• 9.379.224 stemmen

Tweede Hans - Seizoen 1 (2022)

Show titel: Tweede Hans

Afleveringen: 10

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Erwin Godschalk en Maarten van Dijk

Met: Stefan de Walle, Jacqueline Blom en Angela Groothuizen

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 29 april 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tweede Hans

De 64-jarige Hans is gelukkig getrouwd met Marleen. Als Hans met pensioen moet, verliest hij een groot deel van zijn identiteit. Wie is hij, zonder deze baan? Moet hij genieten? Waarvan? Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt onder druk te staan, terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een nieuwe invulling van zijn leven. Met de nieuwe camper die Hans en zijn vrouw kopen van zijn pensioenbonus willen ze lekker op pad gaan, maar daar lijkt vooralsnog weinig van terecht te komen. Hans probeert ondertussen zijn draai te vinden in deze nieuwe levensfase, maar rent zichzelf voorbij. Tot hij zich realiseert dat het niet gaat om wat je doet, maar wie je bent. De muziek van het shantykoor biedt gelukkig troost én humor.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. Een Aanbod Dat Je Niet Kunt Weigeren

29 april 2022 (30 minuten)

Als het tuincentrum waar Hans al jarenlang werkt wordt overgenomen, krijgt hij een prachtig aanbod om vervroegd met pensioen te gaan. Iedereen - en zeker Marleen - vindt het een prachtige kans, maar Hans ziet 'met pensioen gaan' nog helemaal niet zitten. Samen met Marleen gaat hij naar een optreden van het koor van z'n buurman Bob, die ook al een tijdje met pensioen is.

2. 2. En Dan Heb Je Ineens een Camper

6 mei 2022 (30 minuten)

Hans is gestopt met werken en zoekt naar nieuwe manieren om de dagen te vullen. Hij gaat fietsen met vriend Diederik en diens fietsclub, maar dat is niet echt een succes. Met de 'pensioenbonus' kopen Marleen en Hans een camper, want er is eindelijk tijd om te reizen! Maar dan krijgt Marleen een promotie en gaan de vakantieplannen in de ijskast. Hans zit weer thuis. Alleen nu mét camper.

3. 3. Altijd Weekend

13 mei 2022 (30 minuten)

De muren komen op Hans af en hij mist z'n werk in het tuincentrum. Hij krijgt hulp van een pensioencoach, maar of die nu echt begrijpt wat Hans doormaakt? Het optreden van Met Man en Muis was voor Hans een lichtpunt en hij wil zich ook aanmelden, maar het koor heeft geen nieuwe leden nodig.

4. 4. Zingen Is Leven

20 mei 2022 (30 minuten)

Marleen maakt zich steeds meer zorgen om Hans. Hij onderneemt weinig en is somber, en zelf heeft ze het steeds drukker op haar werk. Op zoek naar een nieuwe tijdsbesteding gaat Hans een dagje helpen in het dierenasiel en hij gaat mee golfen met schoonzoon Tom, maar het is het allemaal niet. En dan komt er tóch een plekje vrij in het koor. Hans moet alleen wel even auditeren.

5. 5. My Bonny of Your Bonny

27 mei 2022 (30 minuten)

Hans is helemaal in z'n element bij Met Man en Muis, maar neemt het allemaal wel heel serieus. Marleen stelt voor dat Hans ook wat meer tijd met z'n kleinzoon Jimmy doorbrengt, maar Hans vindt dat Marleen niet snapt hoe belangrijk het koor voor hem is. Hij heeft wat plannen bedacht voor het koor, en dan met name voor Bob's solo. Maar daar is Bob het niet mee eens.

6. 6. Burenruzie

3 juni 2022 (30 minuten)

Het koor is enthousiast over de ideeën van Hans, maar Bob gooit z'n kont in de krib. Als het koor besluit te stemmen over Bobs solo in My Bonny, is Bob diep beledigd. Dan wordt het koor uitgenodigd voor een belangrijk shantyconcours.

7. 7. Door zonder Bob

10 juni 2022 (30 minuten)

Tussen Hans en Marleen loopt het niet lekker: Marleen is te druk met haar werk, Hans met het koor. En dan heeft Hans het ook de hele tijd over 'die Fem'. Marleen begint Hans een beetje te wantrouwen. Bob is gestopt met zingen. Hans vindt dat diep van binnen jammer, maar richt zich vooral op het vooruithelpen van het koor: hij gaat op zoek naar een sponsor.

8. 8. Hoogspanning

17 juni 2022 (30 minuten)

De sponsor van het koor trekt zich op het laatste moment terug en dat zorgt voor problemen. En ook de komst van het nieuwe koorlid dat de plek van Bob heeft ingenomen veroorzaakt nogal wat onrust binnen de groep. Marleen vindt dat Hans zich te veel stort op het koor en dan met name op dirigente Femke.

9. 9. Vreemdganger!

24 juni 2022 (30 minuten)

Als Marleen ziet dat Hans 's avonds laat wordt thuisgebracht door Femke, zet ze hem rigoureus het huis uit. Hij slaapt maar in de camper! Kat komt langs en is overstuur. Ze heeft op Toms telefoon een verdacht appje gezien en denkt dat ook hij vreemdgaat. Femke zegt de koorrepetitie af. Wanneer Hans bij haar langsgaat, doet hij een schokkende ontdekking en neemt hij een groot besluit.

10. 10. Het Spijt Me

1 juli 2022 (30 minuten)

Hans probeert z'n nieuwe leven te omarmen. Maar een leven zonder het koor maakt hem niet gelukkig, merkt Marleen. Hans moet op zoek naar balans en ziet in dat het tijd is om een aantal zaken recht te zetten, onder andere met Bob.

avatar van Mrs Bruce Willis_mm

Mrs Bruce Willis_mm

Leuk!

avatar van Mrs Bruce Willis_mm

Mrs Bruce Willis_mm

Afgekeken, blijf bij 'Leuk'!

T'is een leuke lieve show, wat een beetje Britse comedy wil nadoen.

Het enige puntje, maar dat zit in mijn hoofd, is dat ik Martin van Waardenberg elk moment " Firma Piccobello" hoor roepen

Mooie rol van mevr. Dolly Dot!

avatar van Noud

Noud

Alsof je naar de Vloer Op zit te kijken.

Ondanks de kneuterigheid best grappig door uitstekend spel van de Walle (en van Waardenberg)

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Als je het vergelijkt met Maud en Babs (ook een comedy en ook van Omroep Max) heeft deze serie toch wel erg weinig afwisseling. In het begin (afl 1 en 2) gebeurt er veel maar inmiddels ben ik bij 6 en weinig nieuws komt er bij. De muziek en de nummers duren ook wel steeds érg lang. Maar leuk genoeg om verder te kijken en af te kijken.