134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

locatie: Films » Rush Hour (1998) » Info

Actie / Komedie
98 minuten

geregisseerd door Brett Ratner
met Chris Tucker, Jackie Chan en Tom Wilkinson

Nadat Lee, een detective uit Hong Kong, een grote buit van de crimineel Juntao heeft teruggevonden kidnapt deze de dochter van een Chinese diplomaat in Amerika. Lee wordt naar Amerika gestuurd om als diplomaat op te treden bij de ontvoering, maar daar moet de Amerikaanse politie niets van hebben. Ze besluiten een agent in te zetten om Lee bezig te houden.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 17:12 uur
Respekked schreef:
Leuk dat Chan een aardig mopje kan vechten, maar daar word ik toch niet heel enthousiast van.

Ik wel!! _O_ ^O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 17:18 uur
Jackie Chan, Bruce Lee, Tony Jaa, Jet Li

Stuk voor stuk pro's uit de Oosten die weten wat ze doen. Allemaal bewegingen en combi's waar je je ogen uitkijkt. Topgasten!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Rush Hour 2 (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Rush Hour 2 (€ 4,99)
gratis verzending

Rush Hour 3 (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 13:43 uur
Zo is het!

Je moet je eens voorstellen hoeveel bloed, zweet en tranen het hen heeft gekost om zo'n niveau te behalen. Werkelijk onvoorstelbaar wat een discipline die hebben.

Neem nu Jackie Chan. Hij is bijna 60 jaar en ik ben er zeker van dat zijn conditie minstens 5 keer zo goed is als de mijne. Respect!
De anderen 3 die je daar vermeld, kunnen ook een machtig staaltje vechten, maar Jackie Chan onderscheidt zich van hen door zijn charisma. Werkelijk een prachtkerel. Hij is gewoon de 'goede man' die hij vaak in zijn film speelt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 12:54 uur
Standaard verhaal wat het beste te vergelijken is met de Lethal Weapon-speelfilms
Ook valt hij een beetje in de categorie Beverly Hills Cop.
2 tegenpolen die elkaar toch nodig hebben om de klus te klaren.
De vechtscènes van Jackie Chan zijn gewoon formidabel. :D
Ik heb me echt wel vermaakt.
Dit soort speelfilms kunnen mij altijd wel boeien.
3 delen zijn echter meer dan genoeg.

4,0 * voor deel 1.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 15:28 uur
Chris Tucker, wat een grappige vent! Jackie Chan een god met z'n vecht kunsten :D Gewoon ideaal deze 2 personen in een film :D Heb er erg van genoten.

pumpking
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2010, 9:44 uur
Chris Tucker doet me toch telkens lachen, Jackie Chan neem ik er bij...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2010, 1:56 uur
Dan toch maar weer eens bekeken voor de ik denk minstens 25e keer. Vroeger een grote Jackie Chan fan geweest. Rush Hour blijft leuk. Komt natuurlijk ook door Chris Tucker die de film gewoon de juiste dosis humor geeft. Topduo!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 17:11 uur
Slappe film, veel actie, weinig inhoud. Lachwekkende bedoening voor mij, afvoeren die troep.
:r

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 18:23 uur
:r

Zo jij kijkt veel films op een dag, vandaag 15 films gezien? Heb je ze eigenlijk wel ooit gezien? En als je ze gezien hebt, beoordeel ze dan niet omdat je ze 5 jaar (of zoiets) gelezen gezien hebt...

Sorry niks persoonlijks, vind het gewoon raar om 15 films op een dag te beoordelen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 13:45 uur
Makkelijk op een week ,zelfs meer, heb een mega geheugen voor films, en hou niet van zeikerds als jij, laat iedereen zijn zeg doen, en denk niet in anderen hun plaats, en ik kijk al ruim 45 jaar films.

PS: Als ik jou Top 10 hier zie _O^ , dan weten we het wel *:|*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 15:30 uur

PS: Als ik jou Top 10 hier zie _O^ , dan weten we het wel *:|*

Had ik er niet bij gezegt dat het niks persoonlijks is, nauwja als jij het zo persoonlijk wilt opnemen ook goed...

Wat is er mis met mijn top 10? DIT IS MIJN TOP 10, niet de jouwe, je kunt er grappen over maken zoveel je wilt, het doet me niks... Ik laat ook iedereen zijn zeg doen, ik ben niet degene die zit te zeiken, ik zeg iets omdat ik het raar vind, kom jij met een zeik reply...

PS: Jij grappig over mijn top 10 doen, dat is pas echt mensen hun zeg laten doen LOL (je spreekt je eigen tegen)

PS2: Deze week meer dan 15 films gezien, en vandaag 25 films een beoordeling gegeven, zo al meer dan 35 films deze week gezien? Gaat goed...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 18:42 uur
Jou top 10 geeft een indruk van je intilligentie _O^, verder maak ik geen woorden vuil aan iemand die niet goed kan lezen.
(....Makkelijk op een week ,zelfs meer)
Het is jouw top 10, maar hij stelt alleen maar rommel voor, daarmee weten we genoeg.
Veel verbeelding kan een mens niet altijd goed doen.
Exit the Killerbee99, trouwens een super idiote naam hoor. _O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 19:00 uur
pgm schreef:
(....Makkelijk op een week ,zelfs meer)
Veel verbeelding kan een mens niet altijd goed doen.
Exit the Killerbee99, trouwens een super idiote naam hoor. _O^

Niet goed kan lezen?

Volgens mij ben jij degene die niet kan lezen...

Denk je nauw echt dat ik er iets om geef dat jij mijn top 10 rommel vind of dat mijn naam en gedrag jou niet aanstaat?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 20:17 uur
Geinige film. Je moet Chris Tucker leuk vinden anders ga je je eraan ergeren. Ik vind het wel een geinig kerel. Jammer dat hij sinds deel 3 geen film meer heeft gemaakt.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2010, 21:58 uur
Een Grappige Film vooral Chris tucker _O^

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2010, 15:42 uur
hun twee klikken gewoon.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2010, 21:27 uur
Prachtige film met een uiterst grappige Chris Tucker.. hij speelt dit echt heel goed.. het is chris tucker op zn best

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2010, 20:09 uur
goede komedie, heb op veel momenten zitten lachen! Chris tucker speelt geniaal

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 19:28 uur
Eén van de leukste actiekomedies die ik ooit heb gezien. De altijd leuke vechtscènes in Jackie Chan films gecombineerd met de zeer komische woorden en daden van Chris Tucker. Jammer dat de laatstgenoemde niet in veel films speelt. Vind deze overigens ook meteen de sterkste van de drie.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 22:16 uur
Raar gedoe om eerst Rush Hour 3 uit te zenden en dan deel 1.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 22:23 uur
Dit blijft toch een hele goede klassieker. Na deze film ben ik groot fan geworden van Chris Tucker, die spontaniteit waarmee hij die grapen maakt is ongekend. Geweldig hoe hij acteert. Jackie Chan ook niet te vergeten. Vind ze een ijzersterk duo in deze film. Top film, goed gelachen ook, en ook veel actie gezien.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2011, 12:13 uur
De zoveelste Leathal Weapon kloon, en ook deze vond ik maar weinig aan. Ben nooit een Jackie Chan fan geweest en zal het ook nooit worden. Flauwe grappen, domme vechtscenes en veel jatwerk. Al vond ik deze nog wel leuker dan Deel 3, die was echt slecht! Inderdaad heel vreemd om eerst deel 3 en dan deel 1 uit te zenden... :?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2011, 12:49 uur
De eerste Rush Hour, blijft voor mij nog steeds de beste.

De snelgebekte Tucker en de charismatische Chan vormen een leuk team. Veel chemie tussen de twee en dit stralen ze gelukkig ook uit. Typisch Amerikaans, veel over the top actie, zwarte en soms een tikkeltje grove humor, en de grappen zijn ook flauw. Máár, melig wordt je er zeker van.

De actiebeelden zijn flitsend, snel en interessant om te zien. Natuurlijk zit je wel eens met het gevoel; 'Tuuurlijk joh!', maar wel met een grote lach op je gezicht en niet met een chagrijnige blik.

Je blijft een 'lief' buddy gevoel houden, maar naarmate de film vordert zie je Chan's personage ook een bepaalde groei doormaken. Nice!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 23:00 uur
Een actiefilm uit het boekje (spektakel, humor, Jackie Chan ...)
Tucker is wel een hilarisch beest! :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2011, 14:50 uur
Bij vlagen een erg grappige buddy movie en de chemie tussen Chan en Tucker is erg aanwezig. Al zakt Tucker soms wel door de irritatiegrens heen. De actie is erg leuk in beeld gebracht en Chan wet altijd een glimlach op je gezicht te toveren met zijn stunts.
Het verhaal wist me echter niet te pakken en na afloop van de film moet ik toch zeggen dat de herziening wel een beetje tegenviel. Ben tegenwoordig een beetje uitgekeken op dit genre heb ik door.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2011, 23:54 uur
Zaten bij vlagen leuke grappen in, grote bek van Tucker was nergens vervelend.
Leuk dat er vechtscenes in voorkwamen van Chan die ook al in eerdere films te zien waren (toevallig laatst Se Ying Diu Sau gezien).
Binnenkort de andere 2 maar eens kijken.

movies2323
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2011, 0:10 uur
In zijn genre is dit gewoon een zeer sterke komediefilm!
4****

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 10:11 uur
Heel erg leuke film met een niet al te ingewikkeld, maar wel leuk verhaal over de 2 agenten die qua karakter totaal verschillend zijn en dat levert een geslaagde film op!
Behalve een leuke comedy is dit ook nog een goede actiefilm.
Behalve de supercoole vechtkunsten van Jackie Chan zijn er ook nog genoeg vuurgevechten explosies, noem maar op..
Voor ieder wat wils dus!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2011, 21:41 uur
Alweer een tijdje geleden dat 'k deze had gezien en hij heeft eigenlijk nog niks van z'n charme verloren. Het verhaal is niet zo bijzonder, maar kijkt vlot weg.
De film moet het vooral hebben van de interactie tussen de hoofdpersonages. Goed gecast en het duo werkte wel.
De film is niet super humoristisch, maar een glimlach kon er zeker van af. De bloopers tijdens de aftiteling waren wel een leuke toevoeging.
Leuk om te bekijken tijdens een luie dag.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2011, 18:32 uur
Beproefd recept natuurlijk: twee verschillende cops die samen ten strijde trekken tegen het kwaad. Naast alle cultuurclashende grappen is er een nog mix tussen knallende pistolen en coole martial arts. Jaja, je ziet al dat soort dingen aankomen, wanneer een Amerikaan een Chinees ontmoet. Jackie Chan en Chris Tucker doen het wel aardig, maar nooit vond ik het briljant grappig, hooguit onderhoudend. Chris Tucker kan soms zo irriterend werken met zijn krijsstem en dat viel me eigenlijk behoorlijk tegen. Voor de rest was dit wel oke.

(moderator)
avatar van Spetie
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 9:27 uur
Erg vermakelijke film die volgens de bekende Buddy formule werkt.

Jackie Chan is iemand die vaak duidelijk moeite heeft met de Engelse taal. De manier waarop hij sommige zaken zegt spreekt niet van goed acteerwerk, maar het maakt zijn houding en uitspraak er soms wel grappig door en in deze film is dat ook het geval. Chris Tucker is zijn tegenhanger. Een drukke zwarte Amerikaan zoals er wel meer zijn, maar Tucker in hier ook best grappig. Maar het belangrijkst van deze film is nog wel dat de twee chemie met elkaar hebben, waardoor de film nog een stuk genietbaarder wordt.

Het verhaal heeft verder niet zoveel om het lijf. De humor is echter vermakelijk, waarbij de tegenstrijdigheden tussen de twee hoofdrolspelers soms leuk naar voren worden gebracht. Ook de soms best spectaculaire actie is goed, waarbij Chan weer eens goed laat zien wat hij kan en hoe gevarieerd en veelzijdig hij op dat gebied is. Leuk dus, maar de term de eerste de beste is bij deze filmreeks echter wel van toepassing.