menu

Hier kun je zien welke berichten Kevin1980 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Rhymes for Young Ghouls (2013)

4,5
Beste film die ik dit jaar op het IFFR gezien heb. Het verhaal heeft raakvlakken met Rabbit Proof Fence en de hoofdpersoon deed me af en toe denken aan Juno, zelfverzekerd en eigenwijs op een charmante manier. De slechteriken werden wel heel eendimensionaal neergezet, maar de regisseur vertelde tijdens de Q&A dat het niet de bedoeling was om met zijn film een historisch document te maken, maar dat hij zich heeft laten inspireren door comics. En in een comic draait het altijd simpelweg om good vs evil. De historische achtergrond is slechts gebruikt om een comic/actie film te maken, maar wel met veel respect voor deze donkere bladzijde uit de moderne Canadese geschiedenis. En zo moet de film ook gezien worden, als een realistische comic met een stoere Indiaanse chick als superheld.

Al met al een van de betere films die ik afgelopen jaren gezien heb. Daarbij is de film voor een breed publiek toegankelijk en kan het zowel in een filmhuis als in pathe gedraaid worden. De film heeft dan ook de potentie om uit te groeien tot een onverwachte hit, al ben ik bang dat hij door het grote publiek gemist gaat worden.

Xing Kong (2011)

Alternatieve titel: Starry Starry Night

5,0
Wat een prachtige film was dit zeg.

Het verhaal is misschien niet heel orgineel, maar de uitwerking was geweldig.
Wat opvalt in deze film is het mooie camerawerk, de kleuren en de goed uitgekozen settings. Er zijn heel veel bijzondere scenes in deze film, zoals de puzzelstukjes, de kerk, de vissekom, en de tot levengekomen beesten. Maar persoonlijk vond ik de scene dat Mei terugkeerde in het huisje van haar opa het mooist.

Alleen de laatste paar minuten, waarin een sprong in de tijd genomen werd, hadden van mij niet gehoeven, maar na het zien van al dat moois, mag ik eigenlijk niet klagen.