menu

Hier kun je zien welke berichten philtuper als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Hateful Eight, The (2015)

Alternatieve titel: The Hateful 8

2,5
Ik vond het wel grappig om Tim Roth op het laatst a la Reservoir Dogs in zijn eigen bloed te zien rondkruipen maar verder ben ik het toch wel grotendeels met Flavio en Onderhond eens. Met name het eerste uur met al die dialogen was voor mij een tour de force. Het tweede deel bij Minie's Haberdashery vergoedt veel maar kan niet voorkomen dat dit een mindere beurt is van Tarrentino.

Oh ja, als je ècht mooi gefilmde sneeuwlandschappen wil zien kijk je vooral naar The Revenant. Dàt is pas camerawerk!

Hobbit: The Desolation of Smaug, The (2013)

Alternatieve titel: The Hobbit Part 2

1,0
Letterlijk en figuurlijk een draak van een film. Way too much en ver, ver over de top. Het lijkt wel alsof de makers in iedere scene een climax hebben willen proppen. En het werkt averechts als je het mij vraagt. Ik wil best entertaint worden en ik hou ook van actie maar het hoeft niet altijd en overal. Verder zit de film boordenvol met draken van flauwe clichés waardoor de drie uur een ware kwelling worden. Gek genoeg vind ik de vertaling van het boek vrij fantasieloos ingevuld. Peter Jackson, die geweldige dingen heeft gedaan met budgetten die nog geen eenhonderdste van dit waarschijnlijk belachelijke budget, schiet zich met dit vehikel behoorlijk in de voet.

Prisoners (2013)

4,5
nielszz schreef:


Kers op de taart is natuurlijk het mierzoette hollywood einde.

Al met al geen wereldschokkende film.


Je hebt duidelijk de betekenis van het woord mierzoet niet goed begrepen. Dit heet helemaal niks met mierzoet te maken. Dan hadden wel zonneschijn en een happy familie aan de bbq gezien.