• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Ben Wagner

Met onder meer: Dean Chekvala, Amy Cale Peterson en J. Claude Deering

Plot Dead Within

"Fear is Contagious"

Het is zes maanden na een dodelijke uitbraak die haast een einde maakte aan het menselijk ras. Mike en Kim hebben het overleefd door zich te isoleren in een verlaten hut en nooit de deur open te doen. Nu ze door hun voedselvoorraad heen zijn hebben ze echter geen keus. Ze moeten de confrontatie aan gaan met de verschrikkingen die hen bedreigen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You can't go out there."

Over het algemeen krijgt deze film erg lage waarderingen zie ik, desondanks toch maar opgezet.

Het gegeven is eigenlijk weinig vernieuwend; wederom de uitbraak van een dodelijke infectie en iets met zombies, hoewel ze hier 'Trollers' worden genoemd. Als kijker volg je een stel dat zichzelf heeft gebarricadeerd in een hut en zie je soms flashbacks die de boel enigszins verhelderen. Hierbij is het acteerwerk in orde.

Helaas gebeurt er qua verloop te weinig om daadwerkelijk interessant te worden, zelfs de trollers zie je nauwelijks in beeld. Met als gevolg dat het geheel al gauw de langdradige kant opgaat. Af en toe is er wel sprake van een jump scare in de vorm van een hard geluid, maar ook dit wordt snel repetitief. Wat dat betreft is het te merken dat dit een low budget productie is, omdat het binnenshuis is gefilmd. Gelukkig is het camerawerk degelijk en wordt het tegen het einde aan redelijk spannend.

Al met al een matige horror. Ik denk dat je beter af bent door alleen het eerste en laatste kwartier te kijken, aangezien er in de tussentijd zowat niets bijzonders gebeurt.

Kleine 2,0 sterren.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Baby, maybe we're just both crazy.

What if we're, like, in The Truman Show ?

There is no plague.

And...there’s cameras everywhere.

Ik ben er absoluut zeker van dat velen laatdunkend over deze film zullen spreken. Typische uitlatingen zoals totaal gebrek aan spanning, doodsaaie verhaallijn, een goedkoop geproduceerd film op één enkele locatie en de afwezigheid van confronterende, brutale en bloederige beelden waarbij zombies zich tegoed doen aan menselijk vlees, zullen in overvloed gebruikt worden. Maar geef toe, in de meeste zombiefilms wordt telkens hetzelfde clichématig beeld gebruikt van een zich voortslepend levend lijk, hunkerend naar vers bloed, met een vaalgrijs gelaat waar levenloze ogen in donkere oogkassen voor zich uit staren. “World War Z” gebruikte een heel andere benadering van het fenomeen zombie en hun typische kenmerken werden op een heel andere manier belicht. In “Dead Within” heb je alleen de akelige buitengeluiden en korte fragmenten van getransformeerde wezens. En eerlijk gezegd vond ik het openingsfragment met die akelige geluiden toch wel angstaanjagend : de primitief grommende en krijsende nachtelijke wezens (raar maar het deed me aan “Jurassic Park” denken) en de hulpkreten in panische angst van de slachtoffers die uiteengerukt worden. Zet het geluid wagenwijd open en deze hysterische angstkreten gaan door merg en been.

Lees verder hier ...

avatar van N23

N23

Persoonlijk ben ik wel altijd fan van een zombiefilm. Helaas zijn er meer low-budget producties dan ik lief heb, maar goed, je raakt op een gegeven moment wel door de toppers heen en dan kon je bij de verouderde films (veelal toppers) en low-budget films (zit soms mooi werk tussen). Dead Within valt onder de betere low-budget films als je het mij vraagt. Vooral t camerawerk en de acteurs doen het goed. Maar daar blijft het dan ook wel bij. Sommige films kunnen het goed hebben om op 1 locatie geschoten te worden, deze valt daar niet onder. Dat kwam vooral doordat je al aan het begin wist dat ze in een verlaten hut zitten. Zaten ze bijv. in een stad dan was het gevaar en spanning al veel groter geweest. Denk bijv. aan 'Pontypool' en zelfs 'Extiction' pakte dit gevoel veel beter. Dus al met al een prima low-budget film met zombies.