Genre: Horror / Mystery
Alternatieve titels: The Abandoned / Confined
Geregisseerd door: Eytan Rockaway
Met onder meer: Jason Patric, Louisa Krause en Mark Margolis
Plot The Confines
"Where hope goes to die."
Een jonge vrouw neemt een baan aan als bewaakster bij een luxe, verlaten appartementencomplex, in een laatste poging haar leven weer op orde te krijgen. Samen met een norse collega patrouilleert ze door de legen gangen. Maar naarmate de avond vordert beginnen er vreemde dingen te gebeuren in haar hoofd. Al snel begint ze zich te realiseren dat het niet alleen in haar hoofd gebeurt...
mcdaktari
Ik zal de trailer maar overslaan dan kan ik ook geen vooroordelen hebben, ik ga hem vanavond gewoon kijken en zie wel wat het is.
mcdaktari
Ik ben benieuwd wat jij er van vond Corcicus
De film begint echt goed al vond ik het einde wel wat tegen vallen. Maar niettemin is het toch een onverwachte meevaller. Ik had ook nog helemaal niks van deze film gehoord tot vandaag en heb 'm gewoon op goed geluk gekeken. Vaak zijn films in dit genre behoorlijke tegenvallers maar deze heeft mij echt verrast en zeker het eerste uur.
Toch nog onverwachts een spannend filmpje gezien vandaag. Hoop dat er in 2016 meer van komen. Het begin is in ieder geval al goed gemaakt met deze film. Al zullen er ongetwijfeld ook genoeg mensen zijn die het niks vinden. Het is ook beslist geen vernieuwende film. Ik vond hem in ieder geval wel goed te doen.
Daan258
Ben ook wel benieuwd.
Verhaal klinkt best oké, zal hem zeker is bekijken.
Corcicus
Eenmaal in het verhaal, leek het allemaal wel veelbelovend, maar na een tijdje leek het meer op aanmodderen. Het deed me aanvankelijk wat aan Last Shift denken, al is de uitwerking wel wat anders. En vond deze ook wat minder. Erg onnozel dat einde (net voor de twist), wanneer de bewaakster wordt vrijgelaten door de wraakzuchtige spookkinderen, enkel en alleen omdat ze hen wat lieve woordjes toefluisterde.
Ik blijf toch wel wat met vragen zitten mbt de plottwist helemaal op het einde. Was het nu allemaal een droom van dat verminkt meisje? Of hallucinaties bij haar doodstrijd? Wie was de bewaakster dan? Eigenlijk heb ik geen idee wat de plottwist te betekenen heeft en tast bijgevolg compleet in het duister waar deze film nu over ging.
Geen al te beste film dus, zou geen haast maken om 'm te zien.
mcdaktari
Corcicus dat vroeg ik me ook al af ja. Het einde is niet al te duidelijk nee. Daarom zei ik al dat het begin vrij goed was. Maar in dit genre komen maar zelden echte topper te voorschijn, tenminste dat vind ik. Maar ondanks het einde heb ik me toch wel vermaakt bij deze film.
Corcicus
Ja, vermakelijk is ie wel. Zeker de sfeer zorgde ervoor dat ik bleef kijken.
Flat Eric
Films die zich nagenoeg op een plek afspelen vind ik altijd wel iets intrigerends hebben.
Deze deed me denken aan Nightwatch en Last Shift.
Het begint mysterieus en wist mij lange tijd te boeien door de suggestie dat er íets is maar je weet nog niet precies wat. Het einde echter kan ik echter niet goed plaatsen. Ik vat 'm niet.
joey1973
Had een topfilm kunnen zijn als er wat meer duidelijkheid gegeven werd over het hoe, wat, waarom, wanneer.... jammer. Toch 3,5 ster voor de prima acteerprestaties en de sfeer.
Richard_Voorhees
Het einde is inderdaad op verschillende manieren te interpreteren. Ik denk zelf dat Streak het overleefde meisje uit de inrichting was die alles in haar coma op een bepaalde wijze herbeleefde. Dat is alleen puur mijn invulling, want de makers maken het niet echt duidelijk hoe het nou precies zit. Mede daardoor is het einde wat teleurstellend.
Daarnaast is de ommezwaai van spannende, suggestieve horror/thriller naar drama dusdanig groot dat dit ook niet helemaal lekker uitpakt.
Het beginstuk met de griezelige fluisterende stemmen is naar mijn mening het beste. De soundtrack en het aardige acteerwerk van Louisa Krause helpen hieraan mee. Verder vind ik de locatie ook goed uitgezocht.
Helaas neemt dit niet weg dat het laatste deel wat onbevredigend is.
Een film met zijn goede en slechte punten dus. Verder is het ook niet bijzonder origineel en mede daardoor wat mij betreft geen must-see.
schumacher
Ik weet niet hoe het komt maar ik amuseer me echt niet meer met horror films.
Ik heb het meer voor films als evil dead en a nightmare on elmstreet, de jason films, army of darkness, chucky, puppet masters enz...
Maar de dag van vandaag komen der wel nog heel wat horror films uit maar ik vind er niks meer aan.
Ook vaak teveel vh zelfde.
DragQueen
Ik had er minder van verwacht. Maar het is me hartstikke meegevallen. De film is bij vlagen zeer spannend. Ook de aanwezige sfeer is sterk gebracht. Het verhaaltje stak verder ook prima in elkaar. Patric en Krause zitten verder goed in hun rollen. 3 Sterren.
Pazmaster
Matige B film. Het acteerwerk kan er nog mee door en het sfeertje is redelijk maar het verhaal is mager en de special fx zien er goedkoop uit. Het was alweer een tijdje geleden dat ik een horror had gezien, dat komt omdat er in dat genre alleen maar troep uitgebracht wordt de laatste tijd. Ik hoopte dat deze film iets beter zou zijn maar helaas, het is meer van dezelfde troep. Het blijkt toch moeilijk te zijn een goede horror te maken tegenwoordig.
Gi-Force
Bij zowel komedies als bij horrors kijk ik vaak bij de individuele stemmen.
Als er veel verschil zit in waarderingen dan ben ik geneigd om het toch te kijken ook al heeft het een slechte gemiddelde waardering. Het zijn twee moeilijke changres waarbij ook de smaken enorm verschillen.
Ik ben blij dat ik deze film heb gezien.
Wat een gebouw waarin dit zich afspeelt ! Ook al ben ik bang dat het in meerdere gebouwen gefilmd is. Het camera werk is werkelijk prachtig. Af en toe had de regisseur een scene over moeten laten spelen. Maar over het algemeen was het zeer zeker voldoende.
Er zijn vele stijlen horror. Als je van suspense en een twist houd dan zit je met deze film goed.
bjerik76
toch wel spannend en goed geacteerd, ook al waren er bepaalde acties van zowel hem als haar nogal dom.
En was er geen telefoon aanwezig, om op een gegeven moment toch extern contact op te nemen ?
Van die storm buiten had ik niks meegekregen.
Al met al geef ik deze film wel een voldoende door de spanning, ook al begreep ook ik niet echt het eind.
Ook ik denk idd dat Streak het overleefde meisje uit de inrichting was die alles in haar coma op een bepaalde wijze herbeleefde . maar wie sprak dan tegen haar op het eind dat het niet haar eigen schuld was. want zo kon ze geen vrede krijgen.
Collins
Een werkje dat zich onderscheidt van soortgenoten door de fantastische setting en door het gesluierde einde.
De film is in verhalend en filmtechnisch opzicht verder niet bijzonder. Het verhaaltje over een bewaakster in een groot leeg gebouw, waar enge dingen aan de hand zijn, is behoorlijk standaard. De truukjes die de camera uithaalt om een sfeer van schrik te creëren zijn eveneens standaard en imponeren niet.
Daar waar soortgenoten het vaak moeten doen met een bescheiden spookhuis, speelt deze film zich af in een grootse paleisachtige setting met een gigantisch kelderstelsel. Dat is dan wel weer imponerend.
Maar goed. Ondanks het imponerende decor is de lol er na een half uurtje film eigenlijk al wel af en kan het indutten beginnen. Bijna tot aan het einde dan, want in de laatste scenes verschijnt opeens een intrigerende invalshoek.
Het einde is origineel en voor meerdere interpretaties vatbaar. Het is ook de reden dat de film niet direct in de vergetelheid raakt en nog wat doorbroeit in het hoofd. Na het zien van zo'n stoffig werkje is dat toch een verdienste.
knusse stoel
Met dat deel van jouw verhaal zijn wij het helemaal eens. Je kunt aan het einde van het verhaal je bepaalde zaken af gaan vragen en wat wij ons afvroegen is hoe de kijk van degene is die deze film geschreven heeft.
Betreffende de film himself zijn wij toch van mening dat deze aardig in elkaar geflanst is en dat de kijker in voldoende mate geamuseerd wordt. En ach, verhalend en filmtechnisch was het misschien niet zo bijzonder maar hoe meer films dat je ziet en ontleedt, hoe meer je de fouten e.d. gaat zien.
Wij hebben gekeken naar deze film en vonden net als "Collins" dat het een prachtige setting was, een heerlijk leeg gebouw waarvan de fantasie behoorlijk op hol kan gaan slaan. Onze beloning is een ruime 6!
Rickyman
Het is wel een redelijk vermakelijk filmpje, de locatie is uitstekend.
Verhaal verloopt wat traag, met aardig wat clichés en wordt het met de minuut ongeloofwaardiger, maar verklaard ook weer het einde.
Verder weinig bijzonder, bijvoorbeeld een Last Shift was toch wel spannender.
Spartaan1986
Zeer matig
Gegeven leek me spannend maar na 20 minuten zie je wel weer welke kant het op gaat. Weer een afgesloten gang slash ruimte waar niemand meer geweest is en hermetisch afgesloten is, weer geesten die niet kunnen rusten. Even leek het interessant te worden toen er mysterieus bezoek kwam voor de bewakers maar dat was van zeer korte duur. Slap lang middenstuk met een vreemd einde wat je als kijker zelf mag interpreteren. Been there, done that gevoel.
Noodless
Rickyman schreef :
Verder weinig bijzonder, bijvoorbeeld een Last Shift was toch wel spannender.
Volledig mee akkoord. 5/10
Bud Spencer
Een paar goede schrikmomenten en een enge sfeer maar overall een matige film met stompzinnige dialogen en ook matige acteurs.
Daan258
Zo slecht vond ik dit filmpje helemaal niet.
Ik heb me zeker kunnen vermaken. De sfeer en setting in de film zijn uitstekend neergezet en mede daardoor wist de film hier en daar nog best spannend te zijn en hier en daar een klein schrikmomentje wat ook leuk was Het verhaal wist mij ook zeker te boeien tot het eind omdat ik zeer benieuwd was hoe het zou eindigen.
En ook ik ben het eens over het eind met Richard_Voorhees en bjerik76. Zo dacht ik er dus ook over. Ondanks dat niet alles helemaal duidelijk was vond ik al met al helemaal niet slecht gedaan.
Een kleine 3,0*
Phantasm
Heb me hier prima mee vermaakt al is het geen hoogvlieger, creepy sfeer.
Valak
Ontdekte net dat deze film ook nog de alternatieve titel "Confined" heeft.
Boeikens
Had wel potentieel maar de uitwerking is het dan weer net niet. Aanvankelijk veelbelovend kabbelt het maar wat voort met de gekende shots en ontbreekt het echt wel aan wat actie.
Hat wat rare/onduidelijke einde deed er verder ook niet veel goed aan om de film nog een voldoende te kunnen geven.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

6 Souls