• 9.372.303 stemmen

Geregisseerd door: July Jung

Met onder meer: Bae Doona, Kim Sae-ron en Sae-byeok Song

Gesproken taal: Koreaans

Plot Dohee-ya

"I'll do my best. I'll do anything."

De ooit zo veelbelovende politieagente Young-nam wordt na een reeks incidenten overgeplaatst naar een slaperig stadje aan de kust. Op de eerste dag ontmoet ze de 14-jarige Dohee, een eenzaam en vreemd meisje dat mishandeld wordt door haar alcoholistische stiefvader. Om haar te beschermen neemt Young-nam het meisje in huis. Aanvankelijk gaat dat goed.

Yeong-nam

Conscripted Policeman Kwon

President Choi

Detective Chief

Chief Nam Kyeong-dae

avatar van BBarbie

BBarbie

Boeiend drama met een ingetogen Donna Bae (Cloud Atlas) als alcoholistische politiechef, die zich ontfermt over een jonge tiener, die thuis door haar stiefvader en grootmoeder mishandeld wordt. Het verhaal kabbelt aanvankelijk vrij rustig voort, maar komt vanaf het moment dat duidelijk wordt dat de politiechef lesbisch is in een stroomversnelling vanwege de implicaties die haar verhouding met het jonge meisje heeft voor de buitenwereld. Valse verdachtmakingen, zeker ook vermeend kindermisbruik, kunnen verstrekkende gevolgen hebben.

avatar van Canetti

Canetti

Mooi, naturel gespeeld drama. Zeer de moeite waard.

avatar van Movsin

Movsin

Geen meesterwerk uit Zuid-Korea maar toch een heel degelijke film die, ondanks even wat stilstand in het middenstuk, voldoende nieuwe wendingen in het verhaal aanvoert om het boeiend te houden.
Mogelijks blijft de kijker met wat vragen zitten over de toedracht en de ware aard van het meisje Dohee maar de slotscene maakt het duidelijk dat zelfs in het meest negatieve geval, Young-nam des te bereid is zich over haar te ontfermen.
Innemend acteerwerk van de twee hoofdrolspeelsters. Het acteren van de vader lijkt mij wel wat karikaturaal.

avatar van Fransman

Fransman

Movsin schreef:
Geen meesterwerk uit Zuid-Korea

En dan toch vier sterren uitdelen?

Ik vond het wel een meesterwerk. En doe er zelfs nog een halve ster bij. Heb aangedaan zitten kijken naar zoveel triestheid. Want dit is geen gemakkelijke kost. Het gaat er nogal gewelddadig aan toe en je moet toch toekijken hoe een kind in elkaar geslagen wordt. De film heeft een rustige opbouw, zodat alle ontwikkelingen en personages hun plaats vinden. Maar heeft ook een aantal twists en zijlijnen zodat de (aanzienlijke) lengte van de film (voor mij) geen bezwaar was. Mooi dat de politievrouw zelf ook een behoorlijke brekebeen is, lesbisch (in het oerconservatieve Korea), zelf aan de drank en wat relaties betreft ook geen ster aan het firmament, maar ze gaat op haar gevoel af en probeert dat kind uit handen van een alcoholische en gewelddadige vader (en grootmoeder) te houden.

Uitstekend acteerwerk van de politievrouw en het meisje. Maar toch ook van een voortdurend dronken vader. Karikaturaal? Ik vrees dat er heel wat van dat soort figuren rondlopen, ook hier. Films uit Korea stellen mij nooit teleur. Films uit Japan stellen me bijna altijd teleur. Iemand een idee hoe dat komt?

avatar van Movsin

Movsin

Fransman schreef:

En dan toch vier sterren uitdelen?

Een heel degelijke film met goed acteerwerk krijgt van mij een 4. Een meesterwerk een 4,5 of een 5.
De broosheid van het cijfers toekennen ! Hangt van veel factoren af. Konsekwent blijven is de boodschap.
Wat de rol van de vader betreft. Dat is een mening. Vond het een beetje "te".

avatar van Fransman

Fransman

Ik vind cijfers geven ook lastig hoor Movsin

Sans racune.