menu

Hier kun je zien welke berichten aphexfreak als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Dnevnoy Dozor (2006)

Alternatieve titel: Day Watch

5,0
RuudC schreef:
Een half jaar na The Night Watch heb ik eindelijk de moed kunnen verzamelen om het vervolg te kijken. Zelden zo’n pretentieus duf horrorspektakel gezien en als The Day Watch vervolgens ruim twintig minuten langer blijkt te klokken, kan je je vast wel voorstellen hoeveel spijt ik had dat ik die film al in huis had gehaald. Volgens mij is er maar een reden waarom deze film een hoger gemiddelde heeft dan The NIght Watch en dat is omdat iedere verstandige ziel deze laat voor wat het is, na een dramatische ervaring.

Om heel eerlijk te zijn heb ik nauwelijks nog een idee waar The Night Watch over ging. Misschien was ik dat direct na het kijken destijds al vergeten. In elk geval heeft de dvd niet de spuuglelijke poster die hierboven prijkt, maar The Day Watch lijkt keurig verder te gaan waar de vorige ophield. Zoals ik wel verwacht had, vielen maar weinig stukjes weer op hun plaats. Aangezien ik allerminst zin had in de film, heb ik er ook vrij weinig moeite voor gedaan om de film te begrijpen. Ook hier is de opening wel aardig, maar zodra we naar de moderne tijd gaan, wordt alles weer spuuglelijk. Ik vermoed dat Bekmambetov een liefhebber is van moderne metal. Behalve de lelijke, laaggestemde, elektrische gitaren heeft hij niets geleerd van Metallica’s St. Anger. De koekblik snaredrums kreeg hij er gratis bij voor de soundtrack. Visueel bestaan er weinig lelijkere films dan deze. Voor het verhaal heb ik geen moeite gedaan. De personages zijn voor leeg en slap.


Wat een onzin recensie zeg, visueel niet goed? Mensen als Tim Burton en Quentin Tarantino hebben diep respect voor de stijl van Bekmambetov. Niks mis op visueel vlak dus. Pretentieus, ook al zo'n dooddoener. Word vaak gebruikt door mensen die er geen zak van snappen of gewoon niet "in" de film kunnen komen. Als je het verhaal niet begrijpt ligt dat vooral aan jou, de regisseur heeft een aantal elementen uit de boeken samen gevoegd om een aantrekkelijk verhaal te smeden. Echter is dit zeer goed te volgen mits je deel 1 hebt gezien of de boeken hebt gelezen. Als je geen zin hebt om een film te kijken kijk hem dan gewoon niet. Dat bespaart mij weer de moeite om jouw onzin recensie te lezen.

Mvg, een Daywatch fan.

Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001)

Alternatieve titel: Spirited Away

5,0
Zojuist weer herzien, geen idee voor de hoeveelste keer Elke keer als de film begint zit ik meteen in de wereld van Miyazaki. En tegen het einde wil ik daar (net als Chihiro) eigenlijk niet meer weg. Zijn universum is er één van de eindeloze fantasie. Prachtige vergezichten met grote witte wolken en helder blauw water. Even helemaal in die wereld opgenomen zijn...heerlijk. Ik kan niet anders dan de volle 5* geven nu. Dit is top en blijft top. Miyazaki is de enige die mij in dit drukke leven met alle verantwoordelijkheden en wereldse beslommeringen weer even kind laat zijn. Respect voor deze man, een hele diepe buiging. 5*