• 9.370.069 stemmen

Ontwikkeld door: Erwin Godschalk en Maarten van Dijk

Met onder meer: Stefan de Walle, Jacqueline Blom en Angela Groothuizen

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: vrijdag 29 april 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tweede Hans

De 64-jarige Hans is gelukkig getrouwd met Marleen. Als Hans met pensioen moet, verliest hij een groot deel van zijn identiteit. Wie is hij, zonder deze baan? Moet hij genieten? Waarvan? Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt onder druk te staan, terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een nieuwe invulling van zijn leven. Met de nieuwe camper die Hans en zijn vrouw kopen van zijn pensioenbonus willen ze lekker op pad gaan, maar daar lijkt vooralsnog weinig van terecht te komen. Hans probeert ondertussen zijn draai te vinden in deze nieuwe levensfase, maar rent zichzelf voorbij. Tot hij zich realiseert dat het niet gaat om wat je doet, maar wie je bent. De muziek van het shantykoor biedt gelukkig troost én humor.

logo tmdbimage

Meningen over Tweede Hans

zaterdag 28 mei 2022
Tweede Hans seizoen 1 Ondanks de kneuterigheid best grappig door uitstekend spel van de Walle (en van Waardenberg)
avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

maandag 30 mei 2022
Tweede Hans seizoen 1 Als je het vergelijkt met Maud en Babs (ook een comedy en ook van Omroep Max) heeft deze serie toch wel erg weinig afwisseling. In het begin (afl 1 en 2) gebeurt er veel maar inmiddels ben ik bij 6 en weinig nieuws komt er bij. De muziek en de nummers duren ook wel steeds érg lang. Maar leuk genoeg om verder te kijken en af te kijken.