van de trailer ben ik

uitermate nieuwsgierig geworden naar het gehele project.

avatar van Seam

Seam

Mha lijkt mij eerder makkelijke pulp hoor. Creatief alles behalve spannend of vernieuwend, maar wie weet pakt het leuk uit.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Nieuwe poster geplaatst, is ook wel cool

avatar van 606

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

606 schreef:

Digging Up the Marrow (2014) - IMDb

Genre: Biography | Drama | Fantasy. Het is alleen in documentaire-stijl gefilmd.

avatar van Seam

Seam

606 schreef:

Digging Up the Marrow (2014) - IMDb

Haha lol, geloof je het zelf.

avatar van 606

Synopsis:

A documentary exploring genre based monster art takes an odd turn when the filmmakers are contacted by a man who claims he can prove that monsters are indeed real.

avatar van tattoobob

tattoobob

Een fake docu die eigenlijk gewoon simpelweg saai is....je word niet mee gesleept in het hele gebeuren,en al is dit als grappig bedoelt..echt grappig vind ik het ook niet.

Gewoon een beetje flauw tijdsverdrijf is dit denk ik geweest voor de regisseur....net wanneer het een beetje intressant begint te worden begint de aftiteling.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Satire noemen ze dit. Een erg goede satire, gelukkig. Had ook niet minder verwacht van Green: geweldige regisseur. Is een rasechte liefhebber van het genre en verwante creaturen. O.a daardoor is dit ook vooral een film voor de liefhebbers van het gebeuren náást de horrorfilm. Conventies, bekende artiesten, acteurs en regisseurs... maar ook Green zelf. Met name dat laatste is een risicovolle zet, want waar ligt de grens van reclame maken en scherp de draak steken met jezelf en het genre (/collega's)? Die weet hij wat mij betreft goed te vinden en daarmee onderscheidt hij zichzelf al vrij snel van de rest. Goede keuze om Ray Wise wél een personage te laten spelen en de rest van de cast zichzelf te laten blijven, levert genoeg leuks op. Heeft echt niet meer of minder spektakel dan we gewend zijn van found footage films (Haha, well that hasn't been done before ), wat mij betreft visueel zelfs meer - in de vorm van gave designs.

Goedgekeurd door een Green fan..

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Tonypulp schreef:

Goedgekeurd door een Green fan..

Over het algemeen vertrouw ik wel op het oordeel van Jeroentjuhhhhh, dus deze gaan we bekijken en daarna zijn wij ook tevreden over de besteding van onze anderhalf uur tijd. Of niet?

avatar van keimpeS

keimpeS

Op zich wel leuk gevonden het verhaal van de kern (marrow), hier hadden ze wel echt een spannende horror van kunnen maken. Nu is het helaas een docu-film geworden, waarbij ook veel saaie stukken met onzinnige dialogen en weinig daadwerkelijke horrorscene's. Ik moet wel zeggen dat ik de foto's en tekeningen wel erg gaaf vond. Ik ben niet echt een Adam Green fan en zal dat waarschijnlijk ook niet worden.

avatar van stinissen

Deze prent komt met stip in de top 100 van de meest slechte films ooit.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Het verhaal van Jeroentjuhhhhh kan ik inderdaad volgen, de film begint niet al te sterk maar ontwikkeld gaandeweg en wordt uiteindelijk een leuk gegeven. vandaar de 3,5* die hij zeker waard is.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Regisseur Adam Green maakt een mockumentary- versie van Nightbreed, waarin hij al zijn vrienden uit het wereldje van de horrorfilm vraagt mee te werken. Dus duiken soms ineens Tony Todd, Mick Garris, Kane Hodder en Tom Holland op. Van deze mensen is Ray Wise de enige die een personage speelt (schijnbaar omdat Green wilde voorkomen dat men een echte documentaire zou verwachten). Hij is eveneens de enige die niet de hele film een T-shirt draagt met een vorige film van Adam Green erop.

En daar zit ook een beetje het probleem van Digging Up the Marrow. Het idee is aardig en de uitvoering kent zeker een paar doeltreffende momenten, maar jammer genoeg neigt het te vaak naar een promotiefilm voor Adam Green. Zijn productiebedrijf, zijn vorige films en ook zijn vriendin worden te pas en te onpas erbij gesleept. Daarnaast is Green zelf niet de beste acteur, maar hoort zichzelf duidelijk graag praten, dus heeft hij de hoofdrol en is 9 van de 10 keer aan het woord. De effectieve scènes, kleine knipogen naar het genre en een prima rol van Wise maken Digging Up the Marrow niet compleet mislukt. Maar iets minder Green-promotie en iets meer aandacht voor spanning was beter geweest.

3 sterren.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een film die oogt als een documentaire maar dat totaal niet is. Lijkt regelmatig gemaakt te zijn om Adam Green nogal flink te promoten, want telkens de verwijzingen naar Frozen en de Hatchet films is nou niet bepaald een nodige toevoeging aan dit verhaal dat overigens toch best potentie had. Helaas wordt deze potentie niet benut, want het is vooral een langdradige uitwerking waarin alle spanning ontbreekt. Het moment dat Adam Green, de cameraman (ik ben zijn naam vergeten) en William Dekker in de auto worden aangevallen door die monsters waarvan er dan één (Vooral diegene, maar ook de overige monsters zagen er prima uit) voor de auto gaat staan is dan eigenlijk het hoogtepunt van deze film.

avatar van jippie2010

jippie2010

Niet onaardig! Het begint een beetje simpel, het tempo is aan de trage kant, is inderdaad meer een fantasy dan een horror. Maar maakt dat de film minder? Voor mij niet. Als je je niet stoort aan de documentaire-stijl dan kan je dit zomaar een aangename verrassing vinden. *3.0

Uit dezelfde categorie alleen dan twee niveautjes hoger: Trolljegeren (2010). Kan ik van harte aanbevelen!

avatar van keimpeS

keimpeS

Voor de 2e maal gezien, toch iets gestegen in mijn waardering..

avatar van Daan258

Daan258

Best teleurstellend.

Het verhaal en de keuze dat iedereen in de film zichzelf speelt was een leuk idee maar helaas is het allemaal wel wat slecht uitgewerkt.

Ik heb hem wel makkelijk kunnen afkijken omdat ik toch hoopte dat het op een gegeven moment allemaal was losser kwam. Helaas was dit niet echt het geval. Je hoop en wacht natuurlijk in ieder geval dat je tegen het eind wat meer van de monsters te zien krijgt waar de film natuurlijk helemaal omdraait, maar nee. misschien 30 seconden van de gehele film krijg je wat te zien.
Daarnaast mist de film ook echt wat spanning. de eerste 20 min waren misschien nog het spannendst ( als je dit spannend kan noemen ) wanneer Adam Green William Dekker gaat interviewen en dat hij verteld dat er monsters bestaan en allemaal creepy drawings laat zien.
Het acteerwerk was ook niet zo best, maar aan de andere kant vind ik wel leuk dat Adam Green een poging waagt om zelf te spelen in zijn eigen film.

Hij heeft lang op m'n lijst gestaan en helaas is het toch wat tegengevallen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best een vermakelijk tussendoortje van Adam Green, al weet ik dat hij stukken beter kan dan dit. Digging up the Marrow moet het vooral hebben van de satirische beelden tussendoor waar Green zichzelf en zijn collega's mee op de hak neemt. De komedie van de film is daarmee een stuk aandoenlijker dan de horrorscenes, wat eigenlijk helemaal niet zou moeten. De bedreigingen zijn niet spannend of creatief genoeg en de sfeer valt te vaak plat, waardoor deze relatief korte film uiteindelijk veel te lang gaat duren. Het is toch niet scherp, lomp, bloederig of sfeervol genoeg om te blijven interesseren, waardoor je je na enige tijd gaat afvragen hoeveel minuten er nog achteraan komen. De finale is nog wel oké, maar komt veel te laat. Green zit absoluut op de juiste plek, maar nu moet er nog een echt bovengemiddelde film uitkomen. Dit is dan nog iets te flauw.