Love & Basketball (2000)

geregisseerd door
Gina Prince-Bythewoodmet
Omar Epps,
Sanaa Lathan en
Dennis HaysbertAl vanaf haar tiende jaar heeft Monica Wright slechts één droom: een profcarrière als basketbalspeler. Ze deelt haar passie met haar nieuwe buurjongetje Quincy McCall, die de zoon is van een wereldberoemde basketbalspeler. Hoewel de twee samen opgroeien, ontdekken ze pas op het eindexamenfeest van high-school dat ze meer gemeen hebben dan alleen de liefde voor de sport. Na een korte romance, raakt de verliefdheid echter in het slop omdat ze op het speelveld teveel van elkaar verschillen. Quincy en Monica schieten door naar de top, maar verliezen elkaar uit het oog.
[permalink] geplaatst op 24 november 2005, 23:31 uurjeugdsentiment
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2006, 17:34 uurJyG schreef:
jeugdsentiment
Jeugdsentiment
Film komt uit 2000! Hoe kan het dan jeugdsentiment zijn.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 maart 2008, 12:51 uurSpijtig dat deze nergens op DVD te vinden is met NL sub
Heel mooie film
4,0
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2008, 11:17 uurIdd jeugdsentimen ik zat in groep 6 en we keken de film met 678 en de leraren dachten dat het een sportfilm, maar op een gegeven moment zat de leraar alle erotische stukken door te spoelen XD
4,0
[permalink] geplaatst op 10 november 2008, 19:27 uurOok met de beste vrouwelijke zwarte actrice Alfre Woodard .
Goede vrij onbekende film die zeer de moeite waard is.
4,5
[permalink] geplaatst op 15 december 2008, 16:51 uurWat een prachtige romantische film!
Nooit echt melig maar geweldig puur en o zo overtuigend. Je leeft echt met de 2 mee en hoopt natuurlijk dat alles nog ok komt.
Het basketbal heeft trouwens niet de overhand zodat ook niet basketbal liefhebbers deze zeker eens moeten proberen.
Een aanrader en eindelijk nog eens 4,5* voor een film.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 december 2008, 12:00 uurWaar heb jij hem gezien?
Ik heb hem nog altijd niet gevonden op DVD in onze regionen.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 februari 2009, 17:46 uurZeer mooie film. Vindt wel dat het op het einde heel nsel allemaal weer goed komt. misschien iets te snel. Maar toch een leuke , romantische fim
5,0
[permalink] geplaatst op 17 juni 2009, 14:29 uurClichéfilm, romances, enz.
En toch...
De reden waarom ik deze een vijf geef heeft niet per sé te maken met de kwaliteit van de film, maar wel met het gevoel dat het teweegbrengt.
Als tienjarige keek ik deze film voor de eerste keer, toen al bezeten van basketbal en nu nog steeds. Telkens als ik deze bekijk: pure nostalgie. De onschuldige jaren...
Daarom
4,5
[permalink] geplaatst op 5 januari 2010, 21:46 uurvoor mensen die deze film nergens kunnen vinden
MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
wel zonder ondertiteling, als hij hem niet goed opent vanaf de eerste keer, paar keer pagina vernieuwen
on topic
ben een echte basketball-liefhebber, en deze film weet mij te boeien van begin tot eind. je moet wel een beetje van de zoetsappige romance-scenes houden, maar de combinatie tussen sport-relatie enz is goed gefilmd
5,0
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 16:59 uurzeker mooie film en ook romantische film
4,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 22:09 uurZie deze twee acteurs erg graag spelen, en het verhaal boeit me ook, mooie liefdesfilm en basketfilm, de titel zegt het he ^^