Se Ying Diu Sau (1978)

geregisseerd door
Woo-ping Yuenmet
Jackie Chan,
Siu Tien Yuen en
Jang Lee HwangJackie is een arme jongen die werkt op een kung-fu school. Hij kan geen kung-fu, maar de andere jongens van de school proberen wel hun geleerde kung-fu op hem uit. Op een dag redt hij een oude man die inelkaar wordt geslagen door gemene studenten van de Eagle Claw school. Het blijkt dat de oude man de laatste meester is van de Snake Fist Style en hij besluit Jackies leraar te worden. De gemene Eagle Claw meester is van plan de Snake Fist Style uit te roeien en wil dus de oude meester en Jackie doden.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2002, 13:42 uurniet zo goed als drunken master maar genoeg voor 3 sterren
5,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2003, 9:17 uurDeze film rulez.. Er zit alles in goede humor(kon wel wat meer), actie, avontuur en een goede verhaallijn dat er meestal niet in zit bij Kung-fu films.. Anyway *5*
4,0
[permalink] geplaatst op 1 juli 2005, 1:45 uurWhiteWizard schreef:
ben het met je eens maar een 5 is net iets teveel
3,0
[permalink] geplaatst op 2 juli 2005, 23:05 uur5 is veel teveel, maar desalniettemin wel een leuke film, ik geef er 3* voor
3,5
[permalink] geplaatst op 17 april 2006, 23:13 uurEven goed als Drunken Master I. Hoe kan het ook anders als ze wel erg gelijk zijn, als nog wel een stel Chan films dat zijn. Een enkele maal klinkt een noot van een John Barry Bond-score door alsmede magisch gebruik van Jean-Michel Jarre's Oxygène: Part II (in een training montage en bij het eindgevecht). 3.5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 17 april 2006, 23:37 uurNee andere gevechtstijlen maar als in de gehele verloop van gebeurtenissen.. Siu Tien Yuen deed deze rol al enkele malen waaronder ook bij Drunkenmaster. Maar zoals ik ook al zei zijn er nog meer die hierbij in de buurt komen. Hoe meer je er ziet (ben nu al heel ver op weg, 34 films) hoe meer je gelijkenissen ziet, van truukjes (hey dit is nu al de tweede film waarin Chan zijn vriendin van haar scooter aftrekt!) tot aan hele verhalen.
5,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2006, 20:03 uurHey Neo bedoel je dat Chan in deze film zijn vriendin van zijn scooter aftrekt!?, er komen helemaal geen scooters in deze film voor, zover ik weet
3,5
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2006, 20:25 uurDat was een losstaand voorbeeld van iets dat steeds terugkeert in zijn films.
5,0
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2006, 16:44 uurDe enige film waarin Jackie zijn vriendin van haar scooter aftrekt is Police Story, en ik ken verder geen andere films waar die zijn vriendin van de scooter aftrekt, noem die dan eens op ?
3,5
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2006, 16:49 uurHeb er een heleboel in een paar weken tijd gekeken achter elkaar. Geen idee meer welke dat zou zijn, maar het zit echt in meerdere films.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 april 2008, 1:43 uurBlijkbaar 17 films met Chan gezien tot nu toe, en Snake in the Eagle's Shadow en Drunken Master (de films waarmee hij doorbrak) vind ik zijn beste werk. Natuurlijk ook te danken aan de regie van Woo-ping Yuen. In deze twee films zie je geen spectaculaire stunts of gedoe met auto's en hovercrafts, maar simpelweg adrenalinepompende kung fu! Geweldig ballet, zowel de snake-fist- als de dronkenstijl. In beide films wordt de meester geweldig vertolkt door acteur Siu Tien Yuen. Zeer charismatisch. Overleed helaas alvorens de opnames begonnen voor The Magnificent Butcher, anders had ie het kunstje nog eens kunnen doen. 4*
5,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2009, 12:24 uurHad nog helmaal niet op deze film gestemd.
Had hem paar jaar geleden gezien maar nu reeds aangeschafd op DVD. Prachtige film.
Het klopt wel dat Jackie Chan films bijna altijd hetzelfde concept hebben en dat ook bijna iedere film dezelfde acteurs worden gebruikt (meester in drunken master, en nog iemand die ook de leider van de rivalerende school uit Dragon Lord en zo zijn er nog wel wat dingen op te noemen)
Ik houd van die concept, "afgetroefd" 'trainen "eindgevecht". Vooral die trainingsscanes zijn altijd prachtig om te zien. Goed camerawerk.
Jackie Chan films moet je gewoon in groepen verdelen
Oude klassieke chinese kung-fu films
Chinese gevechtfilms
Amerikaanse gevechtfilms
Drama films (New Police, Crime story, the myth etc)
Ik heb nu zowat alle JC films gezien. Ik mis alleen The protector en dan heb ik ze allemaal gezien! En ze zijn allemaal goed. De ene is beter dan de andere.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2009, 18:26 uurEen wat serieuzere variant op Drunken Master, verder zit er (in de vertelwijze) niet zo heel veel verschil tussen bijde films. Deze beviel me in ieder geval iets beter als die DM. De vechtstijl en cheografie waren in deze film ook wat cooler om naar te kijken. Verder gewoon een prima wegkijker maar meer dan dat ook niet.
5,0
[permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 19:55 uurSamen met Drunken master werd Chan een ster in Hong kong.
Geweldige martial Arts film. De sfeer van de vecht stijl is geweldig. Zeer goede setting, goed acteerwerk en goede gevechten natuurlijk. Jammer dat er een matig/waardeloos vervolg kwam. 5,0 voor deze Kung Fu klassieker.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 21:07 uurErg leuke Jackie Chan film, met genoeg humor en gevechten om anderhalf uur van te genieten.
Soms is de humor net iets te geforceerd, maar alles bij elkaar loopt de film lekker door. Dat Chan hierna meer van dit soort film maakte, is niet belangrijk. Hij is er nu eenmaal goed in.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2011, 0:27 uurDe start van Woo-ping Yuen.
Toch wel de duidelijk held van deze film. Chan en Siu Tien Yuen zijn ook best oké, maar het is uiteindelijk het frivole actiewerk dat deze film boven z'n tijdsgenoten uittilt.
Choreografieën zijn hier al best apart, met als hoogtepunt het "schoteltje grijpen", heerlijk dat soort semi-martial arts. Sommige scenes ogen echter nog wat slordig en vlotten ook niet altijd een goed. Zo zijn de drunken style scenes in het begin van de film een beetje knullig en traag, iets waar Yuen hard aan zou werken in z'n latere films.
Verhaaltje is absoluut verwaarloosbaar net als de fake make-up en de wat ruwe humor af en toe. Verder nog wel een gaaf live "cat vs snake" gevecht en heel wat martial arts spektakel. Maar later zou dit allemaal nog stukken beter uitgevoerd worden.
Vermakelijk, maar iets teveel schoonheidsfoutjes voor een vlotte voldoende.