• 9.371.086 stemmen

Geregisseerd door: Alec Gillis

Met onder meer: Lance Henriksen, Matt Winston en Camille Balsamo

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Harbinger Down

"Terror is just beneath the surface"

Een groep studenten heeft een overtocht geboekt op het schip de Harbinger om de effecten van het broeikaseffect in de Beringzee te bestuderen. Wanneer de bemanning een recent ontdooid Sovjet ruimtewrak aan boord haalt verkeert iedereen op het schip in levensgevaar. De Russen blijken in het verleden te hebben geëxperimenteerd met resistente organismen die ruimte radiatie kunnen weerstaan. De wezens hebben het overleefd, maar niet zonder mutatie te ondergaan. Nu is de bemanning van de Harbinger blootgesteld aan deze muterende wezens, die niet van plan zijn het warme gezelschap van de mensen op te geven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Phantasm

Phantasm

Tegenvaller, had hier wel wat meer van verwacht, je ziet niet veel van die tardigrades, dat had wel wat uitgebreider gemogen.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Ben geen science fiction fan,toch boeide mij deze film wel ondanks het vele jatwerk uit andere producties....3 stars.

avatar van Daan258

Daan258

Slappe hap.

Van te voren waren mijn verwachtingen al niet te hoog maar dit? Man wat een troep.

Laat ik sowieso maar niet beginnen over het acteerwerk toen ik dit even aan de kant schoof had ik nog gehoopt op een geinig horror filmpje met misschien wat leuke creatures of gore maar nee hoor.

Geen een moment kunnen vermaken met dit werkje. De 82 min leken uren te duren.

avatar van Glacius

Glacius

Vrij slechte Thing kloon. Vooral het matige script en acteerwerk doet deze film de das om.

avatar van joolstein

joolstein

Nee dit was inderdaad niet heel goed! Deze film werd via Kickstarter gefinancierd en gaf de belofte om alleen met animatronics en praktische speciale effecten te werken. Echter is gebleken dat het zelf regisseren van een film door Special effect-mensen door de jaren heen ook niet echt een heel succesvol was! Het plot doet sterk denken aan die van The Thing. Niet verwonderlijk want regisseur Alex Gillis deed het creaturen-design bij dit eerbetoon van Matthijs van Heijningen uit 2011. Echter door perikelen rond schijnen de praktische effecten nooit zijn gebruikt.

Helaas blijkt Gillis’ gebrek aan ervaring te bezitten om tot een goede beleving van de film te komen. Het script springt van de hak op de tak, de personages zijn verre van memorabel, ondanks de aanwezigheid van Lance Henriksen, en van spanningsopbouw heeft Gillis weinig kaas gegeten. aar misschien nog teleurstelleder is het feit dat die praktische effecten waar je inmiddels zoveel van verwacht eigenlijk niet zo heel veel voorstellen.

Wel goed bedacht was dat de dreiging kwam van waterbeertjes oftewel Tardigrades minuscule meercellige wezens die bijna overal kunnen overleven, in extreem koude en warme omgevingen en zelfs in een volledig vacuüm. Deze beestjes zijn ook inderdaad door de mens naar de ruimte gebracht. Maar hoewel veel van de effecten best cool zijn, is het vanwege slechte cinematografie en het verbergen van budgettaire beperkingen door slechte verlichting, dat de monsters te weinig uit de verf komen.

De film bouwt ook teveel aan de verhalen van de bemanningsleden maar laat die vervolgens nergens heen gaan. Er waren te vaak details die een beetje overbodig voelden (bijvoorbeeld; de seksuele chemie tussen Big G en Svet, haar kleine geheimpje, Sadie (Camille Balsamo is de dochter van de regisseur) en haar opa , de bommen enz.) Regisseur Gillis en de zijne bedoelde het goed, maar je moet van betere huize komen om met een goede enerverende horrorfilm te komen.

avatar van james_cameron

Low budget rip-off van The Thing die puur op basis van goodwill nog best een eind komt. Helaas wordt de film na een redelijk begin gaandeweg steeds slechter, met als eindresultaat een vermakelijk maar benedenmaats horrorwerkje. De gegroefde kop van Lance Henriksen in één van de hoofdrollen maakt gelukkig wel het één en ander goed en de make-up effecten zijn sporadisch best oké, zij het weinig origineel.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, dit soort films hebben we natuurlijk al wel eerder gezien, een soort ''Alien'' & ''The Thing'' rip-off.

Een bemanning van een schip vind iets in het water en dat blijkt een oud ruimteschip te zijn, maar wat ze niet weten is dat er levende organismen in leeft en tot leven komt en het allerlei vormen aan neemt.

Redelijke horror film, en met zo'n 75 minuten speelduur word deze nergens echt saai, natuurlijk wel een hoop gejat, maar leuk om eens gezien te hebben.

avatar van jordandejong

jordandejong

Absoluut niet zo slecht als dat de gemiddelde score hier doet geloven.

Harbinger Down is een aardig sfeervolle film die zoals gezegd alle gelijkenissen heeft met The Thing. Geen al te groot budget, maar alles wat getoond wordt ziet er overtuigend genoeg uit. De special effects zijn best aardig. De kills zelf zijn helaas soms wat te rommelig gefilmd. Daarnaast acteert een gedeelte van de cast enorm matig. Lance Henriksen is uiteraard wel een fijne kop om erbij te hebben.

Prima film voor een keertje. Aardig ambitieus en daarom ook te prijzen. Er zijn talloze slechtere horrorfilms gemaakt die hier op MovieMeter hogere scores krijgen.