• 9.370.453 stemmen

Drama / Romantiek | 110 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: Rio, I Love You

Oorsprong: Brazilië / Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: César Charlone, Vicente Amorim, Guillermo Arriaga, Stephan Elliott, Sang-soo Im, Nadine Labaki, Fernando Meirelles, José Padilha, Carlos Saldanha, Paolo Sorrentino, Andrucha Waddington en John Turturro

Met onder meer: Ryan Kwanten, Rodrigo Santoro en Emily Mortimer

Gesproken taal: Engels, Portugees, Frans en Spaans

Releasedatum: 23 juli 2015

Plot Rio, Eu Te Amo

"Love happens everywhere. Some love stories only happen in Rio."

De film bestaat uit tien korte film segmenten gecreëerd door regisseurs uit de hele wereld. De verhaallijn van elk segment concentreert zich op een ontmoeting van de liefde in een andere wijk van de stad, waarbij de onderscheidende kwaliteiten en het karakter van die locatie blijkt. Verschillende culturen worden overbrugd terwijl unieke en universele liefdesuitingen worden gevierd.

Zé (segment "A Musa")

Dona Fulana (segment "Dona Fulana")

Leandro (segment "Dona Fulana")

James (segment "La Fortuna")

Dorothy (segment "La Fortuna")

O Ator (segment "O Milagre")

Jai Arnott (segment "Acho que Estou Apaixonado")

Homem (segment "Quando não há Mais Amor")

Mulher (segment "Quando não há Mais Amor")

O "Gringo" (segment "Texas")

Vanaf 23 juli 2015 in de bioscoop (September film)

avatar van russo

russo

ben benieuwd aan de recensies en dat handje vol stemmen hierboven te horen is deze nog slechter dan New York, I love you.

ben benieuwd of de volgende in Rotterdam niet nog slechter zal zijn

avatar van carlak

carlak

Neehoor Heerlijke film : je ziet veel van de plaats; geweldige muziek en leuke filmpjes met talloze bekende acteurs. Ik heb genoten en kwam meteen in stemming om er direkt heen te vliegen !

avatar van blurp194

blurp194

In de serie <plaatsnaam> I love you is deze wat ondergesneeuwd. Ik kwam er eigenlijk alleen maar bij terecht door de naam van Paolo Sorrentino.

En behalve Sorrentino doen er nog wel wat meer bekende regisseurs mee - ik zal niet zeggen dat ik ze allemaal kende, en zeker de Braziliaans klinkende namen niet. Maar toch. En bij de acteurs hetzelfde, het is toch echt wel een vrij veelbelovende cast.

Dan vraag je je toch af waar dat misgegaan is. Geen overzicht, zoveel is wel duidelijk - de segmenten hangen als los zand aan elkaar, en dat is niet alleen qua verhaal, maar ook de beelden hebben geen eenduidige kleur of stijl. Dat was in die andere plaatsnaam-films toch wel een stuk beter, geloof ik.

En dan de losse verhaaltjes nog. Het segment met de, ehh, hoe zeg ik dat zonder spoilers - de kale man met het nette witte colbertje aan - daar kon ik nog wel om lachen. Maar Vanessa Paradis met haar poedelkapsel die zingt alsof ze als enige gast van het Intourist hotel onder de douche staat. Pffff, veel slechter wordt het echt niet.

Verder is het idee van de plaatsnaam-films toch vaak dat je de sfeer, de vibe van die stad krijgt - met de onvermijdelijke beelden van de bucketlist items waar iedereen zonodig naar toe moet. Nouja, Jezus komt wel even langs. Maar dat is het dan ook wel zo'n beetje, voor de rest had het ongeveer in elke Portugees-sprekende stad kunnen zijn.

Dan nog de uitsmijter, waarin we van elk segment krijgen te zien wie wat geregisserd heeft. Blijkt Sorrentino dus dat stukje met Emily Mortimer en Basil Hoffman gedaan te hebben. Wat daar nou precies de bedoeling van was? misschien dat de clou er uit geedit is. En zo voelt de hele film eigenlijk wel wat.