Dances with Wolves (1990)

2450 stemmen | gemiddelde 3,83
Drama / Western
180 minuten / 236 minuten (director's cut)
geregisseerd door
Kevin Costnermet Kevin Costner, Mary McDonnell en Graham Greene
Lt. John Dunbar wordt als held onthaald nadat hij per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning leidt in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij vraagt om een positie in het westen, maar hij vindt een verlaten plek. Al snel komt hij er achter dat hij daar niet alleen is: hij ontmoet een wolf en een Indiaanse stam. Hij raakt bevriend met de Indianen, en ontmoet een blanke vrouw die opgegroeid is bij de Indianen.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 23:51 uurHet indianen-gebeuren kan sommige mensen ook gewoon wat minder interesseren he? En ik vind Costner daarbij ook nog eens van de minst zeggende acteurs op aarde. Wat dan overblijft zijn de schitterende plaatjes van de natuur.
Ik heb ook niks met westerns, dus het hoeft er qua setting maar een beetje op te lijken en ze zijn mijn interesse kwijt.
[permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 2:31 uurDogie_Hogan schreef:Storkie schreef:
0,5 (puber-) stemmen trekken gemiddelde snel naar beneden. Neem daarom eigenlijk alleen de IMDB scores serieus.
Op IMDb heeft ie maar een 8,0 en staat daarbij niet in de top250

4,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 10:09 uurDe director's cut net gezien, die aanmerkelijk langer is dan de originele bioscoopversie. Omdat het lang geleden is dat ik de originele versie zag weet ik niet welke scenes zijn toegevoegd, maar misschien is dat maar goed ook. De rustige flow van de film blijft in ieder geval gehandhaafd en geen enkele scene is overbodig. Prachtige film, eenvoudig verteld maar meeslepend en groots qua inhoud. Het camerawerk is subliem, net als de score van John Barry. Verbluffend debuut van regisseur Costner; als akteur is hij hier ook geweldig.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 17:43 uurdeze film heb ik denk het meest gezien van iedereen.. .. kwam omdat we vroeger deze op videoband hadden, maarja we hadden maar één videoband.. haha