menu

Hier kun je zien welke berichten Perfect_Cell als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Fate of the Furious, The (2017)

Alternatieve titel: Fast & Furious 8

2,5
Tegenvaller, een stap achteruit op de voorgaande drie delen. Paul Walker ontbreekt en dat merk je zeker. Het avontuur waar ik normaal helemaal in meeleefde bij voorgaande delen, had ik dat bij deze niet. De villain was ook totaal niet boeiend, humor te geforceerd en muziek was ook minder. En niet te vergeten dat de Shaw broeders die eerst Dom' team wilden vernietigen ineens gaan samenwerken met Dom's team? Zwakke motivatie. Wel kon ik bij vlagen genieten van de over de top actie. Grappige cameo van Don en Tego. Op het einde was dat nou een referentie naar Friday? Toen Roman en Tej zeiden: "Hey miss Parker". Speelduur van 136 minuten mocht wel 20 min korter.

*2,5

Friday (1995)

4,5
It's friday

Heerlijke klassieke komediefilm die zich in de "hood" afspeelt. Wat deze film zo speciaal maakt is de setting en acteurs, alles lijkt net echt. Herkenbare situaties die zich afspeelden.
Het ijzersterke duo Cube en Tucker is ook een pluspunt, net als de sarcastische vader.

Blijft grappig na herziening en het is misschien wel een van de beste comedies die ik heb gezien.

4*

Suicide Squad (2016)

Alternatieve titel: Task Force X

3,5
"I'm beautiful"

Zonder verwachtingen erheen gegaan, wat alleen maar goed uitgepakt heeft. De critici hebben het wel vaker fout naar mijn mening.

Suicide squad is een vermakelijke popcornfilm die snel wegkijkt en geen moment verveelt. Vond de speelduur dan ook ideaal.

De sterke punten van de film vond ik de chemie onderling. Een erg sterke cast met Harley Quinn, Deadshot en Croc als uitblinkers. Ze vertolkten hun karakter heel goed en leken net uit de comics. Ook het editwerk vond ik lekker uitgepakt met heerlijke nummers.

Dan de minpunten. Ayer had vooraf gezegd dat hij geen cgi zou gebruiken, maar toch zie je het nog best wel veel terug in de film. Met name de villain vond ik een grote misser, de heks en haar broer. Ze hebben Croc met make up gemaakt en dat ziet er nice uit. Waarom niet bij alles? Dat is ook de reden dat ze King Shark eruit hebben gelaten omdat het teveel cgi zou worden. Niet ayers stijltje.

Al met al een leuke film met een goede cast, die helaas wel wat clichés heeft.

3,5*