menu

Hier kun je zien welke berichten Josla.com als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Bohemian Rhapsody (2018)

2,0
Geen idee waarom de film zo overgewaardeerd word, begrijp ik echt niet. De film glijd wel erg gemakkelijk over het fenomeen Freddy en QUEEN heen. Totaal geen diepgang, ik verwachtte toch wel meer keerzijde van hun succes te zien, meer ups en downs, maar nee hoor alleen maar een succes story.
Na kennismaking met de karakters en het horen van de eerste nummers dacht ik dat ik in een cult film terecht gekomen was, een film die ik in mijn leven nog wel vaker ga zien. Niets is minder waar, het verhaal is zo incompleet als het maar zijn kan, een ware gemiste kans gezien de acteurs, muziek en potentieel verhaal. Wat jammer dat ze er zo'n oppervlakkige film van gemaakt hebben, jammer heel erg jammer.

Mother! (2017)

3,0
Mijn mening is dat de film de wereldproblemen weerspiegelt op huiskamerformaat, het huis stelt in mijn belevenis de wereld voor, een mix van wat er in het verleden speelde en er in het hedendaagse speelt. Mensen vernietigen om dat te krijgen wat ze willen hebben. Hebben geen respect voor andermans spullen, de kruisiging van Jezus, Hitler, concentratie kampen, racisme en totale vernietiging van de wereld zag ik er voor mijn gevoel in terug.

Film is goed in elkaar gezet, sterk filmwerk, en goede acteurs. Zulke films wil je niet te vaak kijken, maar het is net als Chinees eten, 1 keer in een paar maanden, dan is het lekker

Realms (2017)

1,0
Bar slecht B filmpje. Na een kwartiertje kon ik het bedroevend slecht acteerwerk niet meer aanzien.

Rivières Pourpres II: Les Anges de l'Apocalypse, Les (2004)

Alternatieve titel: Crimson Rivers 2: Angels of the Apocalypse

2,5
Mits men zich niet aan het onrealistische en onmogelijke in de film focust is het best een film die het kijken waard is. Gewoon lekker spannend met het verstand op nul kijken.
De film zou megagoed geweest zijn als het realistischer gehouden was, juist door het op eenvoudige "A-Team" achtige wijze b-klasse spanning in de film te brengen is het eindresultaat behoorlijk gekelderd.

Shape of Water, The (2017)

3,5
Gisteren de film gezien, en ik weet niet goed hoe hem te beoordelen omdat het naar mijn mening goede acteurs zijn, erg mooie en zeer gedetailleerde scenes, maar het verhaal is wel erg in Disney stijl wat ik persoonlijk erg jammer vind. De goede en de slechten, de goede winnen plot. Het is absoluut niet zo dat ik de film wil afkraken daar is hij simpelweg te goed voor gemaakt.

Srpski Film (2010)

Alternatieve titel: A Serbian Film

Als ik lees dat er kinderen verkracht worden draait mijn maag om. Dat zijn dingen hoef en wil ik niet zien, zou verboden moeten worden, welke toegevoegde waarde heeft zoiets in iemands leven, behalve als je een schroefje los hebt? Verbannen en de regisseur verbieden ooit nog zijn walgelijke verknipte ideeën in beeld te laten brengen. Ronduit smerig, walgelijk en ik wordt al boos bij het idee wat voor soort film het is.
Dat een regisseur of auteur een bepaalde gebeurtenis wil weergeven kan op 2 verschillende manieren, de goede en foute manier, de walgelijke smerige en schokkende manier, of toch enigszins op een beschaafde manier. We hebben allemaal een verstand en weten echt wel snel genoeg wat een regisseur of auteur bedoelt, confronterend is het sowieso in mijn ogen.
De film heb ik niet gezien en ga ik ook zeker niet kijken.