menu

Hier kun je zien welke berichten Ravenstein als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Endgame - Bronx Lotta Finale (1983)

Alternatieve titel: Endgame, Gioco Finale

2,5
Ravenstein schreef:
Endgame is een typisch Italiaanse SF/Actie-film zoals die begin jaren '80 aan de lopende band werden gemaakt. Erg goedkoop met weer van die lelijke voertuigen en verlaten steengroeves en fabrieken als decor.
Het clichématige verhaaltje werd iets beter uitgewerkt dan men gewoon is in dit genre en dat mag zeker als een troef(je) gezien worden. Laura Gemser is altijd een knappe verschijning, maar mensen die haar veelvuldig in haar mooie naaktje willen zien, komen hier spijtig genoeg niet aan hun trekken.
Hoewel de tweede helft van Endgame voldoende actiescenes bevat, neemt hij in de eerste helft z'n tijd om op gang te komen.
Joe D'Amato noemt dit naar 't schijnt zelf z'n beste film (ik zou daar eerder "minst slechte" van maken) en hoewel de beste man een massa films (oa ook erg veel porno) heeft voortgebracht, kan dit bezwaarlijk een meesterwerk genoemd worden.

Enkel en alleen aan te raden voor mensen die net als ik houden van dit soort Italo Trash uit de jaren ’80.

Godzilla: King of the Monsters (2019)

Alternatieve titel: Godzilla II: King of the Monsters

2,0
geplaatst:
Ik verlang echt niet veel van een Godzilla-film. Het verhaal mag voor mijn part flinterdun en onnozel zijn en de personages onderontwikkeld, zolang het allemaal niet storend werkt. Voor mij dienen die dingen enkel als kapstok voor de monstergevechten. Die gevechten waren in de film die we zojuist gaan zien zijn veruit de spectaculairsten ooit in een G-film. De besten, dat weer niet.
Het verhaal was zoals te verwachten flinterdun en de personages waren maar weinig ontwikkeld, daar verwachtte ik me wel aan, maar niet dat me dat zo zou storen en storen deed me het echt wel. Het was dat sommige gebeurtenissen en karakters echt ergerlijk waren en dat werd ook al niet geholpen door soms erg verwarrend gemonteerde passages.
De monsterscenes en speciale effecten, net als de muziek waren dik in orde, maar dat was niet genoeg om te kunnen spreken van een geslaagde film. Nee, ook niet voor een Godzilla-film.