• 9.369.788 stemmen

Ontwikkeld door: Suranne Jones en Anne-Marie O'Connor

Met: Suranne Jones, Eve Best en Stockard Channing

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 22 mei 2023

Eerst uitgezonden op: ITV1 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Maryland

Becca en Rosaline zijn twee zussen die door de jaren heen uit elkaar zijn gegroeid, maar door tragische gebeurtenissen elkaar opnieuw leren liefhebben en respecteren. Beide zussen vliegen naar het eiland Man om het lichaam van hun moeder Mary te vinden en te repatriëren. Ze komen erachter dat Mary een dubbelleven leidde. Haar man Richard woonde in Manchester, terwijl zij een andere wereld voor zichzelf creëerde, genaamd Maryland.

Afleveringen

1. Aflevering 1

22 mei 2023 (47 minuten)

Becca en Rosaline krijgen schokkend nieuws over hun moeder. Ze vliegen naar het eiland Man en komen erachter dat hun moeder daar een dubbelleven heeft geleid. De zussen hebben elkaar een tijd niet gezien, maar de rouw en het onderzoek naar hun moeders geheimen brengt ze even nader tot elkaar.

2. Aflevering 2

23 mei 2023 (47 minuten)

Becca en Rosaline proberen op Man meer uit te zoeken over het leven dat hun moeder daar leidde en hoe ze is overleden. Ze herkennen haar amper in de verhalen van Pete en Cathy. Als de politie met schokkend nieuws komt over haar dood, komt dat bij allebei de zussen heel hard aan. Er komen geheimen boven waar ze nooit eerder met elkaar over gepraat hebben.

3. Aflevering 3

24 mei 2023 (50 minuten)

Becca en Jim zijn eindelijk eerlijk tegen elkaar en na hun gesprek besluit Jim zijn spullen te pakken. Rosaline zoekt Cathy op om meer te weten te komen over haar moeder, maar Pete vertelt de zussen dat Cathy iets op haar geweten lijkt te hebben. Richard besluit met Molly en Lauren mee te gaan naar het eiland en hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.

avatar van badfans69

badfans69

Vanaf vrijdag 24 mei wekelijks een aflevering op NPO 2 en NPO Start.

avatar van Suitehome

Suitehome

Nadat hun moeder overleden is ontdekken dochters Becca (Suranne Jones - Vigil, Doctor Foster) en Rosaline (Eve Best - House of the Dragon, Nurse Jackie) dat moeder Mary grote geheimen had. De driedelige miniserie Maryland gaat uit van een onwaarschijnlijk gegeven, maar blijft door het goede acteerwerk - ondanks de soms houterige dialogen - net geloofwaardig. Maryland is een typisch Britse serie. Mooie landschapsbeelden (Isle of Man) in een pakkend scenario. Alles blijft in Maryland keurig binnen de lijntjes. Voor een serie over een emotioneel disfunctionele familie is dat nauwelijks een compliment te noemen.

avatar van frans123

frans123

Een drie-delige gaaaap serie waar het script door een vrouw geschreven is. En dat is te merken...; wat we voelen en niet voelen, wat we willen voelen...en toch weer niet. Gebrek aan wezenlijke communicatie tussen twee zussen, nog ruzie over iets van 20 -30 jaar geleden ( get a life) en dat naar aanleiding dat hun moeder dood gevonden is op het eiland Man. Moeder bleek een dubbelleven te leiden ( lijden) ( "Who is me- shame and scandle in the family "- voor de jonge kijkers een hit uit de jaren 70 ) en deed tussendoor ook nog iets aan euthanasie. De film / het verhaal boeit niet , het is meer een docu over euthanasie. De schrijfster vond dat kennelijk te mager en liet moeder van bil gaan met een Soul Brother, het huwelijk van Becca staat op instorten. Becca; "'Is this all there is ? " en zus Ros gaat van bil met een tuinkabouter op het eiland.

Dat alles redt de serie niet.

Wat je aan de serie houdt is het hele goede acteren van de twee zussen en het prachtige landschap. Zit je op een nodige twist te wachten , zet m dan maar uit. Een heel nette , keurige gaaaaaaaaaaaaaap serie en dat drie delen lang.

Ik ben zeker niet vrouwonvriendelijk maar ik denk dat de maker zich speciaal richt tot vrouwen. Als man gingen alle gegevens mijlenver langs mij heen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Redelijk saai verhaal. Had ook gewoon een film kunnen zijn.