Jumper (2008)

geregisseerd door
Doug Limanmet
Hayden Christensen,
Samuel L. Jackson en
Rachel BilsonDavid Rice (Hayden Christensen) ontdekt op jonge leeftijd dat hij een jumper is. Hij kan zichzelf van de ene naar de andere plek teleporteren. Deze speciale krachten gebruikt hij om zichzelf een luxe leven te bezorgen. Echter de Paladin organisatie onder leiding van Roland Cox (Samuel L. Jackson) maakt jacht op zulke personen. Want alleen God mag de kracht hebben om op elke plek te zijn op elk desgewenst tijdstip.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 2:39 uurZeer vermakelijke film waar je niet al te veel over moet gaan nadenken. Dan kom je er namelijk achter dat veel dingen niet echt logisch zijn. Dat zowel de paladins als de jumpers nogal ongewone maar sensationele methodes gebruiken om elkaar uit de weg te ruimen terwijl het veel makkelijker en effectiever kan.
Ach, hij is best heel erg leuk. En aangezien ik er eentje ben die stemt op basis van amusementswaarde: 3,0.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 2:44 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMinotaures schreef:
''Only God should have this power.''
Geen interessante film.
Had ooit een trailer gezien en dat wekte wat interesse op. Toch pakte de film totaal anders uit dan ik had verwacht.
Het verhaal is niet geweldig om te noemen. Het is erg simpel: het gaat over mensen met een speciale gave. Met zulke mensen op de wereld, verwacht je natuurlijk dat er anderen zijn die er wat tegen doen om te zorgen dat zulke mensen met een gave daar geen misbruik van maken. Hier volg je een Jumper, David. Zo begint dus een strijd tussen David en L. Jackson en zijn ploeg.
Personages waren niet boeiend, zelfs Jackson's personage wekte weinig interesse... Met z'n witte haar. In Christensen's personage kon ik me een beetje vinden, want met zo'n macht waar je alles mee kan doen had ik ook ongeveer hetzelfde gedaan als hij. En dan nog Bilson, een vriendin van Christensen, die geen idee heeft over z'n gave en achtervolgers.
De effecten vond ik toch wel mooi, vooral de locaties en z'n jumps. Zo heb je verschillende locaties waar die is geweest, Egypte (Piramides en de Sphinx), de Big Ben in London, Colosseum in Rome, de Empire State Building in New York en nog meer plekken. Qua effecten en locaties is het dus prima op beeld.
De speelduur valt ook wel mee, tegen de 80 minuten. Al waren er een aantal momenten waar ik toch moest kijken waar de film was en hoelang die nog duurt. Maar dat had te maken met een redelijk saai verhaal en personages die niet veel boeiden.
De gevechten tussen de 2 Jumpers en de Paladijnen waren slap. Totaal niet bijzonder en zonder spanning, dus dat thriller kan makkelijk weggelaten worden.
Met het overslaan van deze film zul je niets missen.
Leuk onzinverhaaltje van iemand die weer zo nodig moet laten zien dat hij er verstand van heeft. 90% van de filmkijkers kijkt een film omdat het simpelweg vermakelijk is. Dit is wel degelijk een film met een hoge originaliteitswaarde, dus jouw uitspraak 'Met het overslaan van deze film zul je niets missen' is nogal gebaseerd op je eigen ervaring.
Ik zou zeggen, ga er lekker voor zitten en zie of de film je interesse kan wekken.
2,5
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 1:36 uurPim1993 schreef:
Het lijkt me toch duidelijk dat een persoonlijke recensie over de kijkervaring en wat je ervan vond gaat. Dat is dus waar ik het over heb. Geen probleem dat je het onzin vindt, dat is natuurlijk je mening. Maar om nou erbij te zetten 'nodig laten zien die dat er verstand van heeft' vind ik een beetje kortzichtig.
90% van de filmkijkers kijkt een film omdat het simpelweg vermakelijk is.
Onderzoek naar percentages gedaan?
Ookal kijken mensen naar een film omdat het 'simpelweg vermakelijk is', zijn er bepaalde punten waar men op let. Dat kunnen dus irritatie-, sterke- en zwakke punten zijn. Je hebt dus hoe dan ook commentaar en kritiek.
Het is inderdaad uit mijn ervaring zo opgekomen, vandaar dat ik het dus in mijn recensie plaats.
2,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2011, 15:04 uureen beetje overbodige film.... ongeloofwaardig en onbelangrijk -
heb me niet eens vermaakt... -
2 voor de moeite...
2,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 17:50 uurHeb deze destijds nog in de cinema gezien

Is natuurlijk niet fantastisch, maar ja wat verwacht je ook.
De effecten zijn wel oké enzo. Samuel L. Jackson vind ik sowieso een redelijk irritante acteur (in de meeste films.) Heb deze een jaar geleden voor het laatst gezien, dus moet 'm misschien maar eens opnieuw bekijken. Maar met het gemiddelde dat deze film haalt krijgen toch wel andere films voorrang.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 december 2011, 20:07 uurHier had 'k eigenlijk alleen maar erg matige reacties over gehoord, maar toch eens besloten hem te bekijken en hij is veel beter meegevallen dan gedacht. Dankzij de korte speelduur (84min) gaat het verhaal goed vooruit (mocht misschien nog wel wat langer geduurd hebben) en zitten er niet direct dode momenten in de film. Het verhaal is origineel en leuk gevonden.
Wel een opvallende verschijning van Samuel L. Jackson. Dit keer heeft hij witgrijs haar, dus het valt wel erg op.
'k vond het een leuk filmpje die zeker entertainde. 'k zou hem wel niet op dvd kopen, omdat ze de film misschien iets uitgebreider mochten maken, maar voor de rest is er zeker niks mis mee.
2,5
[permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 7:55 uurLang getwijfeld maar uiteindelijk ga ik toch voor de 2.5*
Het verhaal is origineel, de uitwerking s**** langs alle kanten.
Hier had veel meer kunnen mee gedaan worden...
Samuel doet het nog behoorlijk, de jonge Darth Vader een stuk minder.
Nee, had hier toch iets meer van verwacht!