menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van otherfool. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020

Yesterday (2019) 2,5

13 januari, 19:34 uur

Hypersympathiek filmpje met Patel als sterke lead, een leuk uitgangspunt en natuurlijk een hoop killer songs. Ergens halverwege gaat het geheel echter wat jeuken: de (uitwerking van de) love interest is té voor de hand liggend en McKinnon is weer net zo irritant als altijd in een werkelijk hemeltergende bijrol. Verder was het denk ik stiekem leuker geweest als de onbekende liedjes van The Beatles nu niemand iets zou zeggen, maar dan heb je een compleet andere film. De knipoogjes naar Oasis waren hoogtepunten in dit verder bij vlagen toch wat al te mierzoete gebeuren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Once upon a Time ...in Hollywood (2019) 3,0

Alternatieve titel: Once upon a Time in... Hollywood, 19 december 2019, 19:06 uur

De voolgende middelmaatige Taaraantino (de 6e op rij ofzoo?) is natuuurlijk weeer veeel te langdraadig. Na 2 volle uren is het nog nodig om middels een voice-over wat subplots on onderlinge verhoudingen uit te leggen want 'de meester' is er simpelweg nog niet aan toegekomen. Inparkerende auto's, galopperende paarden en wandelende mevrouwen zorgen gelukkig voor heel wat bloedstollende momenten! Zelfs het achtjarige meiske praat ondertussen zoals elk personage in het Tarantino-universum. Jawel: het is bij tijden weer oh zo saai, oh zo dom en oh zo lomp.

Is het daarmee een erg slechte film? Net niet helemaal. Daarvoor zijn er nog wel genoeg lollige momenten, ziet de film er overall erg goed uit, speelt met name Pitt uitstekend (de scene in het kampement is sowieso verreweg de beste) en is de grand finale even onverwacht als hilarisch.

Maar jongens, jongens... gebruik toch eens een schaar om al die hopeloze onzin eruit te knippen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Risky Drinking (2016) 3,0

17 december 2019, 21:43 uur

Vier verhalen over alcoholmisbruik in deze HBO-documentaire, het ene beter en aangrijpender dan het andere. We beginnen met een jonge, vervelende blondine die met haar hippe vrindjes en dinnetjes te veel shotjes naar binnen werkt en dan theatraal huilend weer naar huis gaat. Niet heel interessant en ze zal er wel overheen groeien zeker.

Daarna wordt het 'beter' met beklijvende verhalen over alcoholisme, waarbij vooral het laatste verhaal rond Neal zo aangrijpend is dat je de snotterdoekjes bij de hand houdt en het flesje rood voorlopig in het rekje laat. Tussendoor komen artsen het één en ander duiden over deze nog altijd onderschatte (hard)drug.

Jammer van die zwakke start, had het bijna niet afgekeken maar uiteindelijk toch met interesse gedaan, ondanks dat een en ander soms wel in scene lijkt gezet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Love Me (2014) 3,0

Alternatieve titel: De Postorder Bruid, 17 december 2019, 18:50 uur

(reactie op ander bericht)


Op de JoeToep staat een versie van 52 minuten voor den liefhebber.

Het onderwerp levert uiteraard de nodige cringe op: wat al te fors uitgevallen Yanks die in Oekraïne een supermodel aan de haak proberen te slaan. Elk mailtje kost 10 dollar 'vertaalkosten'. Recipe for disaster natuurlijk, en de dubieuze babbeltrucs en oplichterij zijn dan ook niet van de lucht.

Dat niet alles kommer en kwel is, moet dan blijken uit de lovestory tussen een andere schietgrage Amerikaan en de beminnelijke Inna, die met verve haar minirok en stilettohakken ook in de supermarkt draagt. Tegen deze tijd wordt het zelfs een tikkeltje aandoenlijk, maar ook wel omdat ik een ongelooflijke softie ben.

Aardig om te zien wel, met eerlijke en openhartige interviews.

» details   » naar bericht  » reageer  

Den Skyldige (2018) 3,5

Alternatieve titel: The Guilty, 17 december 2019, 16:00 uur

stem geplaatst

» details  

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) 2,0

Alternatieve titel: Star Wars: The Last Jedi, 17 december 2019, 15:18 uur

Een stuk flauwer en slapper dan het behoorlijke The Force Awakens. Lange tijd ook erg saai en fragmentarisch, tot eigenlijk het laatste half uur waarin een paar aardige lijntjes aan elkaar werden geknoopt en ook visueel is het slot het beste aan The Last Jedi. Zal verder wel blij zijn als het geneuzel over de Force en aanverwante blabla binnenkort dan toch echt gedaan is, want na de originele trilogie is er niet veel meer aan dat hele Star Wars gebeuren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Test Tube Babies (1948) 1,0

16 december 2019, 20:16 uur

Uiterst curieuze voorlichtingsfilm (?) op het gebied van kunstmatige inseminatie.

Een jonggetrouwd stel groeit uit elkaar: hij zit hele dagen op kantoor terwijl zij thuis ondeugende swingerparties geeft. Zo'n feestje neemt al snel een derde van de film in beslag, vol dubieuze momenten met schaars geklede dames die uiteindelijk zelfs aan het worstelen slaan! Als de heer des huizes boos thuiskomt beseft het stelletje waar het aan ontbreekt: een paar koters! Met behulp van de nieuwste technieken slagen ze erin een gezinnetje te stichten; eind goed al goed.

Bijzonder zwak spel, hopeloze productie, gekke overgangen en een stupide mix van exploitation en voorlichting: Test Tube Babies is bocht van het ergste soort. Ik zag overigens een (verkorte?) versie van 53 minuten en dat is meer en meer dan genoeg.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Pace That Kills (1935) 1,5

Alternatieve titel: Cocaine Fiends, 12 december 2019, 21:59 uur

Rommelig is het juiste woord en ook ik had moeite de twee blondines uit elkaar te houden. Veel te lachen valt er niet: de zotte toestanden van een Reefer Madness blijven achterwege en er wordt slechts de kick en navolgende ellende getoond van het drugsgebruik. De focus verandert tijdens de film van Jane op enkele andere karakters, waaronder haar broer. Dat maakt het er niet overzichtelijker op en de slotscène valt zelfs werkelijk compleet uit de toon.

Verder wordt er aardig gespeeld, met uitzondering van de onzalige één-tweetjes tussen de moeder en de postbode, wat dan toch nog tot enige hilariteit in huize otherfool zorgde.

» details   » naar bericht  » reageer  

Anders als die Andern (1919) 3,0

Alternatieve titel: Different from the Others, 12 december 2019, 16:48 uur

Een curiositeit is wel het minste wat je kunt zeggen over het honderdjarige (!) Anders als die Andern: je kunt ook gewoon stellen dat het een legendarisch - vergeten - film is die zoals dat dan zo mooi heet, 'zijn tijd ver vooruit was.' Kwam de titel toevallig ergens tegen, had er tot een paar dagen terug nog nooit van gehoord.

Een succesvolle muzikant beleeft, inclusief in een aantal flashbacks, wat homosensuele avonturen waarbij in één scene vlak voor een zoen een jammerlijke knip volgt, maar een mooie scene was het wel. De muzikant wordt heden ten dage echter gechanteerd met alle dramatische gevolgen van dien...

Half verloren gegaan (dwz: vernietigd door de nazi's), met fotomateriaal aangevuld (à la Greed) testament van het Duitsland in het interbellum. Buitengewoon interessant, en ach het overacteren valt dan ook wel overheen te komen...

» details   » naar bericht  » reageer