ad
  • 139.660 films
  • 6.622 series
  • 20.066 seizoenen
  • 432.354 acteurs
  • 280.284 gebruikers
  • 8.089.296 stemmen
Avatar
 

Logboek

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van BBarbie. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021

Strawberry Bubblegums (2016) 2,0

gisteren om 16:35 uur

Luchtige roadmovie over een tiener die in de Duitse pornowereld op zoek gaat naar haar vader en daarbij geholpen wordt door een vroegere collega van haar moeder met de veelzeggende artiestennaam Udo Ochsenschwanz.
Een zwalkende televisiefilm, die slechts oppervlakkig met de 18+ filmindustrie te maken heeft en last heeft van geforceerde pogingen om grappig te zijn.

details   naar bericht   reageer  

Sik Ching Nam Lui (1996) 3,0

Alternatieve titel: Viva Erotica, afgelopen maandag om 14:42 uur

Interessant inkijkje in de filmindustrie in Hongkong, waar een regisseur tegen heug en meug een softcorefilm moet draaien. Hij krijgt daarbij niet alleen te maken met zijn eigen tegenzin, maar ook met uiteenlopende problemen op de set, zoals een onwillige protagoniste (een mooie rol van de nog jonge Qi Shu). Tegelijkertijd staat de relatie met zijn vriendin onder druk. Een amusante film.

details   naar bericht   reageer  

Walk of Shame (2014) 3,0

afgelopen zondag om 13:00 uur

Een typisch Elizabeth Banks-filmpje, d.w.z. een ietwat sexy, maar onschuldig niemendalletje. Goed voor anderhalf uur gedachteloos vermaak. De openingsscène is grappig en daarmee meteen het beste deel van de film.

details   naar bericht   reageer  

Night in Paradise (2020) 2,0

Alternatieve titel: Nak-Won-Eui-Bam, afgelopen zaterdag om 22:13 uur

Ridicule gangsterfilm naar beproefd Koreaans recept: een nepverhaal en veel, hééél veel nepbloed. Uiteindelijk komt er natuurlijk een eind aan het bloedvergieten, want bij gebrek aan personages die het nog doen, bloedt de film vanzelf dood.
Acteerwerk (voor zover van toepassing): 2*.
Amusementswaarde: 0*.
Pulp!

details   naar bericht   reageer  

The Bronze (2015) 2,5

afgelopen zaterdag om 18:38 uur

Misschien hebben de filmmakers gedacht: hoe grover hoe beter. Maar een komedie met zo’n irritant hoofdpersonage is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Dat geldt te meer voor deze film, omdat er buiten de turnbeelden ook visueel weinig te genieten valt. Erg matig.

details   naar bericht   reageer  

The Notorious Bettie Page (2005) 3,0

afgelopen zaterdag om 13:39 uur

Deze film over de pin-up carrière van Bettie Page is minder “notorious” dan je zou verwachten. Het is meer van grote stappen, snel thuis. De film mist diepgang. Zaken als misbruik thuis of de snelle overgang naar naaktmodel worden slechts vluchtig –haast terloops– aangeroerd zonder enige context. Lookalike Gretchen Mol doet haar best, maar kan niet voorkomen dat de film vanwege zijn magere verhaal in figuurlijke zin weinig om het lijf heeft en geen recht doet aan de “Queen of the Pin-up”.

details   naar bericht   reageer  

Misseu Hongdangmu (2008) 2,0

Alternatieve titel: Crush and Blush, afgelopen zaterdag om 08:02 uur

Hyo-jin Kong is haast onherkenbaar in deze dramedy over een manipulerende lerares, die voor zichzelf een plaatsje wil bemachtigen in een bestaande driehoeksverhouding rondom een getrouwde collega. Het begin is nog wel leuk, maar al snel verzandt de film in een herhaling van zetten. Matig.

details   naar bericht   reageer  

Barely Legal (2011) 2,0

afgelopen vrijdag om 19:44 uur

Een sekskomedie voor en over tieners, die last beginnen te krijgen van hun hormonen. Je zou het niet zeggen, maar iemand heeft zich daadwerkelijk beziggehouden met het schrijven van een scenario voor deze belabberde videofilm. Het resultaat van die noeste arbeid is een puinhoop, die drie aantrekkelijke dames evenwel de gelegenheid biedt fysiek behoorlijk uit te pakken. Daar is niks mis mee, want ze zien er alle drie zonder meer goed uit (Melissa Johnston i.h.b.). Daarmee kan ik dit sikkeneurige commentaar toch nog positief afsluiten.

details   naar bericht   reageer  

Nan Jing de Ji Du (1995) 3,5

Alternatieve titel: The Christ of Nanjing, afgelopen vrijdag om 19:36 uur

Een bitter verhaal over een gedoemde liefde met sterke acteerprestaties van de beide protagonisten. Een intens romantisch drama, dat jammer genoeg last heeft van het christelijke sausje dat af en toe over het verhaal wordt uitgegoten.

details   naar bericht   reageer  

La Región Salvaje (2016) 2,5

Alternatieve titel: The Untamed, afgelopen donderdag om 19:05 uur

Deze smeltkroes van genres leidt tot een rare film, die alle kanten opschiet en uiteindelijk nergens landt. De som der dingen steekt nauwelijks boven de middelmaat uit en laat veel te veel vragen onbeantwoord. Een vage film.

details   naar bericht   reageer  

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (2018) 3,5

afgelopen donderdag om 10:46 uur

Zijn tekeningen zijn vaak hilarisch in al hun (cynische) eenvoud. Het levensverhaal van John Callahan is dat allerminst. Dat heeft veel weg van een emotionele rollercoaster met erg veel dieptepunten. Hoewel ik geen fan ben van Joaquin Phoenix, moet ik erkennen dat hij in deze film op overtuigende wijze invulling geeft aan deze geschakeerde en turbulente rol. Een pakkende film.

À propos: ik betwijfel of degene, die verantwoordelijk is voor de synopsis, de film zelf gezien heeft.

details   naar bericht   reageer  

Hana to Hebi (1974) 1,5

Alternatieve titel: Flower and Snake, 14 april, 18:31 uur

Naar verluidt een klassieker onder de pinku-films. Nou, het zal wel aan mij liggen, maar ik vond er weinig aan. Ik heb inmiddels een redelijk aantal pinku’s gezien en bij mij bungelt deze film binnen dat genre ergens onderaan. Dat gemartel is niks voor mij. Ik had regelmatig te doen met protagoniste Naomi Tani, die volgens mij veel afgezien heeft bij de opnames voor deze film.

details   naar bericht   reageer  

LenaLove (2016) 2,5

14 april, 14:58 uur

Televisiefilm over cyberpesten. Dat scholieren en studenten via sociale media elkaar het leven zuur proberen te maken is al erg genoeg. Wanneer ook ouders die tak van sport gaan beoefenen en cyberpesten gebruiken als wraakmiddel, dan is natuurlijk het hek van de dam.
Het scenario heeft wel wat weg van een gordiaanse knoop. Dat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de film.

details   naar bericht   reageer  

Choke (2008) 2,5

14 april, 14:57 uur

Nogal matige komedie over wat in wezen zielige mensen zijn. Zij trachten wel te communiceren, maar vinden amper een luisterend oor.
Een oversekste Sam Rockwell doet een moedige poging de film te dragen door zichzelf een nonchalante houding aan te meten, maar dat is vergeefse moeite. Het script is simpelweg te zwak om er iets van te kunnen maken.

details   naar bericht   reageer  

Sseommeotaim (2001) 2,5

Alternatieve titel: Summertime, 13 april, 08:12 uur

Sensueel drama over een voortvluchtige student, die een intieme relatie krijgt met een jonge vrouw die de hele dag door haar man, een voormalige politieagent, opgesloten wordt in haar huis.
Meer prikkelend dan spannend. De ontknoping zie je van verre aankomen.

details   naar bericht   reageer  

Yuk Po Tuen: Tau Ching Bo Gam (1991) 2,0

Alternatieve titel: Sex and Zen, 12 april, 15:13 uur

De film heeft volgens mij meer te maken met plastische chirurgie dan met zen. Fraaie kostuums en settings proberen het maffe verhaaltje, dat voortdurend over de top gaat, te verhullen. Voor de rondborstige lijven geldt het tegenovergestelde. Niet slecht in zijn soort, maar dat zegt verder weinig in dit geval.

details   naar bericht   reageer  

Mr. Jones (2019) 4,0

Alternatieve titel: Obywatel Jones, 12 april, 09:57 uur

Regisseur Agnieszka Holland staat doorgaans garant voor de pakkende films, vaak over mensen die in de verdrukking komen. In dit schokkend docudrama vertelt zij het verhaal van Gareth Jones, de journalist die uit eerste hand verslag deed van de kolossale hongersnood (met miljoenen slachtoffers) in de Oekraïne begin jaren 30. Het middengedeelte waarin de hongersnood in beeld wordt gebracht, is verbijsterend. Eigenlijk geldt dat evenzeer voor de manipulaties om het verhaal van Jones vanwege “hoger belang” in discredit te brengen.

Geen absolute topper, maar ik schrik toch een beetje van de matige waarderingen op dit forum. O, ironie.

details   naar bericht   reageer  

The Confidence Man JP: Princess (2020) 3,0

Alternatieve titel: Konfidensuman JP Purinsesu-hen, 11 april, 16:25 uur

Deze op zichzelf staande sequel van The Confidence Man JP: The Movie (2019) heeft een heel ander verhaal, maar is minstens zo leuk als zijn voorganger. Het succes van de film werd evenwel overschaduwd door het trieste nieuws dat twee vooraanstaande leden van de cast (Haruma Miura en Yūko Takeuchi) in de zomer van 2020 kort na de première een einde aan hun leven maakten.

details   naar bericht   reageer  

The Confidence Man JP: The Movie (2019) 3,0

Alternatieve titel: コンフィデンスマンJP The Movie, 11 april, 16:24 uur

Vlotte komedie over een bende oplichters, die een gewiekst plan bedenken om een kostbare diamant te stelen, maar daarbij op de huid gezeten worden door een yakuzaleider. De verrassende ontknoping zag ik niet aankomen. Een leuke film met een inventief verhaal en een topbezetting.

details   naar bericht   reageer  

I Care a Lot (2020) 3,5

10 april, 21:57 uur

Heerlijke thriller met alleen maar onaangename personages. Een onderkoelde Rosamund Pike speelt een glansrol en verdiende daarmee in mijn ogen terecht een Golden Globe. Het einde van de film vond ik niet erg sterk, maar daarvoor heb ik echt genoten mede dankzij de komische ondertoon en de soms verrassende wendingen.
Ik ben Dianne Wiest al in talloze films tegengekomen, maar als… gangsterbaas? Dat is volgens mij een primeur.

Trouwens, onverschrokken vrouwen lijken een trend te worden. Voor de vuist weg: Wonder Woman, Kuessipan, Sweetwater, A Girl from Mogadishu en nou deze. Ik kan dat alleen maar toejuichen. Het heldendom in filmland is veel te veel een chauvinistisch mannenwereldje..., vind ik.

details   naar bericht   reageer  

Decadencia (2015) 1,0

10 april, 13:39 uur

Deprimerende film over een jonge vrouw, die slachtoffer wordt van een gestoorde playboy die via haar genoegdoening wil krijgen voor een onverwerkt jeugdtrauma. Veel minder een speelfilm dan een langgerekte reclamespot voor siliconen. Decadent? Dat is eigenlijk nog een eufemisme.

details   naar bericht   reageer  

Ode to Joy (2019) 3,5

Alternatieve titel: The Pursuit of Unhappiness, 10 april, 10:19 uur

Kataplexie. Ik had er nog nooit van gehoord. Regisseur Jason Winer heeft er een optimistische dramedie over gemaakt met een luchtige toonzetting. Een charmant filmpje.
À propos: Morena Baccarin is een prachtige vrouw. Maar dat wisten wij al.

details   naar bericht   reageer  

Curiosa (2019) 3,0

9 april, 20:34 uur

Openhartig relaas over de roerige relatie eind 19e eeuw van de erotische schrijver Pierre Louÿs met zijn muse Marie de Régnier, die getrouwd was met een van zijn beste vrienden. Het verhaal is geïnspireerd door niets verhullende foto’s en brieven van het tweetal.

Mits je geen aanstoot neemt aan het vele naakt is het best een aardige film, die overigens wel wat diepgang mist. De film geeft veelal een droge opsomming van losse gebeurtenissen, zonder veel verhaal eromheen.
Noémie Merlant (Portrait de la Jeune Fille en Feu) vertolkt een zeer uitdagende hoofdrol.

details   naar bericht   reageer  

The Taverna (2019) 3,5

9 april, 15:18 uur

Een vriendelijke film met een lach en een traan over een knusse Griekse taverne, waar op een avond van alles en nog wat gebeurt. Het aanstekelijke, gevarieerde verhaal draait in zijn kern om de saamhorigheid van een zeer gemêleerd gezelschap. Een kostelijke kleine film uit Australië met levensecht acteerwerk.
De film doet in de verte een beetje denken aan My Big Fat Greek Wedding (2002).

details   naar bericht   reageer  

Land (2021) 3,5

9 april, 10:16 uur

Ingetogen psychodrama over de zin van het bestaan, in de persoon van een vrouw die na een traumatische ervaring zich terugtrekt uit de samenleving en vervolgens geconfronteerd wordt met een vergaande vorm van altruïsme.
Een mooie tour-de-force van Robin Wright, die zichzelf regisseerde in dit geslaagde regiedebuut. Daar is weinig mis mee, maar het zijn toch vooral de adembenemende beelden van de majestueuze Rocky Mountains die de meeste indruk nalaten.

details   naar bericht   reageer  

Jin Ping Shuang Yan (1974) 2,0

Alternatieve titel: The Golden Lotus, 8 april, 17:19 uur

Onevenwichtig drama over een Chinese rokkenjager, begin 12e eeuw, die in zijn jacht op vrouwen totaal geen last heeft van scrupules. Het verhaal is niet veel meer dan de aaneenrijging van gekonkel, zoals je dat wel meer ziet in Oosterse films over die tijd. Afgezien van de gelikte settings stelt het allemaal bitter weinig voor. Onopvallend bijrolletje van Jackie Chan als perenverkoper in het begin van de film.

details   naar bericht   reageer  

Sweetwater (2013) 3,5

Alternatieve titel: Sweet Vengeance, 6 april, 22:00 uur

Wraakfilm verpakt als western, waarin een onverschrokken jonge weduwe het opneemt tegen een gewetenloze sekteleider. Ik ben niet zo van westerns, maar deze film is over het geheel genomen erg onderhoudend.
January Jones en Jason Isaacs stellen de show. Ed Harris zit op de tweede rij als de komische noot in het geheel. Het verhaal is dik in orde en de settings zien er authentiek uit. Prima film.

details   naar bericht   reageer  

Sekkusu Hantâ: Sei Kariudo (1980) 1,0

Alternatieve titel: Sex Hunter, 6 april, 17:23 uur

De eerste vijf minuten gaan over ballet. De rest is perverse porno van het ziekelijke soort. Weerzinwekkend om een understatement te gebruiken. Wel zonde van al die cola.

details   naar bericht   reageer  

Der Trafikant (2018) 3,5

Alternatieve titel: The Tobacconist, 6 april, 10:47 uur

Boekverfilming met een eerlijk sfeerbeeld van Oostenrijk, dat aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog overspoeld wordt door de nazi’s. In een sfeer van vervolging en racisme komt een jongeman met vallen en opstaan tot volwassenheid. De secundaire verhaallijn over zijn relatie met een variétédanseres voegt weinig toe.
Een opvallende rol is daarentegen weggelegd voor de vaak weergaloze Bruno Ganz in een van zijn laatste films. Sinds Der Untergang uit 2004 herken ik zijn stem uit duizenden.

details   naar bericht   reageer  

Retfærdighedens Ryttere (2020) 2,5

Alternatieve titel: Riders of Justice, 5 april, 18:40 uur

Niet mijn ding. Dit soort zwarte humor met deels karikaturale personages en overmatig geweld ligt mij niet. Achteraf bezien vind ik dit eigenlijk toch een beetje zonde van mijn tijd. Typisch zo’n film die ik morgen alweer vergeten ben. Jammer, maar helaas.

details   naar bericht   reageer  

Legend of the Doll (2006) 3,0

Alternatieve titel: Sei Bishôjo Figyua Den, 5 april, 15:08 uur

Schattige fantasie over een jongen die poppen verzamelt. Wanneer zijn nieuwste aanwinst plotseling tot leven komt, roept dat bij hem herinneringen op aan zijn vroegere vriendin. Simpel en toch leuk.

details   naar bericht   reageer  

Tong Chiu Ho Fong Nui (1984) 3,5

Alternatieve titel: Tang Dynasty Uninhibited Woman, 4 april, 21:41 uur

Historisch drama over een taoïstische priesteres, die het klooster verlaat om met haar dienstmeid zelfstandig te gaan wonen teneinde zelf te bepalen hoe ze wil leven. Dat wil nog wel eens spanningen oproepen in haar omgeving.
Een film over feminisme avant la lettre met af en toe wat scheuten romantiek en martial arts.

Naar verluidt is uit het verloren gegane origineel van deze film circa een uur weggesneden. Dat is te merken, want sommige scènes zien er onaf uit en ook de overgangen zijn hier en daar nogal abrupt. Het verhaal loopt niet altijd soepel.
Desondanks is het nog steeds een fraai vormgegeven drama met prima acteerwerk van Pat Ha Man-Jik in de titelrol en van Hoi-Ling Lam als haar dienstmaagd.

details   naar bericht   reageer  

Zongcai Bie Tai Huai Zhi Qiyue Jiao Qi (2018) 2,0

Alternatieve titel: Young President and His Contract Wife, 4 april, 16:30 uur

Gelikte soap over een gedwongen huwelijk in welgestelde kringen en het gekonkel daaromheen. Hier en daar wordt een halfslachtige poging gedaan om wat suspense in het verhaal te brengen. Het weinig overtuigende acteerwerk maakt de film er niet beter op. Matig.

details   naar bericht   reageer  

Yes Day (2021) 2,0

4 april, 09:35 uur

Zeker aanvankelijk een vermakelijke familiefilm met een aardig uitgangspunt, maar wanneer de familie na het bezoek aan het pretpark uit elkaar valt, vliegt de film gierend uit de bocht. Wat resteert is niet het soort humor dat ik erg kan waarderen. Jammer, want het begin is best leuk.

details   naar bericht   reageer  

Manji (1983) 2,0

Alternatieve titel: Swastika, 3 april, 19:54 uur

Halfbakken poging tot een remake van de gelijknamige film uit 1964. In vergelijking met het origineel wordt veel meer de nadruk gelegd op het in beeld brengen van de lesbische scènes en daar wordt de film niet beter van. Op de keper beschouwd een overbodige remake.

details   naar bericht   reageer  

Piccole Labbra (1978) 2,0

Alternatieve titel: Little Lips, 3 april, 13:55 uur

Een Lolita-achtig verhaal over een piepjonge tiener die het leven van een gehandicapte oorlogsveteraan gaat beheersen. Het verhaal en de acteerprestaties zijn nogal matig. Volgens mij vond regisseur Cattarinich dat minder belangrijk dan het tonen van expliciete beelden van de nog zeer jonge Katya Berger.

details   naar bericht   reageer  

J'aime Regarder les Filles (2011) 3,5

Alternatieve titel: 18 Years Old and Rising, 3 april, 10:00 uur

Met een mooi tijdsbeeld van politiek Frankrijk begin jaren 80 als decor, een verrassende komedie met een eerlijk verhaal over de groeistuipen (en de fouten die daar bij horen) van een tiener, die zich verschuilt achter een opzichtige façade. Verblind door zijn hormonen maakt hij steeds verkeerde keuzes, terwijl de echte oplossing voortdurend binnen handbereik ligt.
Opvallend sterke acteerprestaties van de drie protagonisten, Pierre Niney voorop. Een leuke, warme film.

details   naar bericht   reageer  

Dong-chang-ho-eui Mok-jeok (2015) 2,5

Alternatieve titel: The Purpose of the Alumni Association, 2 april, 19:56 uur

Erotische film over twee voormalige studiegenoten, die zich hals over kop in een sensuele affaire storten. Hij is getrouwd, maar zijn vrouw woont met haar kinderen in de Filipijnen. Zij is een alleenstaande weduwe. Primair een film over lust en daarom rijkelijk gevuld met softcorescènes. Dat gaat ten koste van het (te magere) verhaal, dat goed beschouwd het kind van de rekening is geworden.

details   naar bericht   reageer  

Miss Stevens (2016) 3,0

2 april, 09:28 uur

Klein drama over de ongemakkelijke relatie van een weifelachtige lerares met haar scholieren. Na het zien van alle films van regisseur Julia Hart, die stuk voor stuk niet of nauwelijks boven de middelmaat uitsteken, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat zij niet in staat is om door te pakken. Al haar films blijven aan de brave en/of oppervlakkige kant. Wat meer venijn zou welkom zijn.

details   naar bericht   reageer  

Azali (2018) 2,5

Alternatieve titel: Fate, 1 april, 19:08 uur

Schrijnend verhaal over een tiener, die met de hulp van haar moeder weet te ontkomen aan uithuwelijking, maar uiteindelijk van de regen in de drup terechtkomt. Een rafelige film, die eruitziet als een documentaire en nagenoeg gespeend is van emoties. Daar hadden de filmmakers meer van moeten maken.

details   naar bericht   reageer  

Tengoku no Honya - Koibi (2004) 3,5

Alternatieve titel: Heaven's Bookstore, 1 april, 10:42 uur

Vriendelijke film over het herstel van voortijdig afgebroken carrières. Het magische sausje met de schakeling tussen hemel en aarde geeft de gelaagde film extra cachet.
Erg mooie dubbelrol van Yūko Takeuchi, die in het licht van deze film bezien saillant genoeg in september 2020 uit het leven stapte.

details   naar bericht   reageer  

The Artist: Reborn (2017) 2,5

Alternatieve titel: Atiseuteu: Dashi Taeeonada, 1 april, 10:01 uur

Drama over een recalcitrante kunstenares, die in de sjoemelende kunstwereld vasthoudt aan haar principes en dientengevolge haar eigen gang gaat. Het script zit op zich wel aardig in elkaar, maar met uitzondering van protagoniste Hyeon-kyeong Ryu komt de rest van de cast niet overtuigend over. Er had volgens mij meer in gezeten.

details   naar bericht   reageer  

Private School (1983) 2,0

Alternatieve titel: Private School... for Girls, 31 maart, 17:26 uur

Eind jaren 70, begin jaren 80 kwam er in relatief korte tijd een verzameling flauwe, platvloerse sekskomedies uit Hollywood. De films hadden een aantal zaken met elkaar gemeen. Vaak vormden kostscholen het decor en meestal ging het om hitsige jongens, die zich in allerlei bochten wrongen om de meisjes te begluren in de doucheruimte of de slaapvertrekken. Veel verder dan het tonen van wat blote borsten en/of achterwerken gingen de filmmakers destijds niet.
Als je er een gezien hebt, heb je ze eigenlijk allemaal gezien want er zit weinig variatie in. Deze film probeert mee te liften met het toenmalige succes van Fast Times at Ridgemont High (1982) –ook met Phoebe Cates, de latere Mrs. Kevin Kline– maar blijft daar kwalitatief ver van verwijderd.

details   naar bericht   reageer  

Hachigatsu no Nureta Suna (1971) 1,0

Alternatieve titel: Wet Sand in August, 30 maart, 19:19 uur

Nagenoeg plotloze film over jongeren, die tijdens hun vakantie aan zee het noorden helemaal kwijt zijn. Als het de bedoeling van regisseur Fujita was om een Japanse tegenhanger te maken van Marcel Carné’s Les Tricheurs (1958), dan is zijn missie faliekant mislukt. Een belabberde film met een zwak verhaal zonder enige cohesie en dito acteerwerk. Rommel.

details   naar bericht   reageer  

Fast Color (2018) 2,5

30 maart, 09:51 uur

Gezien de sterke bezetting een tegenvallend sciencefictiondrama over een matriarchale familie, wier leden beschikken over wel heel bijzondere paranormale vaardigheden. Aan de acteerprestaties ligt dat niet, want die zijn dik in orde. De veelvuldig vertoonde dwarrelende materies zijn daarentegen min of meer exemplarisch voor het dwarrelende verhaal. Jammer.

details   naar bericht   reageer  

Bara to Tsuripu (2019) 2,5

Alternatieve titel: Rose and Tulip, 30 maart, 07:42 uur

Afgezien van de twist in het verhaal gebeurt er niet zoveel in deze dramedy over persoonsverwisselingen en kunstvervalsing. Een tamelijk slap verhaal met navenant acteerwerk. Matig.

details   naar bericht   reageer  

Metro Maalai (2019) 3,5

Alternatieve titel: மெட்ரோ மாலை, 29 maart, 20:31 uur

Aansprekende film over twee eenzame, doodongelukkige mensen in een metropool. Het gemis aan genegenheid in het dagelijks leven kunnen zij wederzijds opvullen. Een mooi romantisch drama met ingetogen en bedachtzaam achterwerk. De film wordt opgesierd met spectaculaire nachtelijke beelden van de skyline van Kuala Lumpur.

details   naar bericht   reageer  

Ulvepigen Tinke (2002) 4,5

Alternatieve titel: Tinke, 29 maart, 19:35 uur

Het maken van kinderfilms (d.i. films met kinderen) en van 19e -eeuwse plattelandsdrama’s kun je met een gerust hart aan de Denen overlaten. Beide ingrediënten komen samen in deze beklijvende familiefilm over het wel en wee van een slonzig, maar gevat weesmeisje dat sterk bevriend raakt met een eenvoudige boerenknecht en en passant ook nog met een zwakbegaafde boerenzoon.

Vooral dankzij het aanstekelijke spel van de beide jonge protagonisten telt deze film over kameraadschap talloze prachtige scènes. Het dramatische verhaal, hier en daar doorspekt met humor, doet de rest. Het resulteert in een bijzonder mooie film, die je met een lekker gevoel achterlaat.

Complimenten i.h.b. voor de schalkse Sarah Juel Werner in de titelrol en voor regisseur Morten Køhlert. Zij hebben mij een heerlijk anderhalf uur bezorgd.

details   naar bericht   reageer  

Morgane et Ses Nymphes (1971) 2,5

Alternatieve titel: Girl Slaves of Morgana Le Fay, 29 maart, 15:20 uur

Je moet goed zoeken om in deze mystieke fantasie een verhaallijn te ontdekken. In feite biedt de film niet veel meer dan een parade van mooie vrouwen en gezwollen dialogen. Afgezien van het vrouwelijk schoon en in weerwil van de lesbische ondertoon komt de film tamelijk oubollig over.

details   naar bericht   reageer  

Agiwa Na (2017) 3,5

Alternatieve titel: Baby beside Me, 29 maart, 11:07 uur

Pakkend drama over een jongeman, die nog bij zijn moeder woont en plotseling opgescheept zit met een baby, waarvan hij niet de vader is. Terwijl de gezondheid van zijn moeder achteruitgaat, levert de zoektocht naar zijn verdwenen verloofde alleen maar deprimerende informatie op.
Behalve op het dramatische verhaal drijft de film vooral op de ijzersterke vertolking van Yi-kyeong Lee.

details   naar bericht   reageer  

An American Zealot (2021) 2,0

28 maart, 20:26 uur

Weinig geloofwaardige film over een fanatieke studente, die het recht in eigen hand neemt en een aanslag pleegt op een abortusarts in de overtuiging dat daarmee de wereld beter af zou zijn.
Het hele verhaal van de film staat mij enorm tegen. De climax maakt het er niet beter op. Absurd!
En nu maar hopen dat mensen niet op een idee gebracht worden.

details   naar bericht   reageer  

Omoi, Omoware, Furi, Furare (2020) 3,0

Alternatieve titel: Love Me, Love Me Not, 28 maart, 17:28 uur

Romantisch drama over studenten die met vallen en opstaan de liefde ontdekken. Een charmante film over allerlei liefdesperikelen van jongeren, die niet goed weten hoe zij met hun gevoelens moeten omgaan. Geen topper, maar best aangenaam.

details   naar bericht   reageer  

Stealing Heaven (1988) 3,5

28 maart, 11:26 uur

Biopic over een middeleeuwse theoloog annex filosoof en diens “verboden” liefdesrelatie met een assertieve jonge vrouw. Zwaarmoedig drama dat oplicht wanneer de intelligente en levendige Héloïse in beeld verschijnt; een mooie rol van scènesteler Kim Thomson. Op de keper beschouwd draait de film meer om haar dan om haar geliefde Abelard (Derek de Lint).

details   naar bericht   reageer  

Puppylove (2013) 3,0

28 maart, 11:24 uur

Coming-of-age film over een middelbare scholier, die onzeker worstelt met haar ontluikende seksualiteit en wier leven in een stroomversnelling komt als zij bevriend raakt met een vroegrijp, vrijgevochten buurmeisje van het type “lang leve de lol”.
Zorgvuldig geobserveerd tienerdrama dat hier en daar voyeuristische trekjes vertoont. Zowel bedachtzaam, als ook openhartig.

details   naar bericht   reageer  

Invitation (2020) 3,0

Alternatieve titel: Geunyeoeui Bimiljeongwon, 27 maart, 11:27 uur

Psychodrama over een onverwerkt liefdestrauma. Een traag drama dat pas laat op gang komt en lang niet alle vragen beantwoordt. De twist in het verhaal betreffende de zoon is minder verrassend dat hij allicht bedoeld is. Geen topper, maar goed te doen voor een keer.

details   naar bericht   reageer  

Asa ga Kuru (2020) 4,0

Alternatieve titel: True Mothers, 26 maart, 19:04 uur

Gelaagde film over de voor- en achterkant van adoptie. Enerzijds zijn er de kinderloze ouders, die na lang wikken wegen voor adoptie kiezen. Anderzijds de jonge tiener, die tegen wil en dank gedwongen wordt haar pasgeboren baby voor adoptie af te staan.

Regisseur Naomi Kawase neemt de tijd om beide partijen en hun respectievelijke problemen te introduceren. In het tweede deel van de film, waarin de betrokkenen met elkaar geconfronteerd worden, kiest zij er voor de identiteit van de biologische moeder aanvankelijk te camoufleren. Achteraf bezien een nogal opzichtige poging om de kijker op het verkeerde been te zetten. Het verhaal wordt er evenwel niet minder om.

Al met al een ontroerende film, die valse sentimenten weet te vermijden. Zoals te verwachten is weer een prima vertolking van de ervaren Hiromi Nagasaku, met de aantekening dat Aju Makita (als de tiener) nauwelijks voor haar onderdoet. Zonder meer een fraai vormgegeven film –met een pakkend verhaal– die een breed publiek verdient.

details   naar bericht   reageer  

The Mongolian Connection (2019) 2,0

22 maart, 17:17 uur

Gewelddadige actiefilm over een FBI-agent die een misdadiger naar Mongolië moet brengen om te getuigen tegen een maffiabaas. Eenmaal daar barst de hel los. Weinig verhaal, veel geweld. Puur voor de liefhebbers.

details   naar bericht   reageer  

Layla Majnun (2021) 2,0

21 maart, 15:05 uur

Verfilming van de aloude legende over de verboden liefdesrelatie tussen Layla en Majnun, verplaatst naar de tegenwoordige tijd. Het is een simplistisch, voorspelbaar liefdesdrama, dat amper weet te boeien. Reza Rahadian doet het wel aardig als de Romeo in het verhaal, maar de rest stelt niet veel voor. Goedbeschouwd vormen de fraaie beelden van het oude centrum van de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe nog het beste deel van de film.

details   naar bericht   reageer  

Silk Road (2021) 2,5

21 maart, 09:58 uur

Contemporaine misdaadfilm over cybercriminaliteit, gebaseerd op waargebeurde feiten “except for what we made up or changed”. In vergelijking met detectiveverhalen “uit de oude doos” schiet de film qua spanning rijkelijk tekort. De hippe vormgeving compenseert dat enigszins, al houden de acteerprestaties niet over.
Met Ross Ulbricht is het overigens niet goed afgelopen. Hij werd veroordeeld tot 2x levenslang + 40 jaar, zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating. Best wrang voor iemand die naar eigen zeggen op zoek was naar de ultieme vrijheid voor individuen.

details   naar bericht   reageer  

Diba (2020) 3,0

Alternatieve titel: Diva, 20 maart, 16:52 uur

Niets is wat het lijkt in dit sportdrama, dat gaandeweg wat horrortrekjes krijgt. Goed beschouwd gaat de film over de teloorgang van een jeugdvriendschap als gevolg van na-ijver. Een soms hallucinerende thriller die pas tegen het eind het complete, toch wel verrassende verhaal vertelt. Best onderhoudend, maar als geheel niet erg bijzonder.

details   naar bericht   reageer  

Little Big Women (2020) 3,5

Alternatieve titel: 孤味, 20 maart, 11:36 uur

Geschakeerd familiedrama waarin een verjaardagsfeestje wordt verdrongen door een moeizaam rouwproces, dat op zijn beurt overschaduwd wordt door allerlei persoonlijke problemen. De ietwat luchtige ondertoon maakt het minder dramatisch dan je zou verwachten.
Mooi camera- en acteerwerk. Prima regiedebuut van Joseph Chen-Chieh Hsu, geholpen door een uitstekende cast met de sexy Ying-hsuan Hsieh als uitblinker.

details   naar bericht   reageer  

My First Summer (2020) 4,0

19 maart, 09:36 uur

Sympathieke film over twee jonge enkelingen, ieder met een bleke toekomst voor zich. Hoewel zij elkaars tegenpolen lijken, vinden zij bij elkaar genegenheid en een zekere vorm van geborgenheid. Een warme film met verrassend sterke optredens van de jeugdige cast. Vooral Markella Kavenagh is goed bezig. Heel mooi.

details   naar bericht   reageer  

The Wilde Wedding (2017) 2,5

18 maart, 18:37 uur

Aan acteertalent geen gebrek in deze romcom. Het zijn evenwel paarlen voor de zwijnen omdat het in plaats van een samenhangend verhaal veeleer een verzameling losse schetsjes is. Oudgedienden als Close, Malkovich en Stewart laten een uitgewoonde indruk achter. Ik had vooraf redelijk hoge verwachtingen gezien de sterrenbezetting, maar dat uiteindelijk viel vies tegen.

details   naar bericht   reageer  

Josée (2020) 3,0

Alternatieve titel: Josee, the Tiger and the Fish, 17 maart, 22:36 uur

Remake van de Japanse film Joze to Tora to Sakana Tachi uit 2003. Bij vlagen een ontroerend romantisch drama met een in mijn ogen verwarrend en onbevredigend einde, want de cruciale twist in het verhaal komt onverwacht uit de lucht vallen en wordt op geen enkele wijze verklaard. De film kent wel meer raadselachtige ontwikkelingen. Dat is zonde eigenlijk, want het acteer- en camerawerk zijn goed verzorgd.

details   naar bericht   reageer  

Yi Miao Zhong (2020) 3,5

Alternatieve titel: One Second, 17 maart, 19:22 uur

Erg geslaagde komedie over een dorpje ergens middenin de woestijn, waar om de twee maanden een filmoperator een filmavond organiseert in het dorpshuis. Dat loopt deze keer niet gesmeerd, want de operator en een ontsnapte gevangene en een jonge vrouw zitten voortdurend in elkaars vaarwater. Yimou Zhang maakt er een gezellige en op talrijke momenten heerlijke komedie van. Vooral de scènes in de geïmproviseerde bioscoop zijn kostelijk.

De film stond geprogrammeerd voor het Berlinale van februari 2019, maar werd op het laatste moment teruggetrokken wegens “technische problemen”; lees: censuur van de Chinese autoriteiten.
De Chinese filmtitel “Yi miao zhong” is een mooie alliteratie van de naam van regisseur Yimou Zhang, die het verhaal mede baseerde op persoonlijke ervaringen.

details   naar bericht   reageer  

Ma Rainey's Black Bottom (2020) 3,0

Alternatieve titel: Black Bottom, 17 maart, 15:33 uur

Net als bij de verfilming van August Wilson’s toneelstuk Fences ben ik niet onverdeeld gelukkig met deze film. Aan emoties geen gebrek, zoals het hoort bij een film over de blues. Het onderlinge gehakketak begon mij op d’n duur echter tegen te staan en dat geldt ook voor het irritante gedrag van Ma Rainey. Dat zal best levensecht zijn, maar ik koester toch liever mijn dierbare herinneringen aan andere rollen van Viola Davis, zonder meer een van de beste actrices van het huidige tijdgewricht.
Jammer ook dat er relatief weinig aandacht geschonken wordt aan de muziek zelf. Dat vind ik een gemiste kans.

details   naar bericht   reageer  

Chak-Han Cheo-Je (2015) 2,5

Alternatieve titel: Good Sister in Law: Forbidden Love, 16 maart, 22:22 uur

Bij vlagen prikkelende film, die helemaal draait om de sensuele uitstraling van de Koreaanse zangeres Da-eun Baek (beter bekend als Viki), die op sommige momenten waarlijk van het scherm spat. Aanvankelijk een leuke romcom, maar vanaf het moment dat de film ondergedompeld wordt in erotische therapieën gaat het bergafwaarts met de film. Matig.

details   naar bericht   reageer  

Fantasy of the Girls (2018) 3,0

Alternatieve titel: Sonyeoui Segye, 16 maart, 20:35 uur

Hogeschoolfilm over de onderling ontluikende liefdesgevoelens van vrouwelijke leden van een toneelclub. Het is allemaal net iets te braaf en binnen de lijntjes om indruk te maken. Met wat meer durf en venijn zou de lesbische ondertoon beter tot zijn recht zijn gekomen.

details   naar bericht   reageer  

Good Posture (2019) 2,0

16 maart, 09:54 uur

Onbevredigend coming-of-age filmpje, gesitueerd in een wijk van Brooklyn waar de tijd lijkt stil te staan. Op de drempel naar volwassenheid trekt een jonge vrouw in bij een bekende schrijfster, die zij niet kent, amper te zien krijgt en met wie een rare vorm van communiceren ontstaat.
Ik heb niet kunnen doorgronden wat het hogere doel van dit filmpje is. Grace Van Patten doet haar best om er nog wat van te maken, maar is bij voorbaat kansloos gezien het lusteloze script (zie poster). De bijdrage van Emily Mortimer als de schrijfster is niet veel meer dan een opgerekte cameo.

details   naar bericht   reageer  

Loco por Ella (2021) 3,0

Alternatieve titel: Crazy about Her, 15 maart, 15:14 uur

De ludieke openingsscènes lijken een volbloed komedie aan te kondigen, maar dat pakt toch enigszins anders uit. Hoewel er nog steeds plaats is voor (soms flauwe) humor, wordt de ondertoon toch serieuzer wanneer het gebeuren zich verplaatst naar een psychiatrische inrichting. Tussen de regels door klinkt een voorzichtige boodschap over het in hun waarde laten van patiënten, zoals die ook te horen is in One Flew over the Cuckoo's Nest (verder gaat de vergelijking met die film niet op). Het resulteert in een goedgevoel komedie met een flinke scheut romantiek.
Al met al een aangename film, niet in de laatste plaats dankzij de enthousiaste cast.

details   naar bericht   reageer  

Sophie Jones (2020) 2,0

15 maart, 09:30 uur

Een droefgeestige film over volwassen worden, omkaderd door rouwverwerking. Een middelbare scholiere gebruikt (of is misbruikt een beter woord?) de dood van haar moeder om met vallen en opstaan haar seksualiteit te ontdekken. Een klein menselijk drama dat er niet in slaagt een beklijvende indruk achter te laten, maar dat kan aan mij liggen.

details   naar bericht   reageer  

Sai Gon Trong Con Mua (2020) 3,0

Alternatieve titel: Sài Gòn Trong Cơn Mưa, 14 maart, 11:27 uur

Mooie film over een jong stel, dat bij het waarmaken van hun dromen geconfronteerd wordt met de nodige tegenspoed. In weerwil van die tegenslagen en de druilerige sfeer een liefelijke film, opgeluisterd met een handvol stemmige liedjes. Geen topper, maar best aangenaam.

details   naar bericht   reageer  

Tom and Jerry (2021) 2,5

Alternatieve titel: Tom & Jerry, 14 maart, 09:27 uur

De animatiescènes vind ik over het algemeen wel leuk, maar het liveaction deel is ronduit bagger. Dat komt vooral omdat de acteerprestaties nogal te wensen over laten. Moretz c.s. zijn qua talent eenvoudig weg niet goed genoeg.

details   naar bericht   reageer  

Ai no Shinsekai (1994) 4,0

Alternatieve titel: A New Love in Tokyo, 13 maart, 11:44 uur

Sadomasochisme is zeker niet mijn ding. Toch vind ik dit een mooie film, omdat er veel aandacht is voor de scherpe tegenstellingen tussen de activiteiten van de sekswerkers overdag en ’s avonds. In weerwil van de scherpe kantjes wordt daardoor een heel menselijk, enigszins laconiek portret gecreëerd van de beide dames. Goed gedaan.

details   naar bericht   reageer  

The United States vs. Billie Holiday (2021) 3,5

13 maart, 11:40 uur

Aardige biopic over het turbulente leven van de toch wel legendarische jazz-zangeres Billie Holiday. Een film die echt thuishoort in het huidige BLM-tijdperk. Andra Day is goed bezig, maar niettemin staat mij bij dat ik Lady Sings the Blues uit 1972 met Diana Ross in de titelrol destijds een mooiere film vond. Ik ga dat binnenkort nog een keer checken.

details   naar bericht   reageer  

Rompis (2018) 2,5

13 maart, 11:20 uur

Zodra het verhaal zich verplaatst naar Nederland gaat de film qua locaties de mist in. Het begint ermee dat de protagonist gaat studeren in Wageningen, maar de film speelt zich af in Amsterdam (inclusief een grote molen midden in een groot weiland!). Ik denk overigens niet dat het thuispubliek in Indonesië daarover zal vallen.
Als je de locatiefouten negeert, dan resteert er een min of meer standaardverhaaltje over twee verliefde studenten wier relatie verstoord dreigt te worden door een (vermeende) indringer. Niks bijzonders dus, of het zouden de mooie beelden van Amsterdam moeten zijn. Ook bijzonder… mensen die per fiets naar de vertrekhal van Schiphol rijden!

details   naar bericht   reageer  

Vernost (2019) 3,5

Alternatieve titel: Fidelity, 12 maart, 13:34 uur

Psychodrama over een assertieve vrouw die haar man verdenkt van overspel en besluit om hem met gelijke munt terug te betalen. De eventuele consequenties heeft zij vooraf niet voorzien.
Een vlot filmpje met een handvol expliciete scènes. Dat is bepaald niet vervelend met een mooie vrouw als Evgeniya Gromova als sleutelfiguur van die scènes.

details   naar bericht   reageer  

The Mauritanian (2021) 4,5

Alternatieve titel: Prisoner 760, 11 maart, 10:45 uur

Guantánamo zal altijd een schandvlek blijven op het blazoen van de Amerikanen. Gedreven door wraakgevoelens voor de 9/11-catastrofe (“The War on Terror”) werden (en worden) daar essentiële beginselen van de rechtsstaat met voeten getreden. Bij gebrek aan bewijs worden gevangenen zonder enige vorm van aanklacht jarenlang vastgehouden en gemarteld.

Documentairemaker Kevin Macdonald heeft over de schrijnende lotgevallen van schrijver Mohamedou Ould Salahi in het strafkamp dit beklijvende docudrama gemaakt. Afwisselend met afgrijzen en boosheid heb ik zijn verhaal aan mij voorbij zien trekken.
Indrukwekkend, net als de vertolkingen van Jodie Foster en Tahar Rahim, twee acteurs rond wie je met een gerust hart een film kunt bouwen zoals zij al vaker hebben laten zien. Benedict Cumberbatch heb ik wel eens beter gezien en Shailene Woodley doet eigenlijk alleen maar voor spek en bonen mee.

details   naar bericht   reageer  

Locked Down (2021) 3,0

9 maart, 12:11 uur

Leuk idee om ten tijde van een lockdown op geraffineerde wijze een kostbaar kleinood te ontvreemden uit een gerenommeerd warenhuis. Het verhaal is ingepakt in een geinig filmpje, dat de sporen draagt van het huidige tijdgewricht. Best aangenaam dankzij de interactie tussen Anne Hathaway en Chiwetel Ejiofor.
Mogelijk de eerste film over een lockdown, maar naar mijn verwachting zeker niet de laatste.

details   naar bericht   reageer  

Erosu no Yûwaku (1972) 2,5

Alternatieve titel: Seduction of Eros, 8 maart, 16:32 uur

Na een braaf begin ontwikkelt de film zich tot een typische Japanse pinku-film met veel gekreun en gekneed van borsten. Tussen de softcorescènes door is er zowaar sprake van zoiets als een verhaallijn over meerdere mannen, die zich laten verleiden door een fraai gevormde jonge vrouw. Het lijkt er wel op dat regisseur Fujita zich niet helemaal senang voelt in dit genre. Allicht mede daardoor heeft de film letterlijk en figuurlijk weinig om het lijf.

details   naar bericht   reageer  

The World to Come (2020) 4,5

8 maart, 10:49 uur

Een met veel gevoel gemaakte film over twee eenzame vrouwen, die beiden vastzitten in liefdeloze huwelijken en de leegte in hun bestaan trachten op te vullen met wederzijdse intieme gevoelens. Het donkere karakter van het verhaal wordt extra geaccentueerd door de sobere en sombere enscenering.
Een beklemmend drama met eerste klas acteerwerk van een ingetogen Katherine Waterston en een opnieuw verrassend sterke Vanessa Kirby (Pieces of a Woman). Erg mooi.

details   naar bericht   reageer  

Ray (2016) 3,5

Alternatieve titel: Paradise, 7 maart, 09:35 uur

Een foute politiekapitein, een empathische kampgevangene en een rechtlijnige SS-officier moeten ieder voor zich postuum verantwoording afleggen voor hun overwegingen en gedragingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het levert een bijzonder oorlogsdrama op.
Door zijn aparte aanpak maakt de regisseur er als het ware een acteercontest van, die overigens niet geheel verrassend met verve gewonnen wordt door Konchalovskiy’s eigen vrouw Yuliya Vysotskaya. Hoewel de structuur van de film soms storend werkt op de voortgang van het verhaal, is het eindresultaat beklijvend genoeg dankzij een handvol indringende scènes.

details   naar bericht   reageer  

Moxie (2021) 4,0

Alternatieve titel: Moxie!, 6 maart, 09:44 uur

Heel vermakelijke en verfrissende film over “girl power”. Er valt allicht van alles en nog wat aan te merken op deze film, maar in weerwil van eventuele tekortkomingen is de boodschap duidelijk. Er valt nog een wereld te winnen zolang macho’s denken dat ze op school de dienst kunnen uitmaken (vooral in Amerika).
Voor zover ik dat kan overzien de beste schoolfilm sinds The Breakfast Club (verder gaat elke vergelijking met die film mank). Hadley Robinson en Lauren Tsai zijn aangename verrassingen.

details   naar bericht   reageer  

Dreamland (2019) 3,0

4 maart, 13:27 uur

Bonnie & Clyde light. Een misdaaddrama met een authentiek ogende weergave van het uitzichtloze bestaan in het zuiden van Amerika tijdens de Grote Depressie. Margot Robbie komt verrassend sterk voor de dag met een geschakeerde vertolking. Aangenaam tijdverdrijf.

details   naar bericht   reageer  

Gli Infedeli (2020) 1,0

Alternatieve titel: The Players, 3 maart, 11:19 uur

Ontrouw in het huwelijk is intrinsiek een dankbaar thema voor boeken en films. Je kunt dat verpakken als drama of als komedie (of beide). Dan is het onbegrijpelijk dat er toch nog mensen zijn die het klaar krijgen om daarover een film te maken, waar geen reuk of smaak aan is. Onnozelheid troef. De originele Franse versie laat ik graag aan mij voorbijgaan.

details   naar bericht   reageer  

Judas and the Black Messiah (2021) 4,0

Alternatieve titel: Judas & the Black Messiah, 3 maart, 11:18 uur

Een film (in docudrama stijl) over een FBI-informant, die de leider van de Black Panthers in Chicago in de gaten moest houden. Ik vind het toch wel jammer dat de filmmakers ervoor kiezen om de “verrader” tot de centrale figuur van deze film te bestempelen, omdat dat een beetje ten koste gaat van de charismatische Panther-leider (een prachtige rol van Daniel Kaluuya). De film staat weliswaar als een huis, maar legt het accent op het verkeerde personage.

details   naar bericht   reageer  

Chansil-ineun Bogdo Manhji (2019) 3,0

Alternatieve titel: Lucky Chan-sil, 3 maart, 10:07 uur

Voortkabbelend drama over een vrouw die haar hele leven in de filmindustrie heeft gewerkt en ziet hoe daaraan abrupt een einde komt. Zonder zinvolle vooruitzichten probeert zij haar leven opnieuw op de rails te krijgen, daarbij af en toe een beetje op weg geholpen door een vleugje magisch realisme in de personificatie van de protagonist van Days of Being Wild. Leuk: de enscenering van een barscène uit een film van Yasujirō Ozu.
Deze tour-de-force van Mal-geum Kang levert weliswaar geen topfilm op, maar is niettemin best aardig voor een keer.

details   naar bericht   reageer  

The Violent Heart (2020) 3,0

1 maart, 09:40 uur

Deze film over twee interraciale relaties roert veel thema’s aan: drama, romantiek, misdaad, mysterie. De hedendaagse relatie tussen een blanke blondine en een Afro-Amerikaanse automonteur is als het ware het omgekeerde spiegelbeeld van een fatale relatie vijftien jaar eerder. Dat is meteen het zwakke punt van het verhaal, want dergelijke relaties zijn veeleer een voorbeeld van wishful thinking dan dagelijkse praktijk in het zuiden van Amerika.
Niettemin is het een boeiende film met een cruciale toevalligheid als de sleutel tot het mysterie. De laatste twist in het verhaal voelt overdreven aan.

details   naar bericht   reageer