menu

Hier kun je zien welke berichten brymj als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Bug's Life, A (1998)

Alternatieve titel: Een Luizenleven

4,5
Antz was een slechte kopie van deze film.
dit is toch wel Pixar's meest leukste/beste en mooiste film (al is het een nek-aan-nek-race met Toy Story). bijna 10 jaar oud maar de graphics zijn gewoon oogstrelend, zelfs voor deze tijd nog.
genoeg weer over de vormgeving, op naar het verhaal:

Pixar brengt altijd die grappige werelden in beeld, niet zomaar een cliché iets over de liefde tussen een man en een vrouw, of een doldwaze actiefilm waar de inhoud zoek is, of een 13 in een dozijn comedy. Nee nee, pixar is origineel. waar ze bij Toy Story het speelgoed in beeld brachten op een leuke manier krijgt het insectenrijk nu eens aandacht. alle personages zijn leuk bedacht, vooral Jim de kever (geloof ik), hopper en natuurlijk de hoofdrolspeler zelf: Flip, een onhandige mier die graag technische oplossingen probeert te creeren maar daar nooit in slaagt.
diversiteit, mooie graphics, spanning, sfeervolle muziek, humor, actie, diverse personages, zelfs het moraal heeft wel iets.
Antz kan direct doorverwezen worden naar de prullenbak, want deze film IS TOP, MENSEN!! knoop dat in jullie oren


jeugdsentiment van de bovenste plank op de stoffige zolder van het verleden

Dip Huet Seung Hung (1989)

Alternatieve titel: The Killer

5,0
Jic schreef:
1 * was bagger kunnen niet acteren.


jij hebt er duidelijk geen kaas van gegeten. dit is een prachtfilm, dat ie niet uit hollywood komt en dat nicolas cage of jessica alba er niet in spelen hoeft nog niet te betekenen dat dit rommel is.

alles is gewoon goed aan deze film. De emotionele muziek, dat steeds terugkerende muziekje, prachtig allemaal, dat nummer wat Jenny zingt en wat later weer terugkeerd, het geeft allemaal een tweede dimensie aan dit magistrale stukje film, ook de eindscene vind ik prachtig, Jeff die uiteindelijk dan toch nog aan zijn einde komt, die politie die dus zijn goede maat verliest, en het feit dat Jeff niks meer kon zien, hetzelfde als wat hij Jenny aan het begin had aangedaan, briljant gewoon, heel mooi.
ook de kleinere rollen zijn mooi uitgewerkt, de mattie van de politie en de mattie van Jeff, die laatste heeft nog een heldhaftige scene waar hij volledig bewijst hoe trouw hij is aan Jeff.

een dikke 5One Piece Film: Strong World (2009)

Alternatieve titel: One Piece: Strong World

4,5
Ik had m'n bedenkingen, anime-films gebaseerd op series zijn bijna nooit de moeite waard, meestal slecht verhaal en slechte animatie, maar deze film heeft daar absoluut geen last van, misschien omdat Oda achter het verhaal, personages en dergelijke zat.
Ook chapter 0 is leuk om te lezen voor je deze film ziet.

4,5