menu

Hier kun je zien welke berichten swenbos als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Blindness (2008)

3,0
Ondergewaardeerd. Natuurlijk is het wat cliché en aan de lange kant, maar het blijft een origineel en goed uitgewerkt concept. Wel jammer van t laatste shot, als je de stad niet zag had je wel een perfecte cliffhanger voor een deel 2

Knight and Day (2010)

0,5
Verschrikkelijke film. Meneer zit op grote hoogte in een vliegtuig en zet hem binnen 30 seconden op de weg (!).. Serieus. Of wordt ze weer gedrogeerd en skip je 18 uur als ze midden in een situatie zitten waar je niet zo gemakkelijk (of helemaal niet) uitkomt. Kijk maar niet.

War of the Worlds (2005)

1,5
Goede film, maar wat wil je ook met een budget van 138 miljoen dollar. Een aantal scènes waren ongelooflijk sterk neergezet, denk dan bijvoorbeeld aan de vliegtuicrash aftermath. Dat het acteerwerk uitstekend is verwacht je al als je de cast leest. Ook licht, camera en special effects waren ontiegelijk mooi.

Ondanks dat lakt het verhaal aan enige vorm van logica, en dan bedoel ik met name het einde, want god allemachtig hoe hollywood wil je het maken. De wezens, natuurlijk komen die van een andere zonnestelsel, kunnen wel sneller dan het licht reizen en succesvol hun tripods plaatsen een aantal miljoen jaar eerder maar falen dan uiteindelijk toch omdat ze niet tegen het leven op aarde kunnen? Please. En de machines zijn zo geavanceerd maar beschikken niet tot infrarood?
Verder nog wat scènes die ver van de realiteit afwijken. Einde van de wereld en je durft als 8 jarig meisje uit zicht van je vader je behoefte te doen? Oh en ben ik vergeten dat de hoofdpersonen natuurlijk alles wonderbaar overleven?
Daarnaast zitten er ook een aantal amateuristische montagefouten in.

Wel een vermakelijke film natuurlijk. 2,5*