menu

Hier kun je zien welke berichten NRT als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Big Lebowski, The (1998)

4,5
NRT
Heb deze trouwens een tijdje geleden gezien. Blijft toch wel mijn favoriete film. Terwijl de meeste fans vooral 'The Dude' goed vinden is voor mij Walter Sobchak die de film maakt. Heerlijk geacteerd. Vooral de onliners: 'Over the line!' en '8 years old, dude'. Ook Jesus is geweldig. Komt iets te weinig aan bod. Je zou je kunnen afvragen waarom ik de film dan ook geen 5 sterren geef, maar er zaten hier een daar ook wat mindere en voor mij overbodige stukken in. Vooral die stukken met Saddam en dat hij zweeft boven de stad zijn voor mij niet nodig. Maar enorm vermaakt!

BlacKkKlansman (2018)

2,5
NRT
Ik vond dit toch wel tegenvallen. Alles heel stereotype neergezet. Ik vond het verhaal ook totaal niet sterk. Een tegenvaller.

Blair Witch (2016)

2,5
NRT
De eerste film had al een dun verhaaltje en dreef vooral op de hype. De film was wel realistisch en er werd goed geacteerd, maar er gebeurde eigenlijk bijna niks. Daar kan je een keer me wegkomen en dan kijkt het wel lekker weg. Hier een remake van maken vraagt om problemen. Redelijk vermakelijk filmpje, maar het is eigenlijk je een beetje bezighouden.

Braveheart (1995)

4,0
NRT
Vond het een vermakelijke film, maar had toch iets meer verwacht. Af en toe was het wat te emotioneel met die muziek, maar daar kunnen we nog mee leven.

Ik wou eerst 3,5* geven, maar ik geef er 4 omdat die scene met Murron's dood zeer indrukwekkend en emotioneel was. Hoe zij in de verte staart en hoopt dat William haar komt redden... Kippenvel

Descent, The (2005)

5,0
NRT
Gewoon de volle 5 sterren. Nooit gedacht dat het die kant op ging. Ik ben ook iemand die zich puur wil vermaken met film. Prachtige horror. Ik vind de beoordelingen te laag, maar horror krijgt meestal nooit veel.

Fahrenheit 11/9 (2018)

4,0
NRT
kos schreef:
Ik had me een beetje reluctant voorbereid op 2 uur Trump bashing maar merkwaardig genoeg is deze docu dat helemaal niet echt.

Sterker nog, de film haalt op zijn meest villeine momenten juist vooral uit naar de Democraten en voormalige presidenten als Clinton en Obama die de Democraten zo hebben laten afzakken en weg van het volk dat zij Trump juist mogelijk hebben gemaakt.
Da's eigenlijk al stukken interessanter dan al die simpele feitjes over doofus Trump die we allemaal al jaren kennen.


Dat viel mij ook op. Ik dacht dat die 'linkse' Moore weer eens een filmpje ging maken tegen (extreem-?) rechts. Maar hij liet duidelijk zien dat ook de oppositie hier een grote fout heeft gemaakt. Heerlijke documentaire met ook prima humor.

Goal! (2005)

Alternatieve titel: Goal: Kick Off

3,5
NRT
Mooi verhaal. Leuk om die sterren te zien en natuurlijk is het stadion van Newcastle ook een mooi decor. Trouwens leuk dat ze niet meteen een grote club nemen. Nu wil ik niet zeggen dat Newcastle geen 'grote' club is, maar op het vlak van prijzen en prestaties toch niet. Wel zeer jammer van de voetbaltechnieken die ze gebruiken. Er zaten dingen bij die Ronaldinho nog niet eens kon doen. Laat dat toch eens realistisch zijn i.p.v. die onzin. Iedereen die voetbalt ziet dat dit niet kan.

Godfather, The (1972)

Alternatieve titel: Mario Puzo's The Godfather

4,0
NRT
Sisorow schreef:
Vind dat langzame wel erg moeilijk om doorheen te komen.. heel lastig, maar prachtige films


Dat had ik ook. Op zich hele mooie dialogen, maar toch wel heel erg traag. Hier moet je echt voor zijn. Na een tijdje gaat dit beter en kan je ook meer genieten van deze film. De acteerprestaties zijn dan ook geweldig. Ik ben toch eens van plan om een avondje een Godfather-marathon te houden en mij heel erg op alles te focussen. Ik twijfelde tussen een 3,5 en een 4, maar heb toch voor een 4 gekozen. Het blijft op bepaalde vlakken een kunstwerk.

Green Mile, The (1999)

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

5,0
NRT
Dit is echt een van de weinige films die mij zo kan ontroeren. Normaal ben ik hier heel cynisch in, maar hier was zoveel onrechtvaardigheid. Daarnaast zijn er ook heel veel leuke personages in. Sommigen noemen het karikaturen, maar daar heb ik totaal geen last van. Een film die ik iedere kijk als deze op televisie komt.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Alternatieve titel: Harry Potter and the Philosopher's Stone

4,0
NRT
Ik heb de eerdere commentaren gelezen, en kan mij hier wel in vinden. De stijl van de film is precies wat meer gericht op families. Vanaf de derde film verandert dit wat en wordt de stijl wat rauwer. Vroeger als kind vond ik dat jammer, maar nu vind ik het juist positief dat de films naar die stijl zijn geëvolueerd.

Hauptmann, Der (2017)

Alternatieve titel: The Captain

3,0
NRT
Na een uur twijfelde ik om de film af te zetten. Er gebeurde niet heel veel. Daarna beterde het wel. Enkele gruwelijke beelden. Je houdt niet voor mogelijk dat dit allemaal echt gebeurd is. Vooral dat stuk dat ze die deserteurs allemaal afknallen in die kuil is gruwelijk. Gooien ze ook nog even die put toe, terwijl sommigen van die mensen in die put nog ademen. Ook het contrast tussen die feestende oorlogsmisdadigers en de mensen die ze martelen en uiteindelijk doodschieten zijn gruwelijk. Hoe bedenk je het om 4 mensen aan elkaar te binden, ze te laten lopen voor hun leven en ze toch een voor een af te knallen. Jezus! Wat haatte ik dat wijf met haar mooie bondmantel die eventjes ging schieten. Nadat ze uit het kamp verdwijnen gaan ze ook nog even doorfeesten. Ik moet wel zeggen dat ik een stel goede tieten heb gezien in de film op het einde. Is misschien bijzaak, maar dat zie ik toch altijd wel graag. Je mag het misschien niet meer zeggen in deze #MeToo-tijden, maar daar geef ik geen moer om. Prima film. Het eerste uur even doorbijten en daarna is het zeker de moeite waard.

Nog een vraag: van wie waren die skeletten op het einde in dat bos? Waren dat van mensen die Herold zelf heeft afgemaakt?

Hotel Rwanda (2004)

5,0
NRT
Pakkende film. Dat er zo een klootzakken op de wereld rondlopen. Wij in Europa mogen blij zijn dat we al zo lang in vrede leven, maar dat kan natuurlijk altijd omslaan. Ik zat de hele film maar te denken dat er ook bij ons in Nederland en België klootzakken rondlopen die in staat zijn om over te gaan tot dit geweld. Ik zie dat sommigen het hebben over technische zaken,... over de film, maar dat laat mij even koud. Gedegouteerd ben ik eigenlijk. Jongens jongens, dat dit mogelijk is geweest.

Joker (2019)

5,0
NRT
Lang geleden dat ik nog eens naar de bioscoop ben gegaan en het beviel me helemaal. Geen rumoer in de zaal. Mensen die niet heel luid waren met hun verpakkingen en hun eten. Een hele verademing.

En dan was er ook nog deze prachtige film. Blij word je er niet van. Er hangt een heel deprimerende sfeer. Arthur wordt in elkaar geschopt door pubers, zijn collega's pesten hem en zijn baas ontslaat hem. Hij woont in een vervallen appartement met zijn aftakelende moeder. Je voelt wel aan dat Arthur gaat doorslaan en dat wordt heel goed opgebouwd. Je ziet hem meer en meer een psychopaat worden en je keurt ook bepaalde daden af, maar er is ook vreemd genoeg een soort begrip voor zijn daden. De frustratie voel je. Dat is ook voor een groot deel de verdienste van Phoenix. Hij zet zijn rol uitstekend neer. Is het trouwens ook altijd nodig dat men zich afvraagt wie het beste de rol van 'The Joker' speelt? We moeten toch gewoon kunnen genieten van al deze acteerprestaties.

Nog een pluspunt: prachtige muziek. Op bepaalde momenten had ik gewoon kippenvel.

4*

Meg, The (2018)

2,5
NRT
Wat moet je hier over zeggen. Puur voor het vermaak kijkt deze wel goed weg, al moet ik wel zeggen dat hij traag op gang komt. Statham speelt weer een aardige rol. Voor actiefilms en voor dit soort films is hij natuurlijk gemaakt. Ik zie ook dat er bij het genre horror staat. Dat heb ik dan toch gemist.

Messi (2014)

3,5
NRT
Tsjonge, lage score hier. Zeker geen baanbrekende documentaire en misschien een beetje verheerlijking, maar het gaat hier wel over de beste voetballer van de wereld. Als fan van hem kijkt dit natuurlijk makkelijker weg, maar het is natuurlijk niet heel spectaculair. Prima documentaire.

Niet Schieten (2018)

4,0
NRT
Antonin schreef:
Toch wel enorm teleurgesteld na het zien van deze 'niet schieten', alsof de oude Vlaamse film terug is, met al zijn mislukkingen van vroegere filmtijden: belachelijke valse pruiken, (en dan heb ik het niet over vermommingen van de zogenaamde bende, natuurlijk), decors die niet overkomen, de taal te gepolijst (zitten we in Aalst of ergens op een Nederlandse toneelschool?) , een op Jan Decleir en Vivianne De Munck na slechte casting (een fc de kampioenen-actrice als... heel ongeloofwaardig), en het waar gebeurde-verhaal waar toch teveel een loopje wordt mee genomen om de mensen toch maar in tranen de cinema uit te jagen. Een gemiste kans.


Ik kan jou wel volgen Antonin. Daarom dat ik ook maar 4 sterren geef i.p.v. 5 sterren. Bij mij nam echter de emotie en de woede het over van de acteerprestaties en de slechte pruiken en kostuums. Vivianne De Munck en zeker Jan Decleir spelen ijzersterk. Decleir draagt gewoon de hele film. Het eerste halfuur is wel sterk, maar daarna zakt de film toch eventjes in elkaar. Ik vroeg mij al af of ze de eigenlijke schietpartij wel gingen laten zien. Gelukkig gebeurt dit na een tijdje. Ik ben al van jongs af aan geïnteresseerd in de bende van Nijvel. Een grote schandvlek in de Belgische geschiedenis. Ik heb wel altijd zaken gelezen, maar het menselijke verhaal en de frustraties achter dit wist ik echter niet. Dit bracht de film wel uitstekend in beeld. Ik werd gefrustreerder en woedender door de onkunde van de Belgische justitie. Wat zeg ik? Ze willen gewoon niet onthullen wie de daders en de opdrachtgevers zijn. Hoe laf kunnen mensen zijn. En dan gaat het over het neerschieten van kleine kinderen en gezinnen, maar ook het moment waarop David met zijn kruk een medeleerling sloeg vond ik verbijsterend. Lachen met het leed van anderen. Klein detail, maar ook dat pakte mij. Ze spelen natuurlijk in op de emoties, maar dat mag ook. Met momenten krijg je het toch moeilijk en dat is vooral omdat je weet dat dit echt gebeurt is. Als dit fictie was geweest dan had dat nooit dezelfde emoties van verdriet, frustratie en woede kunnen oproepen. Het onderwerp ligt dus wel in het voordeel van de film.

Raptor (2001)

2,5
NRT
Het is zo slecht dat het wel iets heeft. Ik heb de DVD op de kop kunnen tikken in de Aldi voor een spotprijsje. Ik heb me eigenlijk enorm vermaakt. Het slaat nergens op, maar er zitten wel enkele heerlijke momentjes in.

Rescuers, The (1977)

Alternatieve titel: De Reddertjes

4,5
NRT
Niet zo goed als zijn opvolger in Australië, maar een heel fijne kennismaking met disney. Het donker sfeertje had wel iets en de slechterikken zijn ook uitstekend uitgewerkt. De animatie vond ik heel goed en ook de muziek paste uitstekend bij de juiste momenten. Zeker nog eens bekijken.

Resurrection (1999)

4,0
NRT
Na het lezen van de commentaren toch maar besloten om deze opnieuw te bekijken. Ik kon deze film alleen maar vinden via Youtube en dus zonder ondertitels en in mindere kwaliteit, maar ik heb mij meer dan vermaakt. Ik zal eerst met de minpunten beginnen die mij stoorden:

- De scène waarin het kind van de politieagent stierf was wel amateuristisch. Dat kind moest echt nog een hele lange weg afleggen voordat het de straat kon op fietsen. Mijn vader is eens ooit heel snel achter mijn broertje moeten aanrennen, dus hij had dit zeker kunnen halen. Daarnaast nog net langs dat bandje van die fiets grijpen, echt?

- Er waren toch wel veel clichés. Denk maar aan de hoeren die ze constant binnenbrachten op het bureau. Ook toen ze de dader moesten oppakken was wat lachwekkend. Je zag van kilometers dat ze iemand aan het opwachten waren.

Voor de rest heel vermakelijk en wat gore stukken die echt goed gevonden zijn. Die kerel op die wc en dat hij plots die fotograaf ziet en daarna pas ziet dat zijn been er af is. Prima gevonden.

Zeer vermakelijk. 4 Sterren

Shawshank Redemption, The (1994)

5,0
NRT
Heb deze film al een paar keer gezien en telkens met veel plezier. Uitstekende acteurs waar een goede chemie tussen hangt. Er waren spannende moment, maar ook heel ontroerende momenten. De film was nergens geforceerd. Gewoon een film die ik altijd kijk als deze op televisie komt. Telkens genieten.

Taken (2008)

5,0
NRT
Heel simpel: het is een actiefilm en er zit geweldige actie in. Kijkt HEERLIJK weg. De volle 5 sterren. Prachtige actiefilm.

War of the Worlds (2005)

3,5
NRT
Prima vermaak dit. Ik heb deze ooit op jonge leeftijd in de bioscoop gezien en toen vond ik het natuurlijk helemaal geweldig. Gisteren was deze op televisie en ik moet wel toegeven dat ik pas na een uur heb ingepikt. Ik heb dus nog een uur naar deze film gekeken en dat vond ik redelijk goed. De scenes waardat die grote wezens mensen opjagen zijn redelijk indrukwekkend. Ook de kleren die uit de lucht kwamen vallen vond ik angstwekkend. Daarnaast was het stuk in de kelder heel erg spannend. Het leegzuigen van de mensen en het daarna terug verspreiden over de aarde waren dan ook wat luguber. Heerlijk eigenlijk. Nee, een gezonde mix van spanning, drama en horror. Daarnaast waren de special effects heel erg in orde voor een film van bijna 15 jaar geleden.

P.s.: mijn vriendin merkte op dat Dakota Fanning mee doet. Dat had ik nog niet eens gemerkt en dat vond ik eigenlijk best wel leuk om een redelijk bekende actrice in haar beginjaren te zien. Jammer genoeg was haar rol wel wat aan de irritante kant.