• 9.370.360 stemmen

Ontwikkeld door: Stephen Butchard

Met: Gaia Girace, Valentina Bellè en Barbara Chichiarelli

Oorsprong: Italië / Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 5 april 2023

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk miniserie via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Good Mothers

Het verhaal speelt zich af in 2010 en begint met de verdwijning van Lea Garofalo, die samen met haar dochter Denise had besloten een einde te maken aan de 'Ndrangheta maffia. In Calabrië ontwikkelt Anna Colace, een openbare aanklager die zich inzet tegen de criminele clans, een nieuwe strategie om de macht van de bendes te breken. Zij wil de vrouwelijke leden beïnvloeden om samen te werken en zo de machtsstructuur van de organisatie te ondermijnen. Een strategie die vrouwen vooraan zet, en hun families verraadt, in de hoop op een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen.

Afleveringen

1. 1. Nella Bocca del Lupo

5 april 2023 (56 minuten)

2. 2. Famiglia e Lealtà

5 april 2023 (59 minuten)

3. 3. Un'altra Vita

5 april 2023 (1 uur)

4. 4. Tradimento

5 april 2023 (56 minuten)

5. 5. Madri e Figli

5 april 2023 (59 minuten)

6. 6. Coraggio

5 april 2023 (1 uur)

avatar van Suitehome

Suitehome

'Opgedragen aan alle vrouwen die de 'Ndrangheta durfden te weerstaan'.

Met dezelfde gedrevenheid als Sarah Lund in de Killing de misdrijven probeerde op te lossen, zo vastberaden is openbaar aanklager Anna Colace (Barbara Chichiarelli - Suburra) om de vrouwen van de Zuid-Italiaanse maffialeiders te helpen. En te laten praten. Het zesdelige The Good Mothers is een intense en overweldigende série noire. In vale kleuren wordt een sterk verhaal geschetst - een gedramatiseerde werkelijkheid - dat voortdurend wisselt tussen loyaliteit en vrijheid.

Verwacht niet de gebruikelijke geweldsexplosies maar een continue onderhuidse spanning waarbij de suggestie speelt met de kijker. Het acteerwerk is uitmuntend, het script vlot en de fotografie overweldigend. Ik moest bij dat laatste aan Zero Zero Zero denken. The Good Mothers is een prachtige Brits-Italiaanse coproductie geschreven door Stephen Butchard (The Last Kingdom, Baghdad Central), en een eerbetoon aan dappere moeders en dochters.

avatar van david bohm

david bohm

Sfeervolle serie met een ontluisterend verhaal over het leven binnen een Ndrangheta clan.

Mooi gefilmd, sterk acteerwerk, goede locaties. De laatste aflevering vond ik wat afgeraffeld maar de boodschap was toen al lang en breed duidelijk.

Al met al zeer interessant en wat een vreselijk leven hebben die vrouwen