Braveheart (1995)

geregisseerd door
Mel Gibsonmet
Mel Gibson,
Sophie Marceau en
Brian CoxHet einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.Deze film staat op nummer 38 in de top 250
» volledige top 250
5,0
[permalink] geplaatst op 19 december 2011, 11:19 uurHarco is volgens mij 13 jaar oud, want Braveheart niet gezien hebben slaat nergens op. En cheesy? Nee hij zegt tegen zijn vriendin geen chick of bitch, geeft haar geen breezer en ritje achterop de scooter. Sorry
Deze film is een van de beste films allertijden. Aantal keren dat ik deze gezien heb zijn niet meer op een hand te tellen. Absolute topper!
3,0
[permalink] geplaatst op 21 december 2011, 12:32 uurIk vond het liefdesverhaal (de tweede dan) flinterdun en zwaar storend. Daarnaast was de zit voor mij net iets te lang; dit ligt niet zozeer aan de film, maar aan mij. Al zijn er genoeg films waarbij ik wel 3 uur geboeid kan zitten kijken, maar de meerderheid niet helaas. Het verhaal zat prima in elkaar natuurlijk, mooie landschappen etc. maar ik vind het ook jammer dat het verhaal zoveel afwijkt van de werkelijkheid.
En als laatst en toch wel meest storend is, dat ik 3 uur heb gewacht op het ultieme gevecht om de vrijheid van de Schotten te bewerkstelligen tegen de Engelsen. Dit gevecht bestond echter alleen uit 1 zin van de narrator. Toch wel een fikse tegenvaller.
Al met al, een krappe voldoende
5,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 12:34 uurGoede film, niks mis mee!
5,0
[permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 6:16 uurDit is de beste film van Mel Gibson ooit!!!
4,5
[permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 11:41 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBijzonder goed.
Braveheart, een film met een filmposter die me er lange tijd van heeft weerhouden om hem te kijken. Braveheart heeft me positief verrast.
Van het verhaal zijn natuurlijk veel varianten. Ik wist dat Wallace vocht vanuit wraakgevoelens alleen de dood van zijn toekomstige vrouw zag ik niet aankomen. Prachtig uitgewerkt liefdesverhaal waarbij je meteen in het begin al sympathie krijgt voor Wallace. Van de versierpogingen van Wallace kan menig romcom nog wat leren.
De gevechten zijn erg goed in beeld gebracht. De flitsende beelden zijn hier en daar dan wel wat storend, het geweldige vrijheid gevoel maakt het allemaal goed.
De film wordt vooral gered door Gibson. Zonder heb zou de film erg weinig te bieden hebben. Hij zet een heerlijk personage neer die het erg makkelijk maakt mee te leven. Dit komt de hele film ten goede en wekt het gevoel op zelf strijder te zijn van zijn leger.
De muziek valt ook erg op, goed gekozen alleen soms was het net wat té opvallend.
Einde was erg mooi, hij houd stand tegen de martelingen en blijft zich inzetten voor de vrijheid, tot het allerlaatst.
Een film die mij erg goed is bevallen.