• 9.372.679 stemmen

Geregisseerd door: Aik Karapetian

Met onder meer: Anta Aizupe en Āris Rozentāls

Gesproken taal: Lets en Russisch

Plot M.O.Zh.

"You Are Your Own Worst Enemy"

Wanneer een man wordt ontslagen bij de zeehaven, stalkt hij zijn vroegere baas en diens vrouw. Hij trekt in het herenhuis dat vroeger eigendom was van zijn baas en neemt een nieuwe identiteit aan. Hij geniet van het luxueuze leven, tot een oude kennis hem een onthutsend bezoekje brengt. Vanaf dan verandert het huis in een valstrik die zijn leven bedreigt.

avatar van John Milton

John Milton

Sommige films kunnen me nog steeds raken door de manier waarop ze het geweld brengen. Ik weet dan niet of het de kilheid is, de achteloosheid, of de gedachte dat je wellicht niet heel veel kans maakt, wanneer je verlamd door adrenaline opeens iemand met een hamer naast je bed hebt. Ook deze heeft slechts een 5 op IMDb maar bloody-disgusting en screenanarchy zijn behoorlijk positief. Het is geen rechtlijnige horror voor het grote publiek, maar ik vond het behoorlijk fascinerend. En Maxim Lazarev speelt zijn rol uitstekend.

avatar van Woland

Woland

Ik vond dit ook best prima. Vooral op de kille en verontrustende sfeer inderdaad, waarbij een man na de moord op zijn baas in zijn luxe huis blijft wonen, en psychologisch steeds meer aftakelt. Het is niet altijd even duidelijk wat er nou precies gebeurt, en grote delen zijn ook slechts fantasieën van de hoofdpersoon. Die trouwens sterk gespeeld wordt door Maxim Lazarev. Minstends net zoveel verwarrend psychologisch drama als een volbloed horror, maar hoe dan ook, zeker niet onaardig.