• 9.216.598 stemmen

Geregisseerd door: Ben Ketai

Met onder meer: Brent Briscoe, Kurt Caceres en Eric Etebari

Plot Beneath

"Darkness Awaits."

Een groep mijnwerkers en een jonge advocaat komen 600 meter onder de grond gevangen te zitten na een rampzalige ineenstorting van de mijn. De lucht wordt steeds giftiger en de tijd begint te dringen wat er voor zorgt dat de mijnwerkers langzaam tot waanzin gedreven worden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van schram101

schram101

Leuke trailer. Lichtelijk geïnspireerd door de bekende titels, maar wat zou dat?

avatar van DiDa

DiDa

Lijkt me wel een spannende film!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Spannende film (jawel DiDa ) die me deed denken aan "The Descent", al vond ik laatst genoemde film nog beter. Je moet zeker niet claustrofobisch zijn als je deze film wilt bekijken. Heel de film zit je met een dicht geknepen anus te kijken, tenminste; ik dan. Het verhaal had iets duidelijker mogen zijn, maar het einde verklaart dan weer een heleboel. 3,5 *

avatar van DiDa

DiDa

Thanks! Ga deze zeker checken...

avatar van Corcicus

Corcicus

Flauwe film die eigenlijk nergens over gaat.

avatar van Shinobi

Shinobi

"It is bad luck to have her go down there."

Zoals eerder gezegd, is dit min of meer een soort van The Descent (2005).

Op zich doet het niets vernieuwend; de standaard opbouw met de introductie van personages en blijkbaar een vader-dochter conflict enz. Het zijn maar wat kleine subplotjes die er niet toedoen, aangezien het uiteindelijk allemaal draait rondom het vastzitten in de mijn.

Wat dat betreft wordt er een aardig claustrofobisch sfeertje gecreëerd. Het resulteert zich in: nauwe gangetjes, veel duisternis en een bepaalde mysterie. Jammer genoeg is het meer een psychologische thriller te noemen, want echt horror heb ik niet gezien. Het verloop is dan ook enigszins teleurstellend, omdat enkele elementen niet helemaal uit de verf komen.

Al met al matig, hoewel het best te doen is als je niets anders voorhanden hebt.

Dikke 2,0 sterren.

avatar van Ouwe76

Ouwe76

acteren is ok, film ook wel, spanning laat wat op zich wachten en had meer in gezeten. de clou komt er ook niet uit.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Na zijn 30 Days of Night sequel begin je toch wat weifelend aan het vervolg van z'n oeuvre. Dat blijkt echter onterecht, want met zo'n 'vrij' script (geen belangen) kan een regisseur meer z'n gang gaan en dat doet hij dan ook. Mooi belicht, érg sfeervol en op geen enkel moment te donker (nogal riskant met zo'n setting). Mist misschien wat ''extra's'', want je moet van hele goede huize komen wil je alle dreiging vanuit de groep zelf laten ontstaan. Dat is nou eenmaal wat hoog gegrepen en dat breekt de film richting het einde behoorlijk op.

avatar van stinissen

Het einde van de film haalt gewoon de film met 1 ster na beneden , jammer was veel belovend .

Shinobi schreef:

Waarom jammer als de film daar goed in slaagt?

avatar van Shinobi

Shinobi

Omdat ik er inging met de gedachte een goede horror te zien, dan is het enigszins teleurstellend als je met een thriller zit opgescheept.

Erg leuk.

Ketai heeft blijkbaar bijgeleerd. Eerlijk gezegd vond ik het niet zo veel te maken hebben met The Descent, het is eerder een cabin fever filmpje, maar dan onder de grond. Intro duurt misschien iets te lang, maar eens in de mijn weet Ketai volop te overtuigen.

De film ontspoort naar behoren. Het is lekker claustrofobisch daar onder de grond en er worden slim een aantal elementen toegevoegd die de waanzin wat verhogen. Al slaagt Ketai er nergens in z'n dwaalspoortjes te laten verwarren, toch wordt alles spannend genoeg in beeld gebracht.

Visueel goed, inderdaad nét niet te donker, mooi belicht en eerie. Acteerwerk ook naar behoren, voor een film als dit zelfs boven niveau. De soundtrack had iets sfeervoller gekund, maar het doet z'n werk wel. Enkel naar het einde toe wordt het een beetje vluchtig en ik word het ondertussen een beetje beu dat ze de finale al in het begin van de film tonen. Het nut ontgaat mij een beetje. Verder geen idee waarom het einde deze film naar beneden zou halen, alles ligt in de lijn der verwachting.

Ketai maakt een fijn genrefilmpje. Hij brengt net niet genoeg extras, maar weet wel een spannende, claustrofobische film te maken die meer dan een uur lang entertaint. De volgende van hem hoeft geen 4 jaar op zich te laten wachten, graag meer van dit.

avatar van Noodless

Noodless

Ik zie hier totaal geen verband met The Descent of Cabin Fever en het verhaal wist mij niet echt te raken. Weinig of geen spanning, voorspelbaar en qua verhaal traag....zelfs een beetje saai. Gelukkig niet te donker gefilmd. De cast viel wel mee. 4/10

avatar van Insignificance

Insignificance

Alweer eentje waar je vooraf maar beter zo weinig mogelijk van kunt weten. Vergelijkingen met andere horrors die opduiken in recensies, een trailer die onder meer de eerste rake schrikker weggeeft, ik had het niet willen weten en zien. Het schept een verwachtingspatroon waar zo'n filmpje vervolgens alleen maar tegen op moet boksen. Laat mij maar in het ongewisse, net als het spul onder het oppervlak.

Jammer van wat suffe scriptkeuzes. Misschien dat zo'n blondine de film gemakkelijker verkoopt en dat haar band met de rest iets met de beleving van de kijker tot stand moet brengen, maar wat mij betreft doe je het met enkele willekeurige, ruige mijnwerkers die op de toppen van hun zenuwen proberen te overleven. Het zal minder houvast bieden, maar dat lijkt me juist een pluspunt in zo'n chaos.

Want daar weet Ketai, met een keurige cast trouwens, wel wat van te maken. Benauwd, donker en krap daar beneden, een speeltuin voor de jongens van de belichting. Wat dat aangaat ook een nette balans tussen dreiging en paniek, het wordt steeds een beetje krankzinniger (dat wit in hun ogen, dan heb ik het nog niet eens over hen die het kwijt zijn) en mondt uit in een behoorlijke ondergrondse hel.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Beneath heeft mij aangenaam weten te verrassen. Een horror die met weinig veel voor elkaar krijgt. De film doet zeker niet onder voor een vergelijkbare film zoals The Descent. Beneath neemt een ander pad dan The Descent en dat zorgt ervoor dat het niet een goedkope "rip-off" is geworden van deze film. Ja, de vergelijkingen zullen nu eenmaal gemaakt worden met deze film. De lat is dankzij bovengenoemde film hoger gelegd, maar Beneath komt daar in de buurt van. Beneath combineert alle elementen van opsluiting, claustrofobie, wanhoop en dergelijke goed met elkaar. De kijker hoeft niet veel geduld te hebben voordat er rare dingen gebeuren. Beneath zorgt ervoor dat er een niet te lange intro is die alle vaart uit de film haalt. Al vrij snel hangt er een angstaanjagende sfeer in de mijn en dit weet de film tot het einde vast te houden.

De onbekende cast (ik ken werkelijk waar geen enkele acteur) doet het goed. Er zit niemand bij die roet in het eten gooit door de interactie tussen personages te verpesten, dat gebeurt helaas regelmatig in horrorfilms. Jeff Fahey speelt fijn. Deze man weet met klasse een oude mijnwerker te spelen: een ruige baard en een gevorderde vorm van longkanker. Fahey draagt de film op zijn schouders, zijn personage straalt autoriteit uit. Joey Kern doet het ook niet slecht, jammer genoeg vervalt zijn personage al gauw in een stereotype en weet hij daar niet meer vanaf te komen. Al met al hebben de dame en heren goed werk geleverd.

Beneath is een onbekende horror die ik met puur toeval ben tegengekomen, en ik blij dat deze film op mijn pad is gekomen. Verwacht geen tenenkrommende scenes want die krijg je niet. Het wordt nergens bijzonder eng maar dankzij de sfeer en het fijne camerawerk wordt er een bepaalde mate van kwalitatieve horror gecreëerd. Beneath weet wel bijna heel de film een spanning te creëren die goed voelbaar is. Ik wil trouwens ook nog even opmerken dat het camerawerk en de belichting uitstekend is. Vooral een compliment over de belichting: in een film waar het voornamelijk donker is wordt er vaak voor gekozen om het pikkedonker te houden. In dit geval is er precies genoeg licht om de claustrofobische sfeer vast te houden maar wordt er ook voor gezorgd dat je niet enkel naar een zwart scherm zit te kijken. Een aanrader voor horror fanaten.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Jammer dat het basisgegeven (we zitten vast in een mijn en hebben bijna geen zuurstof meer) al wel een beetje erg bekend is, maar in de uitwerking weet de film toch wel aardig te verrassen.

Niet puur een horrorfilm overigens, meer een mijn-drama met wat horror-elementen.

Vlot tempo, verhaal en personages blijven boeiend genoeg, paar sterke scares.

avatar van Boeikens

Boeikens

Doet me wat denken aan SL8N8.?

avatar van Boeikens

Boeikens

The Descent meets Sl8n8

Goede mysterieuze en claustrofobische sfeeropbouw. De spanningsboog is redelijk, het verhaal onderhoudend en de cast doet het zeker niet slecht. Enkel spijtig dat de film soms wat wegzakt in wat te langzame momenten.

Voor de rest zeker een aanrader voor de genrefan.

avatar van trueblood

trueblood

saaie langdraaderige film die nergens over gaat

kan niet tippen aan de DECENT zoals sommige beweren

gang in gang uit mijn in mijn uit

avatar van trueblood

trueblood

avatar van Daan258

Daan258

Is er al bekend wanneer de dvd release is van deze film???

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Tegenvaller. Beneath is een horrorfilm waarin weinig gore voorkomt, maar waarin wel een goede sfeer word opgebouwd. Spannend word het bij vlagen waardoor niet het maximale eruit word gehaald. Zonde, want er had meer in kunnen zitten bij deze film.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

AmazingPP schreef:

Heel de film zit je met een dicht geknepen anus te kijken, tenminste

Bij mij is onderhand de rek wel uit dat bruine elastiek dus ik sla deze maar over.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

mayhemblik schreef:

avatar van Jimske

Jimske

Matige thriller met een heel klein horrorkantje. Begint nog aardig, beetje mystiek in de mijn, maar ontaardt in een niemandalletje met een tegenvallend plot. 2*

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Leuke thriller waarin de spanning goed wordt opgebouwd maar ontaardt in een soort van horrorfilm met een matig einde, daarom blijft hij steken op 3,5 sterren

Goed geacteerd ook, altijd een plezier om Fahey aan het werk te zien

Gelukkig ook geen typisch vader-dochter verhaal

Gebaseerd op ware feiten????

avatar van Daan258

Daan258

Jammer.

Had hier al heel lang naar uitgekeken maar toch een flinke tegenvaller.

Ik had echt gehoopt op een film als bijvoorbeeld As Above So Below of The Descent. Maar dit was helaas een heel stuk minder. Het verhaal stelde niet veel voor en miste echt de spanning en schrikmomenten. Qua sfeer was het nog wel goed te doen maar dat kan de film helaas niet redden.

avatar van Doom4

Doom4

Aardige rampen film,

Heeft totaal niks te maken met de andere vergelijkingen van films die genoemd werden. Het enigste wat ik jammer vond aan de film is dat ze een beetje tussen de oorzaken in blijven hangen. Daar bedoel ik mee, werden ze nou allemaal gek of was het echt die 19 die omkwamen die hun lichamen overnamen? Ook het einde begreep ik niet helemaal. Ze bleven tussen die 2 oorzaken inhangen en dat vond ik jammer. Als ze 1 hadden gekozen, maakt me niet uit welke en dat beter uitgewerkt hadden dan was de film beter geweest.

avatar van Aapje81

Aapje81

Deze Beneath (2013) was vanavond op SBS9 en niet deze Beneath (2013)

avatar van stinissen

Aapje81 schreef:

Deze Beneath (2013) was vanavond op SBS9 en niet deze Beneath (2013)

Aangepast en bedankt