134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.528 berichten | 4.928.917 stemmen

Siu Nin Wong Fei Hung Ji Tit Ma Lau (1993)

Alternatieve titel: Iron Monkey

Siu Nin Wong Fei Hung Ji Tit Ma Lau (1993)
183 stemmen | gemiddelde 3,58
mijn stem:
Hongkong
Actie / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Woo-ping Yuen
met Donnie Yen, Rongguang Yu en Jean Wang

De zachtaardige dr. Yang (Rongguang Yu) is in de nachtelijke uren Iron Monkey; een vechter tegen de corrupte regering. De gouverneur chanteert de befaamde dokter en Kung-Fu meester Wong Kei-Ying (Yen) om te helpen Iron Monkey te vangen. Als Wong Kei-Ying achter de beweegredenen van dr. Yang komt, helpt hij hem in de strijd tegen een kwade Kung-Fu monnik, die er op uit is om Iron Monkey te verslaan.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2010, 15:06 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De humor....., je moet er van houden! Ik vond het in ieder geval heerlijk flauw toen iedereen die iets met apen van doen had gearresteerd werd op voorspraak van de maffe, radeloze gouverneur die ten einde raad was in zijn zoektocht naar de ijzeren aap. Vaak ging dit gepaard met steekhoudende, objectieve (?) beargumentaties zoals: je ziet eruit als een aap, dus meekomen jij! _O^ Hetzelfde fijne, cheesy gevoel als bij A Chinese Ghost Story overrompelde mij wederom. Ik ben zeker in voor meer van dit soort onzin!

Uiteindelijk stelt het verhaal niet zo heel veel voor al was het dankzij de humor dus best aangenaam om te volgen. De gevechten zien er uiteraard geweldig uit, vooral het eindgevecht is onwijs spectaculair in beeld gebracht. Hulde! Een dikke 3,5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2010, 13:09 uur
Eentje met een flínk stijgende lijn.

Het opent wat aan de krakkemikkige kant. Humor, geluidseffecten en typetjes; het is allemaal even wennen, maar stilaan krijgen dat soort zaken iets aandoenlijks en word je bovendien getrakteerd op de meest adembenemende kung-fu van zo'n beetje elk personage. Dat ook Miss Orchid (dat roterende tafeltje is geweldig) en Wong Fei-hung (de plu, de dansende monnik) van wanten weten, is een duidelijke meerwaarde.

Film dendert vrolijk voort, draaiend op een plotje dat nog niet eens zo gammel is, met als kers op de taart de komst van een nieuwe baas. Het wordt niet alleen leuker, ook wat grimmiger en dat slot op de brandende palen is om in te lijsten. De onzekere start is dan ook allang vergeten in al deze uitgelaten kung fu pret. Kostelijk.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Iron Monkey (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Iron Monkey (€ 8,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Iron Monkey (€ 8,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

Mr_White
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2010, 22:51 uur
Lekker campy kung fu filmpje die naast de gortdroge humor ook nog eens goede gevechten neerzet, waarbij mooi gebruik wordt gemaakt van de talenten van de acteurs maar ook goede wire-techniek (en dat is wel eens anders).

NightSpirit
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 14:54 uur
Ik kan me echt voorstellen dat je dit verschrikkelijk vind. Maar ik vond hem echt geniaal. Wat een moves, en lekker lachwekkend geacteerd! 4,5 *

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 22:52 uur
Best aardig Wuxia filmpje, maar enkel het eindegecht was echt leuk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2011, 20:07 uur
Wow, wat is de Shaolin King Kong Palm toch een vreselijk brute en indrukwekkende move.
Dit is een prima martial arts film met een hoop uitstekend gechoreografeerde en razendsnelle gevechten. Geweren heeft men niet nodig, de kogels worden gewoon met dodelijke precisie geworpen. Het eindgevecht zit ook goed in elkaar en ziet er dan ook spectaculair uit. Toch is het niet mijn favoriete gevecht in de film. Ik vind de andere gevechten minstens zo indrukwekkend, zoals bijvoorbeeld dat straatgevecht van Donnie Yen met zijn paraplu. Het eerste gedeelte van de film vind ik dan ook het beste gedeelte. Op het einde gaat het enkel en alleen om het vechten. Dat is daarvoor wel anders. In het begin maken we kennis met de personages en de Iron Monkey en valt er heel wat te lachen. Die humor is echt geweldig, met situaties zoals maxcomthrilla er hierboven eentje beschrijft. Is echt mijn type humor, ik heb er dan ook echt van genoten.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 17:09 uur
Als de gevechten nu niet versneld werden zou ik een half sterretje extra geven. Het was al erg nep maar door die "truc" is het gewoon nog nepper. Spijtig want er zaten leuke ideeën in.